Γενική απεργία: Στις 4 Φεβρουαρίου εισηγείται η ΓΣΕΕ


Εισήγηση για γενική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου ενάντια στο νέο ασφαλιστικό αλλά και στο σύνολο των μέτρων του νέου μνημονίου που θα έρθουν να προστεθούν στα μέτρα των δύο προηγούμενων, έκανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, στο γενικό συμβούλιο της Συνομοσπονδίας, που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στην ομιλία του, ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι εάν βγούμε στους δρόμους μπορούμε να διεκδικήσουμε τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού και κάλεσε να υπάρξει συντεταγμένη αντίδραση, σημειώνοντας ότι θα επιδιωχθεί να γίνει συμπόρευση και με τους επιστημονικούς κλάδους (δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς).

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ χαρακτήρισε το νέο ασφαλιστικό ως μη ηθικά βιώσιμο που καταστρέφει τις νέες γενιές και έκανε λόγο για κυβερνητική προπαγάνδα, πως δήθεν δεν θα μειωθούν οι συντάξεις. «Με 1,3 εκατ. ανέργους δεν αντιμετωπίζετε το ασφαλιστικό» ανέφερε και επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι πάει να το λύσει με δημοσιονομικές πρακτικές για να κάνει το καθήκον της στους δανειστές.

Για τον ενιαίο φορέα κοινωνικής ασφάλισης που εισηγείται η κυβέρνηση στο νέο σχέδιο, υποστήριξε ότι δεν γίνεται να μπουν στο ίδιο ταμείο οι εργαζόμενοι με τους εργοδότες και μίλησε για τεχνητό διαχωρισμό της κύριας από την επικουρική σύνταξη, καθώς δεν έχει σημασία από πού θα προέλθουν οι μειώσεις στις συντάξεις. Σχετικά με τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων στο σύνολο του εργασιακού βίου, υπογράμμισε ότι είναι μία απαράδεκτη πρακτική με την υφιστάμενη ανεργία και επεσήμανε ότι θα οδηγήσει σε αντικίνητρα ασφάλισης. Για τα εργασιακά, σημείωσε ότι θα αναζητηθούν βέλτιστες πρακτικές απολύσεων και υπεραμύνθηκε των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Όσον αφορά τη δράση της ΓΣΕΕ τα τελευταία χρόνια, ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι με τις προηγούμενες κυβερνήσεις έγιναν 42 απεργίες, προσθέτοντας ότι με την ίδια δυναμική θα συνεχίσει να διεκδικεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και με τη σημερινή κυβέρνηση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.