Ψηφίδης: «Ο Άρης το Α και το Ω στη ζωή μου»

Ο Βασίλης Ψηφίδης, ήρθε από τις ΗΠΑ, όπου διαμένει μόνιμα, ειδικά για το λόγο αυτό και με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησε την οικογένεια του Άρη που δεν τον ξέχασε ολ' αυτά τα χρόνια. Είναι ενήμερος για όλα και μέσω του novasports.gr, ο παλαίμαχος άσος των κίτρινων, καταθέτει την άποψή του σε μια απολαυστική συνέντευξη...

Υπήρξε ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στην εκδήλωση του Άρη με αφορμή τη συμπλήρωση 98 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου. Ο Βασίλης Ψηφίδης, ήρθε από τις ΗΠΑ, όπου διαμένει μόνιμα, ειδικά για το λόγο αυτό και με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησε την οικογένεια του Άρη που δεν τον ξέχασε ολ’ αυτά τα χρόνια. Παρά την τεράστια απόσταση που τον χωρίζει από το «Κλ. Βικελίδης» δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή να παρακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα. Είναι ενήμερος για όλα και μέσω του novasports.gr, ο παλαίμαχος άσος των κίτρινων, καταθέτει την άποψή του σε μια απολαυστική συνέντευξη…


-Τα συναισθήματά σας από την τιμή που σας έγινε στη γιορτή του Άρη.
«Το όνειρο συνεχίζεται! Όταν ζεις στο εξωτερικό, πάντα η σκέψη σου γυρίζει στη πατρίδα. Όταν πριν από τρεις μήνες μου τηλεφώνησε ο πρόεδρος του Άρη και μου ανακοίνωσε την πρόθεση του συλλόγου να με τιμήσει για την προσφορά μου στην ομάδα, ένιωσα υπέροχα. Ο Άρης δεν το ‘χει κάνει για πολλούς παλαίμαχους αυτό. Νομίζω είμαι ο δεύτερος, μετά τον Αλεξιάδη και επομένως νιώθω υπερηφάνεια, γιατί με αυτό που κάνανε, αποδείξανε πόσο με αγαπάνε. Το βραβείο αυτό θα το πάρω μαζί μου και μετά το θάνατό μου!».


-Τι σημαίνει για εσάς ο Άρης;
«Το Α και το Ω της ζωής μου! Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για τον Άρη μου! Το ίδιο θα μπορούσα να κάνω και στην εκδήλωση, όταν πήρα το λόγο, όμως δεν ήθελα να μονοπωλήσω, διότι η γιορτή ήταν για τον Άρη και όχι για τον Ψηφίδη».


-Τον φετινό Άρη πως τον βλέπετε;
« Είναι όπως τον περίμενα. Βασικά, στην τωρινή ομάδα με δυσκολεύει ο προπονητής. Έχω την εντύπωση πως δεν αντιλαμβάνεται σωστά ορισμένα πράγματα, αργεί να κάνει τις αλλαγές και ευτυχώς που η ομάδα δεν το έχει πληρώσει. Για παράδειγμα στο ματς με την ΑΕΚ ο κ. Μασάδο άργησε να βοηθήσει την ομάδα από τον πάγκο. Ευτυχώς που κερδίσαμε!»


-Θα προλάβει τα playoffs;
«Αυτό είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία. Τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά στο ποδόσφαιρο πρέπει να παλεύεις μέχρι το τελευταίο λεπτό. Μπορεί να μην εξαρτάται από τον Άρη η πεντάδα, αλλά οφείλει να παλέψει».


-Ξεχωρίζετε κάποιον ποδοσφαιριστή;
«Εμένα μου αρέσουν οι μαχητές και εκείνοι που μπορούν να ανταποκριθούν σε παραπάνω από μία θέσεις. Ένας τέτοιος παίκτης είναι ο Νέτο. Ειδικά πέρυσι με είχε καταπλήξει, ήμουν πολύ ευχαριστημένος μαζί του. Φέτος έχει μια μικρή πτώση, ωστόσο παραμένει πολύ καλός. Επίσης μου αρέσει πολύ ο Λαζαρίδης. Δυνατό παιδί, γερό κορμί, βοηθάει πάρα πολύ την ομάδα. Του δίνω θερμά συγχαρητήρια.».


-Ο Καστίγιο;
«Στημένη λεμονόκουπα! Δεν έχει, πια, ζουμί αυτός ο παίκτης και απορώ πως μπορεί να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος της ομάδας. Πριν τον υπογράψουν δεν γνώριζαν πως έχει να παίξει μπάλα τέσσερα χρόνια; Εγώ δεν μιλάω τυχαία για τον Καστίγιο, διότι τον παρακολουθούσα στο Σικάγο. Σπάνια ακουμπούσε μπάλα». 


-Τσιώλης, Πρόμπιερζ ή Μασάδο;
«Κοιτάξτε να δείτε ο προπονητής θέλει τον χρόνο του. Δεν μπορεί να κρίνεται θετικά ή αρνητικά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Δηλαδή, ο Τσιώλης πέρυσι με το 5 στα 5 ήταν Θεός και φέτος άχρηστος; Ειδικά για τον Τσιώλη δεν το δέχομαι αυτό. Είναι από τους πλέον αξιόλογους έλληνες προπονητές και ο Άρης βιάστηκε να χωρίσει μαζί του. Πάντως, κύριος ήρθε και κύριος έφυγε».


-Από τότε που φύγατε από τον Άρη, υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής που να πέρασε από τον Άρη και στο πρόσωπό του να είδατε έναν νέο Ψηφίδη;
« Με φέρνεις σε δύσκολη θέση. Υπάρχουν πράγματα που έκανα μέσα στο γήπεδο τα οποία δεν μπόρεσε να τα κάνει κανείς. Όπως υπάρχουν και άλλα που έκαναν ορισμένοι που εγώ δεν θα  μπορούσα να τα κάνω ποτέ. Θέλω να πω, πως ο κάθε ποδοσφαιριστής είναι μοναδικός και δεν μπορεί να βγει αντίγραφό του. Δεν υπάρχουν διάδοχοι στο ποδόσφαιρο».


-Απολαμβάνετε ξανά τη Θεσσαλονίκη;
«Η Θεσσαλονίκη δεν μου λείπει ιδιαίτερα. Ούτως ή άλλως έρχομαι κάθε χρόνο. Τώρα θα μείνω τέσσερις μήνες. Κάθε πρωί ξυπνάω και περνάω μπροστά από το «Βικελίδης». Μου αρέσει πάρα πολύ. Όμως η οικογένειά μου είναι στην Αμερική και εκεί οφείλω να γυρίσω. Ο Αρης Χιούστον, η ομάδα που έχω δημιουργήσει, είναι για μένα πηγή ζωής, τόσα χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα».    


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.