Πρώτα καρδιοχτύπι, έπειτα… Πουλίδο (video)

Η Ξάνθη στάθηκε με αξιώσεις στο Φάληρο και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ (δοκάρι), με τον Ολυμπιακό όμως να ανεβάζει στροφές στο τελευταίο τέταρτο και να παίρνει τη νίκη με γκολ του Πουλίδο.

Η Ξάνθη στάθηκε με αξιώσεις στο Φάληρο και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ (δοκάρι), με τον Ολυμπιακό όμως να ανεβάζει στροφές στο τελευταίο τέταρτο και να παίρνει τη νίκη με γκολ του Πουλίδο.

Οι ερυθρόλευκοι προβλημάτισαν με την απόδοσή τους στο πρώτο μισό αν και βρήκαν απέναντί τους μια πολύ καλά στημένη Ξάνθη. 

Οι Ακρίτες φάνηκαν αρκετές φορές απειλητικοί, φτάνοντας πιο κοντά στο γκολ στο 66’ όταν ο Σολτάνι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Η φάση αυτή αφύπνισε τους πρωταθλητές, που πίεσαν ακόμα περισσότερο στη συνέχεια, έκλεισαν την Ξάνθη στα καρέ της και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με τέρμα του Πουλίδο στο 74’, στο ντεμπούτο του Μεξικανού στην 11άδα. 

Ο Ολυμπιακός έφτασε έτσι τους 55 βαθμούς ξεπερνώντας τη γκέλα με τον Πλατανιά, ενώ η Ξάνθη έμεινε στους 19 και το +6 από τον υποβιβασμό. 

Τα αγωνιστικά σχήματα

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μάρκο Σίβλα, έχοντας τους Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα και Ελαμπντελαουί μπροστά από τον Ρομπέρτο. Κασάμι και Ζντιέλαρ κινήθηκαν στα χαφ, ενώ οι Ντουρμάζ, Φορτούνης και Πάρντο έπαιξαν πίσω από τον Πουλίδο.

Το 4-2-3-1 επέλεξε για την Ξάνθη ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Τσέναμο στο τέρμα και Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Μπέρτος, αποτέλεσαν τη γραμμή άμυνας. Φλίσκας και Λουσέρο ήταν το δίδυμο στο κέντρο του γηπέδου, με τους Ντιμιτρόφ, Ορφανίδη και Σολτάνι να κινούνται πίσω από τον Καπετάνο. 

Το ματς

Η Ξάνθη μπήκε αποφασισμένη στο γήπεδο και το κυριότερο χωρίς φόβο. Με αυτόν τον τρόπο οι Ακρίτες δεν κλείστηκαν στα μετόπισθεν, με τον Ολυμπιακό να μη μπορεί να βγει με αξιώσεις μπροστά στο πρώτο τέταρτο.

Οι παίκτες του Σίλβα ανέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο στη συνέχεια και προσπαθούσαν να πιέσουν χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού οι φιλοξενούμενοι έκλειναν αποτελεσματικά τους διαδρόμους προς την εστία του Τσέναμο. 

Χωρίς σπουδαίες φάσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, ενώ με την τριπλέτα Ντιμιτρόφ, Ορφανίδη και Σολτάνι η ομάδα του Λουτσέσκου φάνηκε αρκετές φορές απειλητική. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με διάθεση να αυξήσουν την πίεσή τους στο β’ μισό και το κατάφεραν από το ξεκίνημα. Ο Πουλίδο είχε δύο καλές στιγμές με ωραία κατεβάσματα και σουτ προς την εστία, ωστόσο ο Τσέναμο ήταν σε ετοιμότητα, με την Ξάνθη πάντως να «απαντά» και να χάνει τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί. 

Ο Σολτάνι βγήκε πρώτος στη μπάλα μετά τη σέντρα του Ορφανίδη αλλά η προβολή του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ρομπέρτο. 

Οι αλλαγές των Ντομίνγκεζ, Ιντέγε, έκαναν πιο κινητικό στην επίθεση τον Ολυμπιακό, με τον Τσέναμο να κάνει σπουδαία επέμβαση λίγο αργότερα, αφού χάνοντας αρχικά τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, πρόλαβε στη συνέχεια με διπλή προσπάθεια τον Νιγηριανό που ήταν φάτσα με το τέρμα!

Το γκολ ήρθε ωστόσο στο 74’, σε μια πανέμορφη φάση, με τον Ελαμπντελαουί να βρίσκει κάθετα τον Φορτούνη και τον τελευταίο να πασάρει ιδανικά στον Πουλίδο που έγραψε το 1-0.

Η Ξάνθη ήθελε αλλά δεν μπορούσε να αντιδράσει από εκείνο το σημείο και μετά, με τους Πειραιώτες να κρατούν με άνεση το προβάδισμά τους. 

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Σίλβα):  Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Ελαμπντελαουί, Κασάμι (Ντομίνγκεζ 65’), Ζντιέλαρ, Φορτούνης (Μανιάτης 85’), Ντουρμάζ, Πάρντο (Ιντέγε 65’), Πουλίδο.

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Λουσέρο, Φλίσκας, Ορφανίδης, Καπετάνος (Ερέα 86’), Λισγάρας, Καρυπίδης (Σκούρτης 81’), Ντιμιτρόφ (Τριάδης 81’).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.