Κρατάει ουσία και πρόκριση η Μπάγερν

Η Μπάγερν Μονάχου εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για έκτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια, μετά την «λευκή» ισοπαλία 0-0 στην Αλιάντζ Αρίνα κόντρα στη Σεβίλλη. Η ομάδα του Μοντέλα, αποχαιρέτισε τον θεσμό με το κεφάλι ψηλά καθώς δεν έχασε στην έδρα των "Βαυαρών".

Η Μπάγερν Μονάχου εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για έκτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια, μετά την «λευκή» ισοπαλία  στην Αλιάντζ Αρίνα κόντρα στη Σεβίλλη. Οι γηπεδούχοι, έχοντας επικρατήσει 2-1 στην Ισπανία ήθελαν, τουλάχιστον, να μην χάσουν, ώστε να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Η Σεβίλλη, αποχαιρέτισε τον θεσμό, με ψηλά το κεφάλι, καθώς έκανε σπουδαία προσπάθεια στην έδρα των «Βαυαρών». 
Η ομάδα του Γιουπ Χάινκες, μετά την νίκη και μάλιστα με ανατροπή στο πρώτο παιχνίδι ,είχε τον πρώτο λόγο στο ματς και αυτό που ήθελε να κάνει είναι να έχει τον έλεγχο των κινήσεων. 
Οι «Βαυαροί» μπήκαν καλά στο παιχνίδι, και κρατούσαν τη μπάλα ψάχνοντας τον δρόμο προς την αντίπαλη εστία. Μόλις στο πέμπτο λεπτό, οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Ριμπερί, το σουτ του οποίου πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Λεβαντόφσκι με κεφαλιά προβλημάτισε στον Σόρια χωρίς όμως να σκοράρει. 

Η Σεβίλλη, φάνηκε εξαιρετικά ψύχραιμη σε όλους τους τομείς τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά στην άμυνα. Τα λάθη ήταν λίγα και κάθε  ευκαιρία που της παρουσιάζονταν προσπαθούσε να την εκμεταλλευτεί. Στο 12 ο Σαράμπια, έκανε σουτ το πρώτο ουσιαστικά για τη Σεβίλλη και στο 17 ο Κορέα λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ. Ο 23χρονος Αργεντινός με ωραία προσπάθεια μπήκε στην περιοχή της Μπάγερν, έχασε τη μπάλα και στην προσπάθεια του να την ξανακερδίσει έκανε επιθετικό φάουλ στον Ούλραϊχ. Στο 26 η ομάδα του Βιντσέντσο Μοντέλα, δημιούργησε εκ νέου ευκαιρία με τον Εσκουδέρο από τα αριστερά, το διαγώνιο σουτ του οποίου κατέληξε άουτ. 

Μέσα σε δύο λεπτά ήταν σειρά της ομάδας του Γιουπ Χάινκες να προβληματίσει την αντίπαλη εστία. Στο 38 ο Ριμπερί αφού απέφυγε δύο παίκτες της Σεβίλλης έκανε δυνατό σουτ, που εξουδετέρωσε ο Σόρια και στο 40, ο Ρόμπεν δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη «μαγική» πάσα του Γάλλου. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Μίλερ έβγαλε από τα δεξιά εξαιρετική σέντρα με  τον Νάβας να απομακρύνει σε κόρνερ προ το Ριμπερί που θα μπορούσε εύκολα να κάνει το 1-0! 
Η Μπάγερν δεν κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο μόλις για τρίτη φορά σε 20 εντός έδρας ματς. Μόνο μια ομάδα κατάφερε να μην δεχτεί γκολ για 90 λεπτά στην έδρα της Μπάγερν. Η Χέρτα! (Πλέον και η Σεβίλλη).

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάγερν μπήκε και πάλι δυνατά και στο 49 άγγιξε το 1-0.  Ο Ραφίνια έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Λεβαντόφσκι με το κεφάλι δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για να ανοίξει το σκορ. 

Η Σεβίλλη απείλησε μέσα σε ένα λεπτό δύο φορές! Στο 52 ο Μπεν Γιεντέρ μπήκε στην περιοχή της Μπάγερν και κόπηκε τελευταία στιγμή πριν σουτάρει από τον Ραφίνια και ο ίδιος παίκτης δευτερόλεπτα αργότερα με κεφαλιά ανάγκασε τον Ούλραϊχ σε επέμβαση!  
Οι «Βαυαροί» θέλησαν να σκοράρουν με τον Μίλερ, χωρίς αποτέλεσμα στο 54 και λίγο έλειψε η Σεβίλλη να προηγηθεί στο 59 όταν μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Κορέα με κεφαλιά τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ούλραϊχ. Στο 63 μετά από αρκετές πάσες η μπάλα έφτασε στον Χάμες Ροντρίγκες, που δυσκολεύτηκε να βρει διάδρομο προς την αντίπαλη εστία, ωστόσο το κατάφερε χωρίς να μπορέσει να κερδίσει τον Σόρια. Η τελευταία καλή ευκαιρία για την ομάδα του Μονάχου ήρθε στο 72 με τον Ρόμπεν που έκανε ωραία κούρσα στην δεξιά πλευρά όμως σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. 

Όσο περνούσε η ώρα, τα νεύρα και το άγχος κυρίως από πλευράς Σεβίλλης αυξάνονταν. Ενδεικτικό αυτού, η αποβολή με απ` ευθείας κόκκινη κάρτα του Κορέα για φάουλ στον Μαρτίνες στον χώρο του κέντρου. 

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Γουίλιαμ Κόλουμ, βρήκε τη Μπάγερν Να πανηγυρίζει την πρόκριση στα ημιτελικά για έκτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια. 

Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή στις 13.00

ΟΙ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ

Μπάγερν Μονάχου(Χάινκες) :Ούλραιχ, Χούμελς, Ριμπερί(71 Τιάγκο), Μαρτίνες, Λεβαντόφσκι(77 Βάγκνερ), Ρόμπεν, Χάμες, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Μούλερ, Κίμιχ.

Σεβίλλη( Βιντσέντσο Μοντέλα): Σόρια, Λενγκλέτ, Μπεν Γιεντέρ(65` Μουριέλ), Μπανέγα, Ενζονζί, Νάβας, Σαράμπια(70 Ραμίρες), Εσκουδέρο, Βάσκες(81 Νολίτο), Μερκάδο, Κορέα.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.