Στον τελικό με μία ακόμα νίκη ο ΠΑΟΚ

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για 19η φορά στην ιστορία του προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε 3-1 του Πανιωνίου στην άδεια Τούμπα.

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για 19η φορά στην ιστορία του προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε 3-1 του Πανιωνίου στην άδεια Τούμπα.

Ο δικέφαλος ήταν πολύ καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με τον Πανιώνιο να βγάζει αντίδραση μόνο μετά το 1-0, καταφέρνοντας να ισοφαρίσει προσωρινά.

Κουλούρης (21′), Πέλκας (68′) και Πρίγιοβτις (80′ πεν) πέτυχαν τα γκολ του ΠΑΟΚ, με τον Μασούρα να κάνει το 1-1 στο 40′. Με δέκα παίκτες τελειώσαν το ματς οι κυανέρυθροι, μετά την αποβολή του Μακρύλλου στο 70′.

To ματς

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε γρήγορα τον έλεγχο στο παιχνίδι και έγινε ο απόλυτος κυρίαρχος. Μόλις στο 5′, ο Σάκχοφ από πλεονεκτική θέση, είδε το σουτ του να κοντράρει στον Μπανανά και τον Κότνικ στη συνέχεια να διώχνει, ενώ στο 14′ η σέντρα του Λημνιού από δεξιά, βρήκε τον Κουλούρη που σούταρε στην κίνηση, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κότνικ. 

Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου, ήταν εκεί στο 17′ και στο σουτ του Πέλκα, ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στο 21′, όταν από κόρνερ του ίδιου παίκτη, ο Κουλούρης άνοιξε το σκορ με κεφαλιά (1-0).

Οι Νεοσμυρνιώτες, έβγαλαν αντίδραση μετά το γκολ και το πρώτο 20λεπτο που ανήκε ολοκληρωτικά στον ΠΑΟΚ, δοκιμάζοντας κάποια σουτ από μακριά, με τον Κότνικ βέβαια να είναι πάντα σε ετοιμότητα, όπως στο σουτ του Μαουρίτσιο στο 32′. 

Στο 35′, ο Μασούρας έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να μπλοκάρει στη συνέχεια, για να έρθει τελικά η ισοφάριση στο 40ο λεπτό. Ο Μασούρας ήταν και πάλι πρωταγωνιστής, εκτελώντας απευθείας συρτό φάουλ έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του γκολκίπερ του ΠΑΟΚ για το 1-1 του ημιχρόνου.

Το γκολ που έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες του Πανιωνίου, ήρθε στο 68′ από υπέροχο πλασέ του Πέλκα, που έγραψε το 2-1. 

Οι φιλοξενούμενοι, έμειναν με παίκτη λιγότερο, όταν στο 70′ ο Μακρύλλος αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα, για μαρκάρισμα πάνω στον Κάμπος. 

Στο 79′, ο Μάτος κέρδισε πέναλτι από τον Μπανανά, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Πρίγιοβιτς, με το 3-1 να είναι και το τελικό σκορ.

ΠΑΟΚ (4-2-3-1, Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο (76’ Κάνιας), Αζεβέδο – Σάκχοφ, Μαουρίσιο – Λημνιός (60’ Κάμπος), Πέλκας, Μπίσεσβαρ – Κουλούρης (61’ Πρίγιοβιτς). 

Πανιώνιος (4-2-3-1, Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ – Παπαγεωργίου, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς (46’ Πινιώτης) – Κόρμπος, Οικονομίδης – Μακρύλλος, Μασούρας (63’ Σπιριντόνοβιτς), Μπραχίμι (75’ Νόβακ) – Γεσίλ 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.