Χατζηνικολάου: «Δε θα μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση του Πλατανιά»

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου μιλώντας στο Novasports.gr αναφέρθηκε στα όμορφα συναισθήματα που έχει για τον Πλατανιά, για το μέλλον του στο σύλλογο και για τη δύσκολη συνέχεια της ομάδας της Κρήτης.

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία του Πλατανιά μετά από έξι χρόνια, με μοναδικό του στόχο την παραμονή της ομάδας στην πρώτη κατηγορία.  Ο Κρητικός σύλλογος δεν έχει ξεκολλήσει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, ενώ σε εφτά αναμετρήσεις με τον Έλληνα τεχνικό στον πάγκο έχει προσθέσει μόλις ένα βαθμό από το παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. 

Ο 53χρονός Σερραίος έχει συνδέσει το όνομα του με την άνοδο της χανιώτικης ομάδας στην πρώτη κατηγορία την σεζόν 2011/12. Την πρώτη χρονιά στην Α’ Εθνική κάθισε στον πάγκο σε έντεκα αναμετρήσεις, μετρώντας τρεις νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και πέντε ήττες. Το Novasports.gr επικοινώνησε με τον Γιάννη Χατζηνικολάου ο οποίος αναφέρθηκε στα όμορφα συναισθήματα που έχει για τον Πλατανία, με τον ίδιο να  αποκαλύπτει: «Δε θα μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση. Θεωρώ ένα κομμάτι αυτής της ομάδας και δικό μου. Απ’ τη στιγμή που αντιμετωπίζει προβλήματα «επιβίωσης», πρέπει όλοι στο σύλλογο να βοηθήσουν για να μη διαλυθεί. Πίστευα ότι με λίγη προσπάθεια κυρίως απ’ τους ποδοσφαιριστές, αλλά και της διοίκησης ότι θα ήταν εφικτή η παραμονή έστω και δύσκολα. Γι’ αυτό το λόγο δέχτηκα την πρόταση τους». 

Ωστόσο στη συνέχεια σχολίασε τη δυσκολία που υπάρχει όταν κάποιος προπονητής αποφασίζει να αναλάβει ένα σύλλογο, ο οποίος παλεύει για την παραμονή του: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Εκτός απ’ τη φθορά που μπορεί να υποστεί το όνομα σου, πρέπει να αντιμετωπίσεις και την κακή ψυχολογία των παικτών. Όταν επέστρεψα στην ομάδα υπήρχε πολύ αρνητισμός και απαξίωση. Προσπάθησα να αλλάξω την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών μου, όμως αρκετές φορές ήταν δύσκολο ακόμα και για προπόνηση να έρθουν». 

Επιπλέον ο Χατζηνικολάου ισχυρίστηκε ότι υπάρχει βελτίωση στο αγωνιστικό κομμάτι: «Η εικόνα της ομάδας είναι καλύτερη. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που αν δεν αγωνιστούν σε ένα παιχνίδι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Δυστυχώς  δεν συνέβη το ίδιο και στο βαθμολογικό κομμάτι». 

Τα αρνητικά αποτελέσματα έχουν οδηγήσουν την ομάδα στο βαθμολογικό υποβιβασμό, όμως η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» έχει  κινήσει τις διαδικασίες της αδειοδότησης και έτσι υπάρχουν κάποιες ελπίδες παραμονής. 

Οι τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές είναι αρκετά δύσκολες για τους παίκτες του Πλατανιά, αφού θα αντιμετωπίσουν ΑΕΚ, Ατρόμητο, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ. Μεγάλες ομάδες, οι οποίες πρωταγωνιστούν κάθε χρόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα και παλεύουν για τη διεκδίκηση του τίτλου ή την έξοδο τους σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, «Δεν έχω στο μυαλό μου κάποιο συγκεκριμένο πλάνο. Θέλω να δώσω χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίζονται τόσο. Αυτοί οι παίκτες ίσως μας αποδείξουν ότι ο Πλατανιάς πρέπει να βασίζονται και σε αυτούς. Αυτό είναι μεγάλο κίνητρο για τα παιδιά που βρίσκονται στις ακαδημίες», ήταν το σχόλιο του Χατζηνικολάου. 

Αποτελεί ένα σημαντικό άνθρωπο για την ομάδα των Χανίων μετά την επιτυχία του 2012, όμως το μέλλον του στον Πλατανιά δεν είναι ακόμα σίγουρο: «Σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω επικοινωνήσει με τη διοίκηση της ομάδας. Αυτό που έχω κάνει ήδη είναι να δώσω μια έκθεση  στον κ. Μαθιουλάκη, στην οποία αναφέρω τι πρέπει να αλλάξει. Έτσι ώστε  να μην διαλυθεί ο σύλλογος». 

Η κακή εικόνα και τα αποτελέσματα θα οδηγήσουν τον Πλατανιά στη Football League μετά από έξι χρόνια στην πρώτη κατηγορία .Το μέλλον για το σύλλογο θα είναι αρκετά δύσκολο και αν η διοίκηση δεν βρει άμεσα μια λύση τα πράγματα θα γίνουν δυσκολότερα…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.