Το λάθος που οδήγησε τον Λέσι στα χέρια της αστυνομίας


Αξιωματικοί της Ασφάλειας που χειρίστηκαν την υπόθεση αναφέρουν ότι όσο περνούσαν οι ημέρες τόσο αυξάνονταν οι πιθανότητες ο συζυγοκτόνος να κάνει το μοιραίο λάθος.

Αυτό το λάθος έγινε το πρωί της Κυριακής.

Δύο Αλβανοί εργάτες πήγαν να κλαδέψουν έναν ελαιώνα που βρισκόταν ακριβώς δίπλα από το κρησφύγετο του Λέσι. Ο 33χρονος, ο οποίος ήταν προφανώς εξαντλημένος, βγήκε έξω στο χωράφι για να τους ζητήσει ασπιρίνες και νερό. Εκείνοι τον αναγνώρισαν, καθώς είναι κάτοικοι της περιοχής και γνώριζαν την οικογένεια. Οι εργάτες του απάντησαν ότι θα του φέρουν αυτό που ζητάει και τότε ο Λέσι γύρισε πίσω στην καλύβα, όπου βρισκόταν και ο Φοίβος.

Οι εργάτες ειδοποίησαν τον παππού και τη γιαγιά του 5χρονου και εκείνοι με τη σειρά τους την Αστυνομία, που αμέσως έστησε επιχείρηση σύλληψης. Κατά την έφοδο των αστυνομικών ο Λέσι ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ψύχραιμος και δεν αντιστάθηκε. Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι άνδρες της Ασφάλειας ήταν να διαπιστώσουν ότι το παιδί είναι καλά στην υγεία του. Κατόπιν, το έβγαλαν από το σπίτι και το παρέδωσαν στην αγκαλιά του παππού και της γιαγιάς που το συνόδευσαν στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις.

Φοβισμένος, αφυδατωμένος και τυλιγμένος μέσα σε δύο μπουφάν βρέθηκε ο 5χρονος Φοίβος μέσα σε μια παγωμένη καλύβα στην Ορμύλια Χαλκιδικής, όπου ήταν το τελευταίο καταφύγιο του 33χρονου φερόμενου ως συζυγοκτόνου Λέσι Τζέιμς Κλοντ.

Τέλος στο θρίλερ μετά από 18 μέρες

Μετά από 18 μέρες αγωνίας το θρίλερ έλαβε τέλος.

Οταν έπεσε στην αγκαλιά του παππού του έβαλε τα κλάματα. Χρειάστηκε να περάσει λίγη ώρα μέχρι να δει το 6χρονο αδερφάκι του για να ηρεμήσει.

Ο Φοίβος επί 18 μέρες περιπλανιόταν από καλύβα σε καλύβα μέσα στο κρύο, με θερμοκρασίες υπό του μηδενός, χωρίς επαρκές φαγητό και χωρίς να μπορεί κανείς να του φέρει τη μητέρα του. Μάλιστα το μικρό παιδί το πρώτο πράγμα που ζήτησε ήταν να δει τη μητέρα του…

Ήθελα να διαφύγει στην Αλβανία

Στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ο Αλβανός συζυγοκτόνος φέρεται να είπε πως ήθελε να πάρει τον γιο του και να φύγει μαζί του στην Αλβανία, αλλά δεν τα κατάφερε γιατί -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- υπήρχαν παντού μπλόκα, γι’ αυτό και όλες τις ημέρες κρυβόταν στην περιοχή κοντά στην Ορμύλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί, τους είπε χαρακτηριστικά «πάμε να τελειώνουμε», ενώ όπως έγινε γνωστό, καταλυτικής σημασίας για την σύλληψή του ήταν η μαρτυρία ενός βοσκού το βράδυ του Σαββάτου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.