Ποινική δίωξη κατά υπαλλήλων του υπουργείου Ανάπτυξης

Δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω, να εισπράττουν 120.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, από επιχειρηματία ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας στην Αργολίδα, τα οποία απαίτησαν για να προχωρήσει η διαδικασία και να εισπράξει εγκεκριμένη επιχορήγηση.

Δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, να εισπράττουν 120.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, από επιχειρηματία ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας στην Αργολίδα, τα οποία απαίτησαν για να προχωρήσει η διαδικασία και να εισπράξει εγκεκριμένη επιχορήγηση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, για την εταιρία του εκβιαζόμενου είχε εγκριθεί από τον υφυπουργό Ανάπτυξης επιχορήγηση ύψους 4,7 εκατ. ευρώ, πλην όμως οι δύο αρμόδιοι υπάλληλοι κωλυσιεργούσαν και δεν προχωρούσαν τις διαδικασίες απαιτώντας να έχουν οικονομικό αντάλλαγμα.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν στον σταθμό του μετρό στον Κεραμικό, μόλις εισέπραξαν τα χρήματα που τους έδωσε ο επιχειρηματίας, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος.
Την υπόθεση ανέλαβε τακτικός ανακριτής.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών που ακολούθησαν, βρέθηκαν στα γραφεία των δύο συλληφθέντων, στο υπουργείο Ανάπτυξης, οι φάκελοι της υπόθεσης επιχορήγησης της ξενοδοχειακής μονάδας και χειρόγραφο του Εισηγητικού Ολοκλήρωσης.

Στις έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια τους, παρουσία εισαγγελέα, βρέθηκαν:
– Στο σπίτι του ΛΙΑΚΟΥ Κων/νου, το χρηματικό των 70.000 ευρώ, βιβλιάρια διαφόρων τραπεζών και αποδείξεις τραπεζικών συναλλαγών και
– Στο σπίτι του ΚΑΖΑΖΑΚΗ Κων/νου, το χρηματικό ποσό των 85.000 ευρώ, τραπεζικά βιβλιάρια και μια κυνηγετική καραμπίνα.
Τα στοιχεία ταυτότητας των συλληφθέντων δόθηκαν στη δημοσιότητα με εισαγγελική διάταξη, προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν τέλεση και άλλων παρόμοιων αδικημάτων από τους ίδιους.

Πηγή: news247.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.