Βαθιά ανάσα για τον ΠΑΣ (vid)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τη νίκη 2-0 κόντρα στον Λεβαδειακό και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία. Το σκορ για την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη άνοιξε ο Μπεσέρα στο 22', ενώ ο Ντάσιος στο 61' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τη νίκη 2-0 κόντρα στον Λεβαδειακό και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία. Το σκορ για την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη άνοιξε ο Μπεσέρα στο 22′, ενώ ο Ντάσιος στο 61′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Στο 51′, ο Μπεσέρα έχασε πέναλτι για τους γηπεδούχους, ενώ οι Βοιωτοί αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες από το 18′, λόγω αποβολής του Αλεξίου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Δοκάρι είχαν οι φιλοξενούμενοι με τον Μαχαίρα στο 30′. Καλύτερος ο ΠΑΣ Γιάννινα στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, καθώς εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το αριθμητικό του πλεονέκτημα.

Στους 24 βαθμούς έφτασε η ομάδα των Ιωαννίνων, η οποία πανηγύρισε την έκτη εφετινή της νίκη και πέμπτη εντός έδρας. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έμεινε στους 25 βαθμούς, καθώς γνώρισε τη δωδέκατη εφετινή της ήττα και έβδομη εκτός έδρας.

Η σκακιέρα των προπονητών
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-2-3-1 και τον Κηπουρό κάτω από τα δοκάρια. Οι Κώτσιος και Πάντος ξεκίνησαν στο κέντρο της άμυνας, με τον Ντάσιο στο δεξί και τον Μιχαήλ στο αριστερό άκρο της άμυνας. Οι Λίλα και Τζημόπουλος ήταν οι δυο αμυντικοί μέσοι, με τον Γεωργίου στα δεξιά και τον Μπεσέρα στα αριστερά. Ο Ντε Βινσέντι αγωνίστηκε ως επιτελικός μέσος, ενώ ο Βίλα ήταν ο μοναδικός επιθετικός της ομάδας του Άγγελου Αναστασιάδη.

Από την άλλη πλευρά, ο Λεβαδειακός ξεκίνησε την αναμέτρηση με το ίδιο σύστημα και τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια. Οι Μεντί και Μαχαίρας αγωνίστηκαν στα δυο άκρα της άμυνας, με τους Τόμας και Αλεξίου στο κέντρο της άμυνας. Οι Ζησόπουλος και Βιάνα ήταν οι δυο αμυντικοί μέσοι, ενώ οι Μουλόπουλος και Κουτσόπουλος αγωνίστηκαν στις πτέρυγες. Ο Σουμπίνιο αγωνίστηκε ως μεσοεπιθετικός, πίσω από τον Παπαδόπουλο.

Άλλαξε τις ισορροπίες ο Αλεξίου
Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπαθούσε να μεταφέρει το παιχνίδι έξω από τη μεγάλη περιοχή των Βοιωτών, όμως ο Λεβαδειακός ήταν αρκετά επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Όλα άλλαξαν στο 18′, όταν ο Αλεξίου αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Έδωσε προβάδισμα με “φωτοβολίδα” ο Μπεσέρα
Ο ΠΑΣ Γιάννινα εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το αριθμητικό του πλεονέκτημα και τέσσερα λεπτά αργότερα (22′), άνοιξε το σκορ με το ωραίο σουτ του Μπεσέρα, έξω από τη μεγάλη περιοχή του Κυριακίδη. Ο Αργεντινός βρήκε για πέμπτη φορά στο εφετινό πρωτάθλημα τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Δεν απάντησε άμεσα ο Λεβαδειακός
Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα (30′) στην αναμέτρηση, ο Λεβαδειακός έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Μαχαίρα να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κηπουρού. Οι Βοιωτοί φάνηκαν να πατούν καλύτερα μετά το γκολ που δέχτηκαν και βγήκαν μπροστά για να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης.

Οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στους Βοιωτούς, θέλοντας από τη μια να προφυλάξουν τα νώτα τους και από την άλλη να χτυπήσουν στους κενούς χώρους που άφηνε η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, η οποία έπαιζε και με παίκτη λιγότερο. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το σκορ του αγώνα δεν άλλαξε και το 1-0 παρέμεινε έως την ανάπαυλα.

Άστοχος από την άσπρη βούλα
Η τακτική του Αναστασιάδη να παίξει με αντεπιθέσεις, απέδωσε καρπούς στο δεύτερο μέρος, ο οποίο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του. Ο Ντάσιος κέρδισε πέναλτι και ο Μπεσέρα ανέλαβε την εκτέλεση στο 51′, όμως έστειλε τη μπάλα άουτ, παρατείνοντας την αγωνία στο γήπεδο «Ζωσιμάδες».

«Κλείδωσε» τη νίκη ο Ντάσιος
Ότι δεν κατάφερε ο Αργεντινός, το έκανε πράξη ο Ντάσιος στο 60′. Ο μπακ των γηπεδούχων έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη και έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Έλληνα παίκτη στο εφετινό πρωτάθλημα.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ΠΑΣ Γιάννινα κυριάρχησε στην αναμέτρηση και είχε τις ευκαιρίες για να φτάσει και σε τρίτο γκολ. Ο Λεβαδειακός φάνηκε επηρεασμένος από το αριθμητικό του μειονέκτημα και από τα δυο γκολ που δέχτηκε και δεν απείλησε την εστία των γηπεδούχων.

Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν χωρίς να αλλάξει κάτι στο σκορ, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να φτάνει σε μια εύκολη νίκη, έτσι όπως εξελίχτηκε η αναμέτρηση. Η αποβολή του Αλεξίου έπαιξε σημαντικό ρόλο στο ματς, καθώς από εκείνο το σημείο, η πλάστιγγα έγειρε προς την πλευρά των γηπεδούχων. Σημαντική νίκη για την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή στην κατηγορία.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 24η
Αγώνας: ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός
Γήπεδο: «Ζωσιμάδες»
Διαιτητής: Δελφάκης
Βοηθοί: Καρατζίκας, Αναστόπουλος

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Ντάσιος, Κώτσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ (73′ Ζαμπρέλα), Λίλα, Πάντος (80′ Μπακαγιόκο), Ντε Βινσέντι, Γεωργίου, Μπεσέρα (67′ Ανδράλας), Βίλα.

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μεντί, Τόμας, Βιάνα, Σουμπίνιο (71′ Ζαουΐ), Αλεξίου, Ζησόπουλος, Κουτσόπουλος (46′ Κόρμπος), Μαχαίρας, Μουλόπουλος (65′ Μελισσάς), Παπαδόπουλος.

Δείτε τι δήλωσαν οι Γιάκος του ΠΑΣ Γιάννινα και Νικολακάκης του Λεβαδειακού, πριν την έναρξη της αναμέτρησης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.