Πάει πρώτος στο ντέρμπι και με διαφορά(vid)

Εντυπωσιακός για περισσότερα από 60 λεπτά ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 τον Άρη στο Καραϊσκάκη και διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μια αγωνιστική πριν το καθοριστικό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Εντυπωσιακός για περισσότερα από 60 λεπτά ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 τον Άρη στο Καραϊσκάκη και διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μια αγωνιστική πριν το καθοριστικό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Οι ερυθρόλευκοι με τα τέρματα των Μαρκάνο(19′), Χολέμπας με πέναλτι(45’+) και Μιραλάς(69′) έφτασαν στην έκτη συνεχόμενη νίκη τους στο ελληνικό πρωτάθλημα και δέκατη σε Ελλάδα και Ευρώπη διατηρώντας μάλιστα ανέπαφη την εστία τους για το ίδιο διάστημα.

Οι Πειραιώτες επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση παίζοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και δημιουργώντας σωρεία ευκαιριών.
Εντυπωσιακή η παρουσία του Ντιόγκο από τα πόδια του οποίου ξεκίνησαν σχεδόν όλες οι επιθέσεις του Ολυμπιακού.

Με δέκα για ένα ημίχρονο ο Άρης λόγο της αποβολής του Σηφάκη στη φάση του πέναλτι στο 45′
Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το 3-0 βγήκε μπροστά και απείλησε ο Άρης, που παρατάχθηκε στο ξεκίνημα του ματς με αμυντικούς προσανατολισμούς.


Τα αρχικά πλάνα
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε το παιχνίδι με σύστημα 4-2-3-1, με τον Μέγιερι στο τέρμα, τον Τοροσίδη στο δεξί άκρο της άμυνας τους Μαρκάνο και Μέλμπεργκ κεντρικό αμυντικό δίδυμο και τον Χολέμπας στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής. Ο Μοδέστο με τον Μακούν είχαν το ρόλο των αμυντικών χαφ στη μεσαία γραμμή με τον Ιμπαγάσα μπροστά τους, τον Αμπντούν δεξιά, τον Μιραλάς αριστερά και τον Ντιόγκο στην κορυφή της επίθεσης.
Από την άλλη πλευρά για τον Άρη ο Μανουέλ Μασάδο ξεκίνησε με τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια για πρώτη φορά μετά από, το Νέτο στο δεξί άκρο της άμυνας, το Σανκαρέ με τον Λαζαρίδη κεντρικό αμυντικό δίδυμο και τον Τσουκάνη στο αριστερό άκρο. Στη μεσαία γραμμή ο  Παπαζαχαρίας με τον Πρίττα σε ρόλο αμυντικών χαφ, με το Σολτάνι στο δεξί άκρο, τον Ακόστα στο αριστερό και τον Καπετάνο πίσω από τον προωθημένο Καστίγιο σε σχηματισμό 4-2-3-1.


«Καταιγίδα» ο Ολυμπιακός
Με πέντε αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ματς στην Ουκρανία με τη Μέταλιστ, ο  Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του και να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μια εβδομάδα πριν το καθοριστικό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.


Οι ερυθρόλευκοι με αρκετή φρεσκάδα και διάθεση ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 1ο λεπτό του ματς έχασαν σημαντική διπλή ευκαιρία με το Ντιόγκο και τον Αμπντούν να μην μπορούν να νικήσουν τον Σηφάκη που έκανε διπλή απόκρουση.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει υποχρεώνοντας τον Άρη να κλειστεί κάτω από το κέντρο του γηπέδου.
Η υπεροχή του Ολυμπιακού καρποφόρησε στο 18ο λεπτό του παιχνιδιού με το Μαρκάνο να ανοιγει τολ σκορ.
Ο Ιμπαγάσα σεντραρε από αριστερά βρίσκοντας αμαρκάριστο στο δεύτερο δοκάρι της εστίας του Σηφάκη τον Μαρκάνο ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.


Το γκολ αυτό έλυσε τα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού που συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και θα μπορούσαν να είχαν αυξήσει το σκορ πολύ γρήγορα αν ο Μιραλάς είχε αξιοποιήσει τις δυο πολύ μεγάλες ευκαιρίες που του παρουσιάσθηκαν.
Δημιουργός και στις δυο ήταν ο Ντιόγκο με το Βραζιλιάνο στο 21′ να βγάζει με κάθετη μόνο του το Βέλγο απέναντι στο Σηφάκη όμως το πλασέ του έφυγε άουτ και στη δεύτερη δυο λεπτά αργότερα όταν ο Ντιογκο έβγαλε αριστερά τον Αμπντούν αυτό τη γύρισε πολύ όμορφα στον Μιραλάς έξω από τη μικρή περιοχή όμως ο Βέλγος σημάδεψε το δοκάρι.


Ο Ολυμπιακός ο οποίος είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και την κατοχή της μπάλας συνέχισε να αναζητάει το δεύτερο γκολ που  θα τον έφερνε ακόμα πιο κοντά στους τρεις βαθμούς και στο 28′ το άγγιξε όταν ο Αμπντούν σέντραρε από δεξιά ο Μοδέστο έπιασε το γυριστό μέσα στην περιοχή αλλά ο Σηφάκης έσωσε και πάλι την εστία του Άρη .


Το γκολ για τους ερυθρόλευκους ήρθε τελικά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου σε μια φάση που ο Αμπντούν κέρδισε πέναλτι και μαζί την αποβολή του Σηφάκη.
Ο Αλγερινός έκλεψε την μπάλα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή έφυγε μόνος του ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα του Άρη και ο Χολέμπας που ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε το Βελλίδη που πήρε τη θέση του Καστίγιο και έγραψε το 2-0.


Σκόραρε και ο Μιραλάς
Ο Άρης ο οποίος περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου στα πρώτα 45 λεπτά ήταν πλέον υποχρεωμένος να συνεχίσει και με παίκτη λιγότερο στο δεύτερο ημίχρονο. Έτσι ο Μασάδο έκανε κάποιες διορθωτικές κινήσεις με το Γιαννιώτα να παίρνει τη θέση του Ακόστα που ουσιαστικά δεν ακούμπησε τη μπάλα όσο αγωνίστηκε.
 
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 50ο λεπτό έχασε ακόμα μια σημαντική ευκαιρία να ανεβάσει στο 3-0 το δείκτη του σκορ.
Ο Αμπντούν πίεσε και έκλεψε την μπάλα από το Λαζαρίδη, όμως ο Αλγερινός δεν κατάφερε στην τελική του προσπάθεια να νικήσει το Βελλίδη που βγήκε και απέκρουσε την μπάλα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να παίζουν με τον γνωστό πιεστικό τους τρόπο πρεσάροντας από πολύ ψηλά τους παίκτες του Άρη μην επιτρέποντας στους κίτρινους να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα και να δημιουργήσουν κινδύνους στην εστία του Μέγιερι.
Στο 61ο λεπτό οι θεσσαλονικείς έχασαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία με το Νέτο να εκτελεί το φάουλ από αριστερά και λίγο έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι όπου πετάχτηκε ο Σανκαρέ όμως η κεφαλιά που έπιασε δεν ήταν καλή και έφυγε άουτ.

Στο 69ο λεπτό ο Ολυμπιακός σφράγισε τη διαφαινόμενη μέχρι εκείνο το σημείο νίκη του με το γκολ του Μιραλάς.
Ο Μακούν έβγαλε πολύ όμορφη πάσα στην πλάτη της άμυνας του Άρη, ο Βέλγος επιθετικός έχασε προς το παρών το κοντρόλ όμως πρόλαβε την έξοδο του Βελλίδη και με πλασέ έγγραψε το 3-0.

Κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε καθώς οι παίκτες του Ολυμπιακού με το μυαλό στην ρεβάνς με τη Μέταλιστ κατέβασε ταχύτητα, ο Βαλβέρδε απέσυρε τους Ιμπαγάσα, Μιραλάς και Τοροσίδη προκειμένου να τους ξεκουράσει και ο Αρης βρήκε την ευκαιρία να απειλήσει όμως δεν κατάφερε να σκοράρει καθώς Γιαννιώτας και Σολτάνι δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.




Διαβάστε την εξέλιξη του αγώνα από το νέο Match Center του Novasports.gr


Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 24η
Αγώνας: Ολυμπιακός-Άρης
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»
Διαιτητής: Γιάχος
Βοηθοί: Γεωργιάδης, Γρεβένης


Οι συνθέσεις:


Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε):Μέγιερι, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Μοδέστο, Μακούν, Ιμπαγάσα, Αμπντούν, Μιραλάς,  Ντιόγκο.


Άρης (Μανουέλ Μασάδο): Σηφάκη, Νέτο, Παπαζαχαρία, Σολτάνι, Καστίγιο, Σανκαρέ, Καπετάνο, Λαζαρίδη, Τσουκάνη, Πρίττα, Ακόστα.

Δείτε τι δήλωσαν πριν την έναρξη του αγώνα οι Κάρολ του Ολυμπιακού και Κανουλάς του Άρη.







Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.