Δυο διαφορετικές ιστορίες με αρκετές ομοιότητες κι ένα κοινό συμπέρασμα…

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για τη νίκη 2-1 του ΠΑΟΚ επί της Βέροιας και την εικόνα των «ασπρόμαυρων» στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Δυο – ακόμη – νίκες πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο ΠΑΟΚ σε διάστημα τεσσάρων ημερών. Απόγευμα Κυριακής επικράτησε της Βέροιας 2-1 (43′ Μπερμπάτοφ με πέναλτι, 74′ Αθανασιάδης – 65′ Μαγέφσκι) και συνέχισε μετρώντας πέντε νίκες στους τελευταίους έξι αγώνες πρωταθλήματος, ενώ την περασμένη Πέμπτη επιβλήθηκε 3-0 της Καλλονής, ανατρέποντας το εις βάρος του 2-1 του πρώτου αγώνα και προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου όπου θ’ αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο και πάλι σε διπλούς αγώνες.
 
Ηταν εξ ολοκλήρου δυο διαφορετικές αναμετρήσεις. Με την Καλλονή, ο «Δικέφαλος» ήταν εξ αρχής κυρίαρχος, με σημαντικές ευκαιρίες ν’ ανοίξει το σκορ αλλά έπεσε πάνω στην εξαιρετική εμφάνιση του Δαύκου, ενώ είχε και δυο δοκάρια. Ηταν η ίδια ομάδα που είχε αγωνιστεί και στη νίκη επί του ΠΑΣ – πλην του τερματοφύλακα – με τα σημάδια κόπωσης να είναι εμφανή, δεδομένο που οδήγησε την τεχνική ηγεσία να προβεί σε αλλαγές εν όψει της Βέροιας, όχι όμως και του σχηματισμού, ήτοι του 4-2-3-1. Γεγονός που αποδεικνύει παράλληλα πως λήφθησαν υπ’ όψη κι οι επερχόμενοι αγώνες, της Τετάρτης στην Ξάνθη στον εξ αναβολής αγώνα, όπως επίσης και της επόμενης Κυριακής στο ΟΑΚΑ με την αποτελεσματική και προπορευόμενη κατά τέσσερις βαθμούς, ΑΕΚ.
 
Με τον χρόνο να κυλά τα περιθώρια στενεύουν, κάτι που σημαίνει πως η πίεση κι η ανάληψη ευθυνών αυξάνονται. Γι’ αυτό κι οι επιθυμίες, όπως κι οι απόψεις του Κροάτη τεχνικού γίνονται πιο … τραχείς. «Θέλω τερματοφύλακα άμεσα», δήλωσε χτες πως μετέφερε στους αρμοδίους μετά την υποτροπή του Γλύκου στον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί εδώ και δυο μήνες, ενώ παράλληλα απάντησε ευθέως για την απόδοση ποδοσφαιριστών που ρωτήθηκε αλλά και για άλλους δίχως να ερωτηθεί.
 
Η διαχείριση του υπάρχοντος έμψυχου υλικού – μοιάζει να – είναι  στο τελικό της στάδιο, αν και με καθυστέρηση., μια τόσο σημαντική παράμετρος όπως είναι η συγκεκριμένη δρομολογείται και λειτουργεί πλέον πιο μεθοδικά με την εύρεση του λεγόμενου βασικού κορμού, την εξατομίκευση του κάθε ποδοσφαιριστή σ’ επίπεδο αντοχών και δυνάμεων με την αντίστοιχη διαφοροποίηση της προπόνησής του και με το θάρρος της απουσίας σε αγώνες όπου το αποτέλεσμα λογίζεται ως απαιτητό, με πλέον αντιπροσωπευτική περίπτωση αυτήν του Τσίμιροτ χτες.
 
Ολα αυτά βέβαια σε περιπτώσεις που βαθμός δυσκολίας του αντιπάλου δεν ανήκε στην υψηλή κλίμακα, όπως αυτοί που ακολουθούν άμεσα. Ουσιαστικά χτες έκλεισε ο κύκλος των αγώνων, που είχε ως εκκίνηση την επομένη της ήττας στην Τρίπολη με τον ΠΑΟΚ να χάνει έξι βαθμούς, στις τρεις ισοπαλίες με Πανθρακικό – Παναιτωλικό (σ.σ. εντός) και Λεβαδειακό εκτός, δίχως να υπολογίζεται φυσικά ο αγώνας με την Ξάνθη. Μια συγκομιδή που θα μπορούσε να τον έχει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αυτό όμως πλέον δεν αλλάζει.
 
Το απόγευμα της Κυριακής στην παγωμένη και με λιγότερο από κάθε άλλη φορά κόσμο Τούμπα, η ομάδα ξεκίνησε με ολοκάθαρο πρόβλημα στην ανάπτυξη. Ο άξονας των Τσίμιροτ – Χαρίση – Πέλκα αντικαταστάθηκε από αυτόν των Τζιόλη – Κάτσε – Μπερμπάτοφ. Ο Τζιόλης τελευταία φορά είχε αγωνιστεί με τον Πανιώνιο κι ο Κάτσε με τον Λεβαδειακό, αμφότεροι σε διαφορετικό σχηματισμό. Η καλή εικόνα της περασμένης Κυριακής περισσότερο και λιγότερο της Πέμπτης δεν υπήρξε. Η πρώτη πάσα από τη γραμμή της άμυνας έγινε προβληματική, πρόδιδε δισταγμό και το παράλληλο παιχνίδι επέφερε εκνευρισμό.
 
Η Βέροια ήξερε τί την περιμένει και πως να το αντιμετωπίσει. Με πολυπρόσωπη άμυνα που ανέβαινε ψηλά για να πιέσει, υποχρέωσε τους γηπεδούχους σε μια φλύαρη κατοχή, που δεν είχε την ατομική ενέργεια των χαφ για να προκαλέσει ανισορροπία στα μαρκαρίσματα κι όλα έγιναν θέμα της δραστηριότητας και των πρωτοβουλιών από τις πτέρυγες. Θέμα ήταν κι οι λιγοστές βοήθειες των ακραίων από τα μετόπισθεν. Ειδικά από τη δεξιά πλευρά όπου ο Ζάιρο κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα απόδοσης κι οι συνεργασίες που βγήκαν λίγες, ασχέτως αν σε μια από αυτές, σε ανέβασμα του Σκόνδρα κατέληξε στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος για να μετατρέψει σε γκολ ο Μπερμπάτοφ.
 
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το αντίστοιχο της περασμένης Πέμπτης, με αναγκαστική αλλαγή, αφού ο τότε ο Λέοβατς και τώρα ο Μαλεζάς δεν μπορούσαν να συνεχίσουν. Ο Χαρίσης πήρε θέση στο γήπεδο, με τον Τζιόλη να οπισθοχωρεί στο κέντρο της άμυνας, πλάι στον Βίτορ. Ο ΠΑΟΚ έγινε πιο γρήγορος, πιο ευέλικτος, απέκτησε ενέργεια, έγινε πιο δραστήριος επιθετικά και με καταλυτική την παρουσία του Μπερμπάτοφ αρκετά έξω από την περιοχή, σε ρόλο που δεν είχε συνηθίσει να πλαισιώνει στο μεγαλύτερο μέρος της μέχρι τώρα καριέρας του, κρατώντας και μοιράζοντας μπάλα. Δύσκολα να θυμηθεί κανείς λάθος πάσα του Βούλγαρου.
 
Η ομάδα της Ημαθείας αντέδρασε και με νέα πρόσωπα τους Νέτο και Καϊκούτ στο δεύτερο σαράντα πεντάλεπτο απέκτησε καλύτερη συνοχή και πιο ουσιαστικές συνεργασίες στις περιπτώσεις που βγήκε σ’ αντεπίθεση. Μια πίεση που προσπάθησε ν’ ασκήσει η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη κι απέφερε καρπούς στο 65′ έπειτα από λάθος συνεννόηση του Μελίσσα με τον Σκόνδρα, το οποίο κι εκμεταλλεύτηκε ιδεατά ο Μαγέφσκι για το 1-1.
 
Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε με μια τεράστια, χαμένη ευκαιρία του Ζάιρο να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα δυο λεπτά μετά, ακριβώς πριν παραδώσει τη θέση του στον Μυστακίδη. Στον νεαρό δηλαδή που – και πάλι – έκανε τη διαφορά αφού από τα δικά του πόδια ξεκίνησε η φάση του δεύτερου και νικητήριου γκολ της ομάδας του στο 75′. Μια σειρά θετικών εμφανίσεων, που όπως ομολόγησε δημόσια κι ο προπονητής του στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε του δίνει δικαιωματικά θέση στο αρχικό σχήμα του αγώνα της Τετάρτης. Στο 78′ ο Μακ αντικαταστάθηκε από τον Πέλκα, με τον Σλοβάκο, πρώτο σκόρερ της ομάδας του ως τώρα σε όλες τις διοργανώσεις αλλά και πρωταγωνιστή σε πολλές φάσεις που θα μπορούσαν να είχαν πολύ καλύτερη κατάληξη για την ομάδα του αν λειτουργούσε διαφορετικά, να αντικαθίσταται από τον Πέλκα.
 
Το αποτέλεσμα ήρθε και σ’ αυτήν την περίπτωση, όχι απόλυτα όμως κι η ανάλογη εμφάνιση που θα καθησύχαζε τις όποιες λογικές ανησυχίες. Ο ΠΑΟΚ δείχνει να λειτουργεί με καθυστέρηση και σ’ αυτήν την περίπτωση. Δηλαδή σε μια τέτοια κατάσταση θα τον περίμενε κάποιος κάπου στον Οκτώβρη. Το νέκταρ όμως των θετικών αποτελεσμάτων μέχρι εκείνο το χρονικό διάστημα κι η έλλειψη εμπειρίας σα να θόλωσαν προσωρινά την κρίση τότε αυτών που έπρεπε κι όλο αυτό συμβαίνει τώρα, έχοντας πάντα σα βασική παράμετρο τ’ ότι η συζήτηση γίνεται για μια νέα ομάδα, με νέα πρόσωπα σε όλο της το οργανόγραμμα.
 
Η έλλειψη ταχύτητας κι αντανακλαστικών παρατηρείται για μια ακόμη φορά στα μεταγραφικά. Το ημερολόγιο βρίσκεται ήδη στο δεύτερο μισό του μήνα κι οι ανάγκες όπως έχουν εκφραστεί και δημόσια από τον κ. Τούντορ δεν έχουν καλυφθεί με πλέον έντονη αυτήν του επιτελικού μέσου κι από χτες αυτή του τερματοφύλακα. Οσες διαβεβαιώσεις είχαν γίνει πως αυτό θα συμβεί πλέον αντικρούονται από εντελώς αντίθετου νοήματος δηλώσεις κι ο χρόνος περνάει με τα πλέον δύσκολα ματς να πλησιάζουν.
 
Κι όλα αυτά λίγες μόλις ημέρες μετά το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της νέας σύνθεσης απ’ όπου προέκυψε η δημιουργία επιτροπών, ανάμεσα στις οποίες και μια για το αγωνιστικό τμήμα με νέα πρόσωπα τους κ.κ. Κούδα, Μίχελ. Ενα νέο μοντέλο λειτουργίας στο οποίο υπόκειται η ομάδα, που τόσα χρόνια έχει ως βασικό της πρόβλημα τον … χρόνο και την ταχύτητα αποφάσεων. Περιμένοντας λοιπόν τα πρώτα δείγμα γραφής της και τον αντίκτυπο που θα έχει στις πλέον βασικές λειτουργίες του αγωνιστικού τμήματος …. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους ….


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.