Μαραγκός: “Τα παιδιά έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους” (video)

Ο βοηθός προπονητή του Παναθηναϊκού, Σπύρος Μαραγκός μίλησε αποκλειστικά στα κανάλια Novasports και τους Νίκο Τζουάννη και Γιώργο Λιώρη για την κατάσταση στην ομάδα, τα προβλήματα και το ματς με τον Πανιώνιο.

Ο βοηθός προπονητή του Παναθηναϊκού, Σπύρος Μαραγκός μίλησε αποκλειστικά στα κανάλια Novasports και τους Νίκο Τζουάννη και Γιώργο Λιώρη για την κατάσταση στην ομάδα, τα προβλήματα και το ματς με τον Πανιώνιο.

Για τις δυσκολίες της σεζόν: 
«Αυτή η σεζόν είχες πολλές δυσκολίες. Δεν τις περιμέναμε. Συμβαίνουν πρωτόγνωρα πράγματα. Δύσκολα για τον κόουτς, για εμάς, για τους παίκτες. Για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα τα παιδιά έχουν βάλει πλάτη για την ομάδα. Συμβαίνουν πράγματα που κάποιες φορές δεν μπορείς να τα ξεπεράσεις. Κόντρα στον Ατρόμητο δείξαμε πως είναι ένα ματς που θέλουμε. Τα παιδιά έδειξαν πως θέλουν να τα καταφέρουν. Φάνηκε η έλλειψη προπονήσεων κυρίως λόγω των δύο ημερών της αποχής. Όμως καταφέραμε και πήραμε τη νίκη». 

Για το τι τους είπε ο Ουζουνίδης στο ημίχρονο για ν’ αλλάξουν την εικόνα τους: «Τους εξήγησε ο κόουτς κάποια πράγματα. Κυρίως τους είπε να μείνουν συγκεντρωμένοι. Κράτησαν τις θέσεις τους, έκαναν αυτά που ζητούσε ο προπονητής, παίξαμε καλύτερα στο δεύτερο, πετύχαμε το γκολ και πήραμε τη νίκη». 

Για τα προβλήματα που ταλαιπωρούν την ομάδα και αν υπάρχει ηρεμία στα αποδυτήρια:

«Κάθε βδομάδα βγαίνει και κάτι καινούργιο. Αν υπάρξει κάποια βδομάδα χωρίς προβλήματα τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε για ηρεμία. Όπως είπε ο κόουτς, ευτυχώς που στα τελευταία παιχνίδια παίζουμε με ομάδες που έχουν ενδιαφέρον. Οι παίκτες θέλουν να παίζουν σε τέτοια ματς. Αυτό είναι καλό για εμάς και κάνει πιο εύκολο το έργο μας γιατί οι παίκτες είναι συγκεντρωμένοι από μόνοι τους».

Για το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει την 5η θέση:
«Το πιο σημαντικό είναι πως υπάρχει αγωνιστικό ενδιαφέρον για εμάς. Μας βοηθάει στη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών. Παίζει τον ρόλο του. Αν δεν είχαμε κίνητρο θα ήταν δύσκολο. Θεωρώ πως στο ματς με τον Πανιώνιο, γνωρίζοντας πως είναι μια ομάδα που έχει σταθερότητα, είναι καλή ομάδα, θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Πάντα γίνονται ωραία παιχνίδια με τον Πανιώνιο. Θεωρώ πως θα είμαστε αυτοί που πρέπει. Οι παίκτες θα είναι συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό κομμάτι και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ότι μπορούμε σ αυτό το ματς».  

Για το αν οι παίκτες πιστεύουν πως θα μπορούσε ο ΠΑΟ να έχει καλύτερη πορεία αν δεν υπήρχαν προβλήματα:

«Δεν βοηθάει να λες πράγματα τα οποία είναι πολύ μακρινά για εμάς. Σίγουρα είναι κάτι που έχουν σκεφτεί. Αν από την αρχή της σεζόν υπήρχε μια σταθερότητα και μια διοικητική ηρεμία θεωρούμε πως θα κοιτούσαμε τα τελευταία παιχνίδια υπό άλλες συνθήκες. Όταν στην πορεία έρχονται κάποια πράγματα δεν μπορείς να κοιτάς πίσω. Πρέπει να κοιτάζεις το μέλλον με τις τωρινές συνθήκες».

Για το αν ξεπέρασαν τις αντοχές τους οι παίκτες:

«Από την πλευρά μου θεωρώ πως μ’ αυτό που κάνουν τα παιδιά ξεπερνούν τον εαυτό τους. Μέσα σ’ αυτές τις δυσκολίες, σε πράγματα που τους λέει ο κόουτς, προσπαθούν να μείνουν συγκεντρωμένοι παρά τις καθημερινές δυσκολίες. Τους δίνω συγχαρητήρια γιατί είναι κάτι που θέλουν να το κάνουν. Προσπαθούν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό να τελειώσει τη σεζόν με αξιοπρέπεια και όσο πιο ψηλά. Το έχουν βάλει στο μυαλό τους και πορεύονται μ’ αυτό».

Για το ενδιαφέρον από τον Ταϊλανδό επιχειρηματία και το μέλλον της ομάδας:

«Ευχόμαστε να δοθεί μια λύση. Τώρα δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Τουλάχιστον να ξέρουμε ότι αυτή η ομάδα θα έχει συνέχεια και ότι θα υπάρχει συνέχεια και στη μεγάλη ιστορία αυτής της ομάδας». 

Για τις απουσίες παικτών στην ομάδα:  
«Ο Κουλιμπαλί είπε πως μέχρι το τέλος της σεζόν δεν θέλει να αγωνιστεί. Δεν μπορείς να πιέσεις κανέναν. Όλο αυτό το διάστημα ήταν συνεπής. Πολύ σοβαρός επαγγελματίας. Για να φτάσει ως εδώ κάτι σημαντικό έχει συμβεί. Μέχρι τώρα έχει θέσει τον εαυτό του εκτός ομάδας. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Ο προπονητής της ομάδας ξέρει καλύτερα από τον καθένα». 

Για την ξαφνική αποχώρηση του Τάσου Αυλωνίτη:
«Ήταν ξαφνικό και για εμάς. Τον περιμέναμε για προπόνηση και ξαφνικά μάθαμε το «διαζύγιο». Όλο και κάτι βγαίνει. Τελευταίοι τα μαθαίνουμε».

Για τον αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να πάρει τη νίκη κόντρα στον Πανιώνιο: 
«Φυσικά και μπορεί τη νίκη. Ο Πανιώνιος μετά την ήττα που έκανε ξέρει πως είναι μονόδρομος. Ξέρουμε τις δυσκολίες. Θέλει τη νίκη ο Πανιώνιος. Προετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα μπορούμε. Θέλουμε να έχουμε σταθερότητα. Η κόκκινη του Μυστακίδη είναι ένα πλήγμα για εμάς. Εκτός των προβλημάτων είναι και το αγωνιστικό με κάρτες και τραυματισμούς που είναι επιπρόσθετο πρόβλημα. Έχουμε σταθερότητα και μπορούμε να συνεχίσουμε».

Για το αν υπάρχουν ομοιότητες του Πανιωνίου με τον Ατρόμητο:
«Ο Πανιώνιος στην αρχή του πρωταθλήματος ήταν καλύτερη ομάδα. Στην πορεία με τις ελλείψεις και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν χάθηκε κάπως η συνοχή. Όπως και να χει είναι μια ομάδα που θέλει τη νίκη και θα μας δυσκολέψει πολύ».

Για το αν στα τελευταία παιχνίδια θα δοθεί περισσότερος χρόνος στους νεαρούς ποδοσφαιριστές: «Έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής. Στο μυαλό του κόουτς είναι να παίξουν όσο πιο πολύ γίνεται. Δεν θέλουμε να χαθεί η χημεία. Θέλουμε μέχρι τέλος να παλέψουμε για την 5η θέση. Δεν πρέπει να έχουν παράπονο τα παιδιά, έχουν παίξει αρκετά. Από αυτούς εξαρτάται τι θα διεκδικήσουν και τι θα πάρουν ως το τέλος της σεζόν». 

Για το αν μπορούν τα παιδιά της ακαδημίας ν’ αντέξουν το βάρος φανέλας: 

«Έχει ειδικό βάρος αυτή η φανέλα. Όλα αυτά τα παιδιά δουλεύουν μαζί μας εδώ και καιρό. Πρέπει να παίξουν μ αυτό που τους ζητάει ο σύλλογος. Σε μια πιο μικρή ομάδα είναι πιο εύκολο ν’ αγωνιστούν γιατί παίζουν και δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις. Κανένα ματς από τα τελευταία δεν ήταν εύκολα. Τους ζητάμε να μπουν σε δύσκολα ματς και να παίξουν καθοριστικό ρόλο, να βοηθήσουν. Ο κόουτς έχει κερδίσει τα παιδιά».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.