Κερδίζει και ελπίζει, αλλιώς Α2.

Το προτελευταίο του χαρτί για παραμονή στην Volleyleague παίζει απόψε (19.00) στην Αλεξανδρούπολη με αντίπαλο τον γηπεδούχο Εθνικό ο Παναθηναϊκός.

Το προτελευταίο του χαρτί για παραμονή στην Volleyleague παίζει απόψε (19.00) στην Αλεξανδρούπολη με αντίπαλο τον γηπεδούχο Εθνικό ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» μόνο αν και εφόσον περάσουν νικηφόρα από τον Έβρο θα έχουν πιθανότητες για να μπουν στα πλέϊ άουτ αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα μετρήσουν αντίστροφα για την απευθείας πτώση τους στην Α2.

Στην αντίπερα όχθη οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη για να απεμπλακούν οριστικά από τα πλέι άουτ και να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για συμμετοχή στα πλέι οφ. «Θέλουμε τη νίκη για να εξασφαλίσουμε τυπικά την παραμονή κι αυτό είναι το πρώτο μέλημά μας. Από εκεί και πέρα, στοχεύουμε σε δυο νίκες μέχρι το τέλος για να διεκδικήσουμε την είσοδό μας στα πλει οφ, γιατί εκεί πιστεύω ότι είναι η θέση μας και σε καμία περίπτωση δεν αξίζαμε να αγωνιζόμαστε για να αποφύγουμε τα πλέι άουτ. Η θέση μας στη βαθμολογία δεν αντικατοπτρίζει τις δυνατότητες του Εθνικού. Είμαστε σε καλή κατάσταση αλλά τα πάντα θα φανούν στο γήπεδο», είπε ο Γρηγόρης Σιδηρόπουλος που θα πασάρει στον Πέπε Γκονζάλες (ο Αργεντινός έχει ξεπεράσει το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρούσε), ενώ ο έμπειρος πασαδόρος δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στην πρώην ομάδα του τον Παναθηναϊκό.

«Ο ΠΑΟ δεν είναι σε καλή κατάσταση και ο κίνδυνος υποβιβασμού είναι μεγάλος. Δυστυχώς, τα χρήματα σε συνθήκες επαγγελματικού αθλητισμού παίζουν μεγάλο ρόλο και έτσι από τη στιγμή που είχε μεγάλη οικονομική στενότητα κατέληξε σε αυτό το άσχημο σημείο. Ο Παναθηναϊκός όμως είναι μεγάλη ομάδα, ιστορικός σύλλογος και ακόμη και αν δεν τα καταφέρει, εύχομαι ολόψυχα να γυρίσει γρήγορα δυνατός και να είναι και πάλι πρωταγωνιστής όπως του αξίζει». Οι πράσινοι θα ταξιδέψουν στον Έβρο χωρίς τον Σωτήρη Πανταλέοντα ο οποίος από την Τετάρτη ανήκει στο δυναμικό της Λατίνα, αλλά και χωρίς τον Μιχάλη Χριστοφορίδη (λουμπάγκο). «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, ένας ακόμη τελικός για εμάς και θέλουμε οπωσδήποτε θετικό αποτέλεσμα για να έχουμε μαθηματικά ελπίδες για την παραμονή…», τόνισε αρχικά ο Δημήτρης Καζάζης ο οποίος παραδέχθηκε ότι η απώλεια του Πανταλέοντα είναι σημαντική, αλλά ποντάρει στην καλή κατάσταση της ομάδας του. «Ο Σωτήρης ήταν ο φυσικός αρχηγός της ομάδας. Οποιαδήποτε απώλεια είναι σημαντική, αλλά αυτή του Σώτου είναι πιο ιδιαίτερη. Δεν μπορούμε όμως τώρα να κάνουμε κάτι. Η ομάδα έδειξε στη Σύρο ένα πολύ καλό πρόσωπο κι η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά είναι πιο απελευθερωμένα. Αυτό το παιχνίδι όμως είναι πιο δύσκολη, σε μια πολύ δυνατή έδρα. Διάθεση υπάρχει απ’ όλα τα παιδιά κι ελπίζω να αντέξουμε και ψυχολογικά για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

ΠΑΟΚ – Λαμία

Δύο βαθμοί χωρίζουν την 6η Λαμία από τον 8ο ΠΑΟΚ κι ο αγώνας στο PAOK Sports Arena θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την τελική κατάταξη των δύο ομάδων. «Για εμάς η κατάκτηση της 5ης θέσης είναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο και βλέπω στα παιδιά πολύ μεγάλη όρεξη για να κλείσουμε την κανονική περίοδο με πετυχημένο τρόπο», παραδέχθηκε ο Γιάννης Μέλκας ο οποίος υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, αλλά συνέστησε και μεγάλη προσοχή. «Το έργο μας δεν θα είναι εύκολο, αφού αντιμετωπίζουμε μια ομάδα η οποία έχει κάνει φέτος μια εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη και έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου. Η απώλεια του Τσούροβιτς είναι σημαντική, αλλά δεν πρέπει επ ουδενί να πιστέψουμε ότι θα κερδίσουμε εύκολα». Ο Γυμναστικός θα αγωνιστεί χωρίς τον Πέταρ Τσούροβιτς (δεν έχει ξεπεράσει το διάστρεμμα που υπέστη στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό), ενώ αμφίβολος είναι και ο Χατζηηλιάδης (ταλαιπωρείται από θλάση στο γαστροκνήμιο). «Είναι ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι σε μια παραδοσιακά, για μας, δύσκολη έδρα, με τον νικητή της συγκεκριμένης αναμέτρησης να έχει το ξεκάθαρο προβάδισμα για την κατάκτηση της 5ης θέσης», είπε αρχικά ο Θάνος Μαρούλης και συνέχισε: «Όλη την εβδομάδα είχαμε πολλά προβλήματα με τους τραυματισμούς, ωστόσο φέτος έχουμε συνηθίσει να έχουμε τέτοια θέματα και όποιοι παίξουν θα δώσουν το 100% για να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Ολυμπιακός – Κηφισιά

Την επιστροφή στις νίκες (μετά την ήττα που γνώρισε στην Πάτρα) αναζητά ο Ολυμπιακός, προκειμένου να παραμείνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, την ίδια ώρα που η Κηφισιά δίνει τον τελευταίο της αγώνα στην κανονική περίοδο (ακολουθεί το ρεπό του) και ψάχνει τους βαθμούς που θα τον κρατήσουν στην 5η θέση. «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και γενικά θέλουμε να έχουμε ένα καλό φινάλε στην κανονική περίοδο, αλλά σιγά, σιγά δουλεύουμε για τα παιχνίδια που ακολουθούν στα πλέι οφ», είπε ο Γιάννης Καλμαζίδης ο οποίος θα προφυλάξει τον Ντίμα Φιλίποφ (θα είναι στην αποστολή) κι ίσως τον Ανδρέα Ανδρεάδη (κι οι δύο έχουν ενοχλήσεις από παλαιότερους τραυματισμούς) με τον τεχνικό των ερυθρολεύκων να συμπληρώνει: «Δεν αδιαφορούμε για την τελική κατάταξη, αλλά δεν θέλουμε να ρισκάρουμε με την υγεία των αθλητών προκειμένου να είμαστε καλά στα πλέι οφ». Μία σημαντική απουσία θα έχει όμως και η Κηφισιά, καθώς ο Γιόχαν Εστράδα δεν θα αγωνιστεί λόγω ενοχλήσεων στα γόνατα. «Θεωρώ ότι η διακοπή λόγω του Κυπέλλου μας έχει κάνει κακό γιατί ήμασταν σε πολύ καλή κατάσταση και τώρα δεν ξέρω πως θα παρουσιαστούμε…», σημείωσε αρχικά ο Κώστας Αρσενιάδης και κατέληξε: «Δεν ξέρω πως θα λειτουργήσει το Κύπελλο για τον Ολυμπιακό που έχασε ένα στόχο και προετοιμάζεται για τον επόμενο. Σίγουρα πάντως θα θέλει να βελτιώσει την εικόνα του και μάλλον θα λειτουργήσει θετικά. Για μας είναι το τελευταίο ματς στην κανονική περίοδο, αλλά θέλουμε να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται και να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Φοίνικας Σύρου – Άρης

Στο Final 8 του Κυπέλλου δεν έμελλε να συναντηθούν καθώς αμφότεροι αποκλείστηκαν στους προημιτελικούς, αλλά μία εβδομάδα αργότερα αναμετρώνται για τη Volleyleague αναζητώντας τους βαθμούς για διαφορετικούς λόγους. Ο μεν Φοίνικας για να συνεχίζει να ελπίζει στη διεκδίκηση της 2ης θέσης, ο δε Άρης για να πλασαριστεί ακόμη ψηλότερα στο γκρουπ 5-8. «Είναι δύσκολο παιχνίδι γιατί θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες μετά τον όχι και τόσο ευχάριστο αποκλεισμό και να μπούμε σιγά, σιγά σε ρυθμούς πλέι οφ. Ο Άρη έχει σωθεί, θέλει να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται και είναι επικίνδυνος. Εμείς σίγουρα στεναχωρηθήκαμε μετά την ήττα από την Λαμία, αλλά θέλω να πιστεύω ότι την έχουμε αφήσει πίσω μας και θα δείξουμε το καλό μας πρόσωπο», δήλωσε ο Βασίλης Κουρνέτας. Οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν στην αποστολή τον Στέλιο Νικηφορίδη (άρρωστος), αλλά επανέρχεται ο Αντζέλικο Ντάνγκουμπιτς, ενώ κι ο Άρης (που επίσης αποκλείστηκε στους προημιτελικούς του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό) θα αγωνιστεί με μια σημαντική απουσία καθώς εκτός αποστολής έμεινε ο Αινείας Τζελάτης (θλάση). «Έχουμε δύσκολη αποστολή, αφού η Σύρος είναι μια πολύ καλή ομάδα, που έχει να επιδείξει έναν εξαιρετικό δεύτερο γύρο, ενώ η μόνη άσχημη ήττα που έκανε ήταν με την Λαμία στο Κύπελλο. Στόχος μας είναι να παίξουμε ελεύθερα, να επανέλθουμε στις καλές εμφανίσεις και να προσπαθήσουμε να έχουμε να έχουμε βαθμολογικό όφελος από τον συγκεκριμένο αγώνα», είπε από την πλευρά του ο Λάμπης Μπαμπαλιούτας.

Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας:

Σύρου, 19.00: Φοίνικας Σύρου – Άρης, Ράπτης – Φραγκάκης
ΠΑΟΚ, 19.00: ΠΑΟΚ – Λαμία, Γεωργιάδης – Δεληκωστίδης
Αλεξανδρούπολης, 19.00: Εθνικός Αλεξ. – Παναθηναϊκός, Γεωργουλέας – Μπαντιανίδης
Ρέντη, 19.00: Ολυμπιακός – Κηφισιά, Ονόπας – Μουλά Λ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.