«Πράσινη» παράσταση (video)

Στον Άρη ξέσπασε ο Παναθηναϊκός για την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα. Οι «πράσινοι» με σημείο αναφοράς την άμυνα τους και τριάδα... φωτιά στην επίθεση συνέτριψαν με 80-59 τους «κιτρινόμαυρους» και έκαναν το 14-0 στη φετινή Basket League. Επιστροφή Μποχωρίδη.

Στον Άρη ξέσπασε ο Παναθηναϊκός για την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα. Οι «πράσινοι» με σημείο αναφοράς την άμυνα τους και τριάδα… φωτιά στην επίθεση συνέτριψαν με 80-59 τους «κιτρινόμαυρους» και έκαναν το 14-0 στη φετινή Basket League. Επιστροφή Μποχωρίδη.

Οι «πράσινοι» απόντος του Καλάθη που ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στον ώμο  κυριάρχησαν κατά κράτος του Άρη που ήταν… αλλού γι’ αλλού και μέσω της εξαιρετικής τους άμυνας κατάφεραν να φτάσουν σε μία άνετη νίκη. 

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς ήταν ο Γιάνκοβιτς με 17 πόντους, ενώ από 15 πρόσθεσαν Πάβλοβιτς και Φελντέιν. Πάτησε ξανά παρκέ ο Λευτέρης Μποχωρίδης μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στα τέλη Σεπτέμβρη και αγωνίστηκε για περίπου 4 λεπτά. Από τον Άρη διασώθηκαν Γουότερς και Μούρτος που σημείωσαν από 13 και 12 πόντους αντίστοιχα. 

Το ματς:


Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» με «όπλο» την εξαιρετική τους άμυνα και κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα στην επίθεση, όχι μόνο επέβαλλαν τον ρυθμό τους απέναντι στον Άρη, που του πήγαιναν όλα στραβά, αλλά «καθάρισαν» ουσιαστικά το παιχνίδι από πολύ νωρίς. 

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς παρουσιάστηκε πολύ συγκεντρωμένη και προσηλωμένη στο πλάνο της. Με σημείο αναφοράς την άμυνα της κατάφερε να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τη δράση του Άρη, ενώ στην απέναντι πλευρά του γηπέδου Γιάνκοβιτς, Ραντούλιτσα και Πάβλοβιτς, έκαναν ότι ήθελαν. Έτσι, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε από νωρίς με διψήφια διαφορά (16-5) και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +15 (22-7). 

Η εικόνα των «κιτρινόμαυρων» δεν διορθώθηκε ούτε στην επανάληψη  και ο Παναθηναϊκός με ένα σερί 10-0 έστειλε τη διαφορά στους 25 πόντους (32-7) αναγκάζοντας τον Δημήτρη Πρίφτη να καλέσει time out. Οι οδηγίες του Έλληνα προπονητή δεν έπιασαν τόπο, αφού ο Παναθηναϊκός χωρίς να κάνει κάτι το εντυπωσιακό, διεύρυνε κι άλλο τη διαφορά (47-18). Κάπου εκεί, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έριξε στο ματς και τους «πιτσιρικάδες» Λούτζη και Παπαδάκη και οι «πράσινοι» πήγαν στα αποδυτήρια με… αέρα 28 πόντων (49-21). 

Στην επανάληψη ο Άρης παρουσιάστηκε βελτιωμένος στο επιθετικό κομμάτι, καθώς σημείωσε περισσότερους πόντους (22) από ότι είχε βάλει σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, όμως αμυντικά παρέμεινε το ίδιο ευάλωτος.  Έτσι, ο Παναθηναϊκός ήλεγχε χωρίς κόπο το ρυθμό και έστειλε τη διαφορά ακόμη και στο +30 (65-35), τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου. Κάπου εκεί, οι «πράσινοι» κατέβασαν… ταχύτητα, όμως οι Θεσσαλονικείς δεν το εκμεταλλεύτηκαν και το «τριφύλλι» έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενος 71-43.

Η τελευταία περίοδος, όπως γίνεται αντιληπτό είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού τα πάντα είχαν κριθεί και το μόνο που απέμενε να μάθουμε ήταν η τελική διαφορά. Ο Άρης προσπαθούσε ανορθόδοξα να μαζέψει τη διαφορά, όμως Γιάνκοβιτς και Πάβλοβιτς συνέχισαν να διατηρούν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (77-49). Κάπου εκεί, ο Τζόρτζεβιτς πέρασε στο ματς και τον Μποχωρίδη, ο Παναθηναϊκός κατέβασε… ταχύτητα και ο Άρης μείωσε στο τελικό 80-59.


Τα δεκάλεπτα:
22-7, 49-21, 71-43, 80-59.

Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 15(2), Μποχωρίδης 1, Γιάνκοβιτς 17(1), Φώτσης 4, Ραντούλιτσα 10, Φελντέιν 15(3), Διαμαντίδης 4, Γκιστ 6, Παπαδάκης, Παπαγιάννης 1, Λούντζης 1, Κούζμιτς 6.

Άρης(Δημήτρης Πρίφτης): Ξανθόπουλος, Πελεκάνος 2, Ουάιτ 8(1), Ουότερς 13(2), Ζάρας 3(1), Χάγκινς 4, Κοέν 2, Μούρτος 12, Σίμτσακ 4, ΜακΝίλ 9.

Live Blog Παναθηναϊκός – Άρης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.