Παράταση ή αποκλεισμός της ΑΕΚ

Η Ένωση δεν προλαβαίνει την προθεσμία της Ουέφα και αν δε δοθεί νέα παράταση, αποκλείεται οριστικά από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Επιμένει ...αρνήτικά η εφορία. Δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί το δάνειο χωρίς φορολογική ενημερώτητα.

Η Ένωση δεν προλαβαίνει την προθεσμία της Ουέφα και αν δε δοθεί νέα παράταση, αποκλείεται οριστικά από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Επιμένει …αρνήτικά η εφορία. Δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί το δάνειο χωρίς φορολογική ενημερώτητα.

Το φάσμα του ευρωπαϊκού αποκλεισμού φαντάζει όλο και πιο κοντινό για την ΑΕΚ. Αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο δικέφαλος δε θα πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής στους ευρωπαϊκούς αγώνες της σεζόν 2012-2013, αφού η προθεσμία της Ουέφα ολοκληρώνεται χωρίς να έχουν τακτοποιηθεί οι οικονομικές εκκρεμότητες της ομάδας. Τρία ενδεχόμενα είναι ικανά να αντιστρέψουν την κατάσταση, αλλά αυτή τη στιγμή κανένα απ’ αυτά δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Το πρώτο είναι να δεχθούν οι νομικοί του Σαουδάραβα Τουρκί Αλ Σουνταϊρί να καταθέσουν τα χρήματα απευθείας στους λογαριασμούς των πρώην παικτών και προπονητών της ομάδας, ώστε να αποφευχθεί το μπλοκάρισμα του λογαριασμού της Ένωσης από την εφορία. Μέχρι αυτή τη στιγμή όμως η πλευρά του δανειστή παραμένει ανένδοτη και επιμένει ότι μόνο στον λογαριασμό της ΠΑΕ δέχεται να βάλει τα χρήματα και όχι σε λογαριασμούς ιδιωτών.

Το δεύτερο είναι να βρει, έστω και την τελευταία στιγμή, ο Ανδρέας Δημητρέλος λύση με την εφορία κι έτσι να αποφευχθεί η περίπτωση μπλοκαρίσματος του λογαριασμού της ΑΕΚ. Επίσης αυτό το ενδεχόμενο δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, αφού παρά την προσπάθεια που κάνει από το πρωί ο πρόεδρος της ΠΑΕ με αλλεπάληλες συναντήσεις στο υπουργείο Οικονομικών και στην εφορία, η δημόσια υπηρεσία θέλει άμεσα το 1,2 εκ. ευρώ, ποσό από ληξιπρόθεσμες οφειλές της αποπληρωμής του άρθρου 44.

Το τρίτο και τελευταίο σενάριο είναι η Ουέφα να δώσει μια επιπλέον παράταση μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ώστε οι άνθρωποι του δικεφάλου να κερδίσουν περισσότερο χρόνο (πόσο περισσότερο από τις αρχές Φεβρουαρίου;) για να συνεχίσουν την προσπάθεια να βρουν λύσεις είτε με την εφορία, είτε με την πλευρά του Σαουδάραβα.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πλέον ότι η ΑΕΚ βρίσκεται πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, κάτι το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα σημάνει αυτόματα και τη μη αδειοδότησή της στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League (χάνει το δικαίωμα να κάνει μεταγραφές). Φυσικά η προσπάθεια ώστε να αποφευχθεί το παραπάνω ενδεχόμενο συνεχίζεται και το novasports.gr θα σας ενημερώσει άμεσα για όλες τις εξελίξεις στο πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.