Νίνης: «Τελικός με την ΑΕΚ» (vid)

Μια άτυχη στιγμή, ήταν αρκετή για να αφήσει τον Σωτήρη Νίνη έξι μήνες μακριά από τα γήπεδα... Του έλειψε το ποδόσφαιρο και έλειψε από τον Παναθηναϊκό... Όμως ο Σωτήρης Νίνης επιστρέφει και πάλι δυνατός και δίνει στο Νοvasports και τον Νίκο Τζουάννη την πρώτη του συνέντευξη μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Μια άτυχη στιγμή, ήταν αρκετή για να αφήσει τον Σωτήρη Νίνη έξι μήνες μακριά από τα γήπεδα… Του έλειψε το ποδόσφαιρο και έλειψε από τον Παναθηναϊκό… Όμως ο Σωτήρης Νίνης επιστρέφει και πάλι δυνατός και δίνει στο Νοvasports και τον Νίκο Τζουάννη την πρώτη του συνέντευξη μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Ο διεθνής μέσος του Παναθηναϊκού αναφέρεται στις δύσκολες στιγμές που πέρασε, σχολιάζει το Κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ και μιλά για το μέλλον του στο Τριφύλλι.

Αναλυτικά η αποκλειστική συνέντευξη του Σωτήρη Νίνη στο Novasports:

Έζησες μια δύσκολη στιγμή. Έξι μήνες μακριά από τα γήπεδα. Πως βίωσες όλη αυτή την δυσάρεστη εμπειρία;

Πέρασε δύσκολο χρονικό διάστημα. Σίγουρα δεν είναι εύκολο για κανέναν ποδοσφαιριστή, να μένει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός δράσης. Καταλαβαίνω πλέον απόλυτα, πως αισθάνεσαι μετά από έναν τέτοιο τραυματισμό. Όποιος δεν το έχει ζήσει, δεν μπορεί να το καταλάβει. Αλλά χρειάζεται δύναμη, προσπάθεια και δουλειά για να επανέλθεις ακόμα καλύτερος. Σίγουρα δεν μπορείς να επανέλθεις στα προηγούμενα στάνταρ, πρέπει να επανέλθεις ακόμα καλύτερος.

Σε όλο αυτό το διάστημα, έριξες το βάρος κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι;

Ο πρώτος καιρός, ο πρώτος μήνας ήταν πολύ δύσκολος. Στη συνέχεια είχα ανθρώπους δίπλα μου, φίλους, την οικογένεια που μου συμπαραστάθηκαν και από εκεί και πέρα άρχισε ένα κομμάτι δουλειάς και αυτοσυγκέντρωσης πάνω σε αυτό το θέμα. Και σίγουρα το να ανεβάσω την ψυχολογία μου, παρότι είχα αυτό τον τραυματισμό, έπαιξαν σημαντικό ρόλο οι φίλοι και η οικογένεια μου και το ξεπέρασα όσο πιο ανώδυνα μπορούσα.

Σου ζήτησε συγγνώμη ο ποδοσφαιριστής του Ισραήλ που σε τραυμάτισε;

Όχι, δεν μου ζήτησε ποτέ κανένας συγγνώμη.

Σε πείραξε;

Όχι. Δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Έγινε πάνω σε μια φάση που δεν φαινόταν. Ούτε εγώ κατάλαβα ότι έγινε κάτι, συνέχισα και έπαιξα ακόμα 6-7 λεπτά, δεν κατάλαβα ότι είχα πάθει τέτοιο τραυματισμό. Μετά όταν όπως πήγαινα στα αποδυτήρια, κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το γόνατο μου. Αλλά νομίζω ότι τέτοιες φάσεις συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Ο Μαϊστόροβιτς είδαμε όλοι πως τραυματίστηκε. Δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί οι τραυματισμοί.

Πέρασε αυτή η δυσάρεστη ιστορία και επιστρέφεις στα γήπεδα δυνατός.
Πως αισθάνεσαι
;

Αισθάνομαι πολύ καλά. Πιο καλά από πριν, πιο σταθερά τα πόδια μου. Σίγουρα θέλω χρόνο. Οποιοσδήποτε θέλει λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στο παιχνίδι της ομάδας και να μπει στο κλίμα. Ευτυχώς έχω έναν μήνα- ενάμισι που ακολουθώ το πρόγραμμα της ομάδας στις προπονήσεις, οπότε πιστεύω ότι είμαι απόλυτα έτοιμος. 100%.

Τελικός είναι ουσιαστικά απέναντι στην ΑΕΚ. Είσαι έτοιμος για να μπεις σε ένα τέτοιο παιχνίδι;

Φυσικά και είμαι έτοιμος. Και με τον ΠΑΟΚ ήμουν έτοιμος, όταν με επέλεξε στην αποστολή ο προπονητής. Από εκεί και πέρα είναι θέμα του προπονητή αν θα με χρησιμοποιήσει ή όχι, αλλά είμαι απόλυτα έτοιμος για να βοηθήσω όσο χρειαστεί. Ο προπονητής θα το κρίνει αυτό.

Τι αντίδραση περιμένεις από τους συμπαίκτες σου στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, μετά την εντός ήττα από τον ΠΑΟΚ;

Σίγουρα είναι ένας τελικός. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη. Θα προσπαθήσουμε όλοι για τη νίκη. Δεν μπορούμε να προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή. Σίγουρα οι τρεις βαθμοί είναι αυτοί που μετράνε και η ουσία και αυτό είναι που θα κυνηγήσουμε.

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα την εφετινή σεζόν. Τι γνώμη έχεις για τον προσεχή σας αντίπαλο;

Θεωρώ τους παίκτες της ΑΕΚ ήρωες. Γιατί παρόλα τα προβλήματα που έχουν, οικονομικά και διοικητικά, όσο μπορούν συγκεντρώνονται στη δουλειά τους, το ποδόσφαιρο. Σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολο. Τους περισσότερους τους γνωρίζω, είμαστε στην Εθνική μαζί, μιλάμε και έχουμε επαφές. Δεν περνούν ότι καλύτερο, αλλά και μόνο που έχουν κάνει αυτή την αξιόλογη προσπάθεια, παρότι έχουν άσχημα αποτελέσματα. Σίγουρα είναι όλοι παίκτες με αξία και δεν παύει να είναι η ΑΕΚ. Και αυτό σημαίνει ότι θα είναι ένα ντέρμπι.
 
Ξέρεις τι σημαίνει ντέρμπι για έναν ποδοσφαιριστή. Που μπορεί να κριθεί ένα τέτοιο παιχνίδι;

Επειδή είναι ένα ντέρμπι, όποια ομάδα μπει πιο δυνατά, όποια ομάδα το θέλει πιο πολύ. Σίγουρα πρέπει να υπάρχει και ο παράγοντας τύχη σε αυτό το παιχνίδι. Πιστεύω ότι όποιος σκοράρει πρώτος, θα έχει και τα ηνία του αγώνα στη συνέχεια. Οπότε ελπίζω να είμαστε τυχεροί, να σκοράρουμε, να ανέβει ακόμα πιο πολύ η ψυχολογία μας στη διάρκεια του αγώνα, για να μπορέσουμε να πάρουμε την νίκη.

Συνεχόμενα τα ντέρμπι και μετά την ΑΕΚ ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Σας επηρεάζει; Σκέφτεστε και το παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους»;

Σίγουρα σκέφτεσαι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αλλά θα το σκεφτείς όχι αυτή την εβδομάδα, αλλά την επόμενη. Το έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου, ότι έρχεται και άλλο ντέρμπι. Όμως το πιο σημαντικό είναι να συγκεντρωθείς στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, να πάρεις τους τρεις βαθμούς και μετά θα σκεφτείς και τον Ολυμπιακό. Αν σκέφτεσαι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και χάσεις τους βαθμούς στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, τότε θα είναι αργά.

Πιστεύεις ότι στο τέλος θα χαμογελάσετε;

Δεν είναι τίποτα εύκολο. Μπορεί να ήμασταν στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος πρώτοι, αλλά όπως είδατε από παιχνίδια εύκολα που δεν περιμέναμε, χάσαμε βαθμούς και βρεθήκαμε αυτή τη στιγμή πίσω από τον Ολυμπιακό. Μπορεί να βρεθούμε και πάλι την επόμενη αγωνιστική εμείς πρώτοι. Είναι όλα ανοικτά και πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί πολύ μετά τα ντέρμπι.

Θα παίξει ρόλο και ο βαθμός αυτοσυγκέντρωσης κάθε ομάδας στα επόμενα παιχνίδια;

Εννοείται. Δεν είναι μόνο τα ντέρμπι που παίζουν ρόλο. Είδατε ότι χάσαμε βαθμούς από τις μικρές ομάδες. Πάντα το πρωτάθλημα χάνεται στα παιχνίδια με τις μικρές ομάδες, δεν χάνεται από τις μεγάλες στα ντέρμπι. Μπορεί να χάσεις όλα τα ντέρμπι και να πάρεις το πρωτάθλημα μόνο από τις νίκες που θα κάνεις στα υπόλοιπα παιχνίδια. Όποιος είναι πιο συγκεντρωμένος και πάρει τα αποτελέσματα που χρειάζεται, αυτός θα πάρει και το πρωτάθλημα.

Πέρασες έναν δύσκολο τραυματισμό όπως και ο Χριστοδουλόπουλος και άλλο ένα σημαντικό στέλεχος της ομάδας, ο Σεμπάστιαν Λέτο είναι εκτός δράσης. Τι θέλεις να του πεις;

Θεωρητικά, το πρόβλημα που είχαμε εγώ και ο Λάζαρος σε σχέση με αυτό που αντιμετωπίζει ο Λέτο, είναι τελείως διαφορετικό. Σίγουρα ο Σέμπα ξέρει τι πρέπει κάνει. Μιλάμε με τον Σέμπα, σχεδόν σε καθημερινή βάση, οπότε χρειάζεται πολλά ψυχικά αποθέματα και δουλειά. Και ο Σηφάκης πέρασε τον ίδιο τραυματισμό, οπότε αν κάνει σωστή αποθεραπεία, πιστεύω ότι θα γυρίσει όχι μόνο 100% έτοιμος, αλλά ακόμα καλύτερος απ΄ότι ήταν πριν.

Λείπει από την ομάδα;

Εννοείται ότι λείπει πάρα πολύ. Δυστυχώς τον χάσαμε σε μια πολύ δύσκολη καμπή του πρωταθλήματος, δεν ξέρουμε πότε θα βρίσκεται πάλι κοντά μας, αλλά σημασία έχει ότι μας στέλνει όλη την θετική του ενέργεια. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Περιμένετε την άλλη Κυριακή γεμάτο Ολυμπιακό Στάδιο;

Σίγουρα, εννοείται ότι περιμένουμε τον κόσμο. Θέλουμε να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας, είναι πολύ σημαντικό. Οι εποχές που ζούμε δεν είναι εύκολες για τον κόσμο. Ας ελπίσουμε να είναι γεμάτο το γήπεδο, να μας δώσουν την ώθηση που πρέπει και εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε.

Υπάρχει και το Euro το καλοκαίρι. Υποθέτω ότι είναι στόχος σου η παρουσία σου στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Εννοείται, είναι ένας στόχος για μένα και ένα κίνητρο πολύ μεγάλο για να επιστρέψω ακόμα πιο καλά. Η Εθνική είναι ότι πιο μεγάλο υπάρχει για έναν αθλητή, για έναν ποδοσφαιριστή. Ιδιαίτερα όταν βρίσκεται σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Συμμετείχαμε στο Μουντιάλ, βρισκόμαστε στο Euro για τρίτη συνεχόμενη φορά, η πορεία της ομάδας ήταν εξαιρετική στα προκριματικά και ας ελπίσουμε να πάμε καλά και στο Euro.

Βλέποντας την πορεία του ΑΠΟΕΛ και την εντυπωσιακή πρόκριση στα προημιτελικά, τι έχεις να πεις;

Έβλεπα τον αγώνα κι εγώ μαζί με τους φίλους μου και πραγματικά χάρηκα πάρα πολύ. Και εύχομαι και άλλες ομάδες με τόσο μικρό μπάτζετ να προχωρήσουν. Αυτό μας αποδεικνύει ότι μερικές φορές τα λεφτά δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο στο ποδόσφαιρο. Ρόλο παίζουν το κίνητρο, το πάθος, η καρδιά και η ψυχή. Μακάρι να συνεχίσει ακόμα πιο ψηλά το ΑΠΟΕΛ. Κατά τη γνώμη μου είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, έχουν κάνει όλα τα παιδιά εξαιρετική δουλειά και τους εύχομαι καλή επιτυχία.  
   

Έλειπες από τα γήπεδα, ωστόσο το όνομα σου παρέμεινε στην επικαιρότητα με αφορμή το συμβόλαιο σου. Θα ήθελες να πεις κάτι;

Αυτό που επέλεξα είναι να μην μιλήσω και ούτε θα αναφερθώ σε αυτό το θέμα. Όσο είμαι εδώ και όσο θα είμαι θα τιμάω τη φανέλα και θα κάνω αυτό που έκανα πάντα. Αγωνιστικά θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθώ την ομάδα και θα προσπαθώ πάντα για το καλύτερο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.