Καλάθης: “Για την επόμενη…πίστα”

Ο Νικ Καλάθης χτύπησε καμπανάκι ενόψει του πέμπτου αγώνα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα.

Ο Νικ Καλάθης χτύπησε καμπανάκι ενόψει του πέμπτου αγώνα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα.
«Δεν θα είναι εύκολο ματς το πέμπτο με την Μακάμπι. Αλλά αν παίξουμε αυτό που ξέρουμε, τότε μπορούμε να είμαστε εμείς οι νικητές», δήλωσε ο ομογενής γκαρντ στην «Πράσινη». Αναλυτικά η συνέντευξή του:

-Θεωρείς την εξαιρετική σου εμφάνιση της Πέμπτης ως μια απάντηση;

«Δεν θέλω να μιλήσω για απάντηση, δεν είναι κάτι τέτοιο. Το ζήτημα είναι βοηθάω την ομάδα, όποτε χρειάζεται. Νομίζω πως έβλεπα περισσότερο την μπασκέτα, έκανα διαφορετικά πράγματα, πήρα τα σουτ που έπρεπε και τα έβαλα. Για την ομάδα μας ήταν μια μεγάλη νίκη, παίξαμε πολύ καλά. Κάναμε κάποια λάθη, που θέλουμε να διορθώσουμε στο πέμπτο ματς, να τα αφήσουμε έξω από το παιχνίδι μας και να κάνουμε τη δουλειά μας».

-Ο Ομπράντοβιτς είπε πως μπορεί κάποιοι να σε θεωρούν εύκολο στόχο, αλλά εκείνος σε εμπιστεύεται με κλειστά μάτια…

«Ο Ομπράντοβιτς με πιστεύει σε αυτές τις σειρές, με πίστεψε και πέρυσι. Αυτό θέλεις ως παίκτης: να σε πιστεύει ο προπονητής σου. Προφανώς με πιέζει και με «σπρώχνει» αρκετά να κάνω κάποια πράγματα στο παρκέ, αυτό θέλεις από τον προπονητή σου, να σε πιέζει και να σε οδηγεί σε ένα υψηλότερο επίπεδο. Έχω περάσει πολλά αυτά τα τρία χρόνια, έχω κερδίσει πολλά και έγινα καλύτερος από αυτόν. Μου δείχνει εμπιστοσύνη και με ωθεί ψηλά. Μου λέει τι να κάνω και με προετοιμάζει κατάλληλα, ακόμη και αν χάνω σουτ με εμπιστεύεται».

-Μάλιστα οι Ισραηλινοί δημοσιογράφοι μετά το ματς της Τρίτης έκαναν λόγο για ένα «φοβισμένο παίκτη»…

«Φοβάμαι; Δεν σας ακούω, όχι εσάς συγκεκριμένα, αλλά αφήνω το μπάσκετ μου να μιλήσει για μένα. Γουστάρω πολύ αυτά τα παιχνίδια. Ο καθένας έχει να πει κάτι, αλλά όσο μένεις μαζί με την ομάδα, ενωμένος και κάνεις αυτό που πρέπει και αυτό που ζητά ο κόουτς, τότε όλα είναι σωστά. Να παίζεις δυνατά, να δουλεύεις σκληρά και τότε όλα είναι εύκολα».

-Πώς ήταν n προετοιμασία ενός αγώνα… do or die;

«Υπήρχε πίεση, αλλά το ξέραμε, ωστόσο πιστεύαμε πως είμαστε καλύτερη ομάδα από αυτούς. Πιστεύαμε πως θα κάνουμε τα πράγματα που χρειάζεται για να νικήσουμε, να πετάξουμε έξω από το παιχνίδι τα λάθη και να μην τους δώσουμε εύκολους πόντους. Έτσι πίστευα πως μπορούσαμε να έχουμε πάρει και το τρίτο ματς. Λοιπόν υπήρχε πίεση, αλλά οι περισσότεροι ήμασταν ήρεμοι. Έχουμε παιδιά με μεγάλη εμπειρία, είναι πολλά χρόνια στην ομάδα, έχουν βρεθεί πολλές φορές σε τέτοιες καταστάσεις. Προφανώς, λοιπόν, υπήρχε πίεση, αλλά μόλις μπήκαμε στο γήπεδο κάναμε τη δουλειά και φύγαμε για Αθήνα».

-Τι πρέπει να κάνετε για να τελειώσετε επιτυχώς τη σειρά, την Πέμπτη στο OAKA;

«Να είμαστε ακόμη καλύτεροι στο επόμενο ματς, να βγούμε έτοιμοι στο γήπεδο για να παίξουμε την επόμενη… πίστα. Να μην τους δώσουμε εύκολα καλάθια, μην τους χαρίσουμε φάουλ και εύκολες ελεύθερες βολές. Πρέπει να τα σταματήσουμε αυτά και να κερδίσουμε στο σπίτι μας. Δεν θα είναι εύκολο ματς το πέμπτο. Αλλά αν παίξουμε αυτό που ξέρουμε, τότε μπορούμε να είμαστε εμείς οι νικητές».

-Νιώθεις έτοιμος για ένα ακόμη Final 4;

«Ελπίζω, ας κάνουμε τη δουλειά στο πέμπτο ματς και μετά θα είμαστε έτοιμοι. Κάναμε μια μεγάλη νίκη, είμαστε ενθουσιασμένοι και μας αρέσει που γυρνάμε στο σπίτι μας έχοντας την κατάσταση στα χέρια μας. θέλουμε πολύ να πάμε στην Τουρκία».

-Πώς φαντάζεσαι το μέλλον σου;

«Δεν σκέφτομαι καθόλου το μέλλον. Η αλήθεια είναι πως στο μυαλό μου είναι μόνο το παρόν και μετά θα τα δούμε όλα. Αγαπάω την Ελλάδα, μου αρέσει πολύ, περνάω υπέροχα, αγαπώ τους προπονητές μου, τους συμπαίκτες μου και όλο το σταφ, αλλά δεν σκέφτομαι το μέλλον».

-Έπειτα από τόσο καιρό στην Ελλάδα, πώς αισθάνεται;

«Νιώθω πιο πολύ Έλληνας. Είμαι εδώ σχεδόν τρία χρόνια, είμαι Έλληνας, είναι υπέροχα, νιώθω μέλος αυτής της χώρας, έχει μπει στο πετσί μου η Ελλάδα».

-Ποια είναι η αγαπημένη σου ασχολία στην πόλη;

«Μου αρέσει να πηγαίνω στο Mall, να βλέπω ταινίες, να παίζω μπόουλινγκ και να περνάω την ώρα μου εκεί».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.