«Το ένστικτο του Killer»

Ο Γιώργος Λιώρης γράφει στο προσωπικό του blog για τον Στέφανο Αθανασιάδη και στις εφετινές επιδόσεις του στο σκοράρισμα, όπου πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις.

Η ικανότητα κάποιων επιθετικών να μετατρέπουν τη μισή ευκαιρία σε γκολ, ανέκαθεν αποτελούσε ίδιον των καλύτερων του είδους. 

Τέτοιοι επιθετικοί, ακόμη κι όταν δε διαθέτουν το χάρισμα του ταλέντου – όπως αυτό εκφράζεται μέσω της εντυπωσιακής τεχνικής – σε υψηλά επίπεδα,  ανέκαθεν κέρδιζαν τη συμπάθεια των ποδοσφαιρικών ομηγύρεων. Πόσο μάλλον των insider του αθλήματος …  

… κι ως insider, εκτός από προπονητής του ΠΑΟΚ, μίλησε χθες ο Ιγκόρ Τούντορ μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα με τη Βέροια στην Τούμπα, τονίζοντας ότι αυτό που μετράει περισσότερο είναι η νίκη.

Μια νίκη που επετεύχθη για τον ΠΑΟΚ, διά ποδός Στέφανου Αθανασιάδη. Ο αρχηγός του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν για ακόμη μία φορά καθοριστικός, όταν η εξέλιξη του ματς άρχισε να διαρρέει στην παγωμένη ατμόσφαιρα (και) της Τούμπας αγχωτικές σκέψεις. 

Στην πρώτη του τελική προσπάθεια η μπάλα κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα. Συμμετείχε υπομονετικά επί 74 λεπτά στο παιχνίδι, κάνοντας ότι απαιτούσε ο ομαδικός σχεδιασμός, χωρίς να έχει δεχθεί τη μπάλα στα δικά του γνώριμα νερά. 

Στην πρώτη διαθέσιμη γι’ αυτόν περίπτωση ανταποκρίθηκε άψογα. Σε ευκαιρία που δε δημιουργήθηκε γι’ αυτόν αλλά τη μετέτρεψε σε δική του η οξύτατη όσφρηση του γκολ που τον χαρακτηρίζει. Αποκαλύπτεται εμφατικά στα πίσω βήματα που κάνει στο σουτ του Μακ για να μη βρεθεί οφσάιντ αλλά και για να αποκτήσει καλύτερο οπτικό πεδίο. Τα υπόλοιπα ήταν εύκολα. Πιθανόν για όλους τους επιθετικούς θα ήταν εύκολα. Όσα προηγήθηκαν όμως κάνουν τη διαφορά.

Με 8 γκολ σε 18 τελικές προσπάθειες, κατά μέσο όρο δηλαδή, 1 γκολ ανά 2,25 τελικές προσπάθειες, ο Στέφανος Αθανασιάδης κουβαλά φέτος ό, τι αποκαλείται «ένστικτο του killer». Θα μπορούσε να γράψει κανείς «και φέτος» αφού τα τελευταία 4 χρόνια σκοράρει διψήφιο αριθμό τερμάτων στο πρωτάθλημα, ωστόσο θα παρέβλεπε πιστεύουμε αυτή τη πολύ σημαντική παράμετρο της οικονομίας στο παιχνίδι του. Την ειδοποιό διαφορά των σπουδαίων στράικερ, που τον οδηγεί στους καλύτερους της ιστορίας του ΠΑΟΚ (κι όχι μόνο). 

Έφτασε τα 65 γκολ κι εφόσον συνεχίσει στην ίδια ρότα και τα επόμενα χρόνια μπορεί να διεκδικήσει θέση δίπλα σε ονόματα – σύμβολα με τεράστια σημασία στη σημειολογία του συλλόγου.   


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.