Γαλάζιο αλαλούμ

Το γαρ πολύ της... ανασφάλειας γεννά παραφροσύνη! Ο λόγος για την απίστευτη γκάφα (η οποία μάλλον δεν είναι μόνο γκάφα...) της ΝΔ...

Το γαρ πολύ της… ανασφάλειας γεννά παραφροσύνη! Ο λόγος για την απίστευτη γκάφα (η οποία μάλλον δεν είναι μόνο γκάφα…) της ΝΔ, η οποία κατήγγειλε χθες «ρουσφετολογικές προσλήψεις» στα ΕΛ.ΤΑ., τα οποία, ως γνωστόν, υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργού Μεταφορών – δηλαδή του («γαλάζιου» πλέον) Μ. Βορίδη!

Τα μπέρδεψαν
Συγκεκριμένα, ο Γ. Μιχελάκης κατήγγειλε ότι «με κοινή υπουργική απόφαση, την οποία συνυπογράφει ο κ. Βενιζέλος, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ» ενέκριναν την πρόσληψη από τα ΕΛ.ΤΑ. 2.240 ατόμων με 8μηνες συμβάσεις. Εχουμε και λέμε λοιπόν: Πρώτον, οι προσλήψεις αυτές γίνονται κάθε χρόνο, αφού οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι εποχικοί. Δεύτερον, οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, συνεπώς δεν τίθεται θέμα ρουσφετιού. Τρίτον, την έγκριση των προσλήψεων ζήτησε, όπως είπαμε, ο Μ. Βορίδης, ο οποίος δεν είναι, βέβαια, «υπουργός του ΠΑΣΟΚ»…

Αγχος
Τι έπαθαν, λοιπόν, στη λεωφόρο Συγγρού; Ξέχασαν άραγε ότι ο Μ. Βορίδης ανήκει πλέον στη ΝΔ και όχι στον ΛΑΟΣ; Μάλλον όχι. Απλώς, εξαιτίας προφανώς του… προεκλογικού άγχους τους, νόμιζαν ότι βρήκαν μια ευκαιρία για να χτυπήσουν τον Ευ. Βενιζέλο. Ετσι εξέθεσαν τον «γαλάζιο» υπουργό Μεταφορών και εκτέθηκαν και οι ίδιοι. Και να σκεφτεί κανείς ότι η προεκλογική περίοδος δεν έχει αρχίσει ακόμη επίσημα…

Οι ανακοινώσεις
Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στα όσα έσπευσε να… καταγγείλει η Συγγρού ήταν δηκτική, καλώντας τον Γιάννη Μιχελάκη να συνεννοηθεί με τον Μάκη Βορίδη και “να ζητήσει συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ εκ μέρους της ΝΔ, αναφέρεται.

“Επειδή είναι δύσκολο -σημειώνει η Ιπποκράτους- να διακρίνει κανείς την προφανή ανοησία από το προκλητικό θράσος, θα έπρεπε να υποδείξει κανείς στον εκπρόσωπο της ΝΔ να απευθυνθεί στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Βορίδη, νέο και προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ που την εκπροσωπεί στην κυβέρνηση, ο οποίος επιμόνως ζήτησε από την τετραμελή εξ υπουργών επιτροπή την έγκριση αυτών των προσλήψεων, όπως γίνεται παγίως κάθε χρόνο την περίοδο αυτή”.

Ο Γιάννης Μιχελάκης επανήλθε βάζοντας και πάλι στο στόχαστρο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, χωρίς ωστόσο να θίξει το θέμα των ΕΛΤΑ.

“Στις διαδοχικές εκθέσεις της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παραβιάζει τον κανόνα 1 πρόσληψης για κάθε 5 αποχωρήσεις. Υπογραμμίζεται, μάλιστα, ότι η πρακτική αυτή αποτελεί βασική αιτία για πρόσθετα επώδυνα μέτρα. Αποκλειστικά υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι οι έως πρόσφατα συναρμόδιοι υπουργοί κύριοι Βενιζέλος και Ρέππας” σημειώνει ο εκπρόσωπος της ΝΔ.
Και προσθέτει: “Επιπλέον, στο τελευταίο διάστημα -όπως, ήδη, έχουμε καταγγείλει- οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έχουν στήσει βιομηχανία ρουσφετολογικών προαγωγών και τοποθετήσεων σε θέσεις κλειδιά της δημόσιας διοίκησης, που μόνο στο υπουργείο Οικονομικών από τις αρχές του χρόνου έως σήμερα φτάνουν τις 800”.

Το άδειασμα
Ωστόσο, χτες το βράδυ ο υπουργός Μεταφορών και στέλεχος της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης μιλώντας στο Mega στην εκπομπή «Ανατροπή», άδειασε τον εκπρόσωπο του κόμματός του, Γιάννη Μιχελάκη, αποδίδοντας την ανακοίνωση της Ν.Δ. σε «εσφαλμένη πληροφόρηση της Συγγρού», αφού επιβεβαίωσε πως οι προσλήψεις στα ΕΛ.ΤΑ. είναι εποχιακές και έγιναν όπως κάθε χρόνο μέσω ΑΣΕΠ.

Πηγή: ethnos.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.