Με πέντε πάει στους “4”!

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης καθώς επιβλήθηκε 5-0 με τους Φορτούνη και Ιντέγε να σκοράρουν από δύο γκολ και ένα από τον Πάρντο ενώ τρεις ασίστ μοίρασε ο Τζίμι Ντουρμάζ, «τσεκάροντας» από το πρώτο ματς την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης καθώς επιβλήθηκε 5-0 με τους Φορτούνη και Ιντέγε να σκοράρουν από δύο γκολ και ένα από τον Πάρντο ενώ τρεις ασίστ μοίρασε ο Τζίμι Ντουρμάζ, «τσεκάροντας» από το πρώτο ματς την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. 

Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα μπήκαν πολύ δυνατά και ουσιαστικά «καθάρισαν» την υπόθεση «πρόκριση» από το πρώτο ματς με τον επαναληπτικό της Τρίπολης να έχει περισσότερο τυπικό χαρακτήρα. Κορυφαίοι για τους «ερυθρόλευκους» οι Ντουρμάζ με τρεις ασίστ αλλά και οι Φορτούνης και οι Ιντέγε που σκόραραν από δύο τέρματα αλλά το ωραιότερο τέρμα της βραδιάς προήλθε από τα πόδια του Πάρντο. 

Απ’ την άλλη, οι Αρκάδες προσπάθησαν όσο ακόμα ήταν μέσα στο παιχνίδι, έχασαν ευκαιρίες για την ισοφάριση όταν το ματς ήταν στο 1-0 με Χαμντανί – Ιγκλέσιας ενώ είχαν και δοκάρι με τον Μπερτόλιο στο δεύτερο μέρος αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο πρωτάθλημα, αφού οι ελπίδες πρόκρισης είναι ελάχιστες στον επαναληπτικό αγώνα στην Τρίπολη. 

Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

Ο Μάρκο Σίλβα επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Καπίνο κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Ελαμπντελαουΐ, Μποτία, Σιόβα και Μαζουακού στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Ζντιέλαρ και Μιλιβόγεβιτς, δεξιά ο Πάρντο, αριστερά ο Ντουρμάζ, στην κορυφή της επίθεσης ο Ιντέγε και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ, ο Φορτούνης. 

Το ίδιο σύστημα χρησιμοποίησε και ο Στάικος Βεργέτης με τον Θεοδωρόπουλο να παίρνει θέση κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Λούι, Σανκαρέ, Γκοϊάν και Γιαννούλη στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Ιγκλέσιας και Κουρμπέλης, δεξιά ο Στανισάβλιεβιτς, αριστερά ο Μάσα, αιχμή του δόρατος ο Γιάννου και πίσω του, σε ρόλο “δεκαριού”, ο Χαμντανί.

Σε θέση οδηγού με το «καλημέρα»

Ο Ολυμπιακός από τα πρώτα λεπτά του αγώνα μπήκε σε θέση οδηγού παίρνοντας την κατοχή και την κυκλοφορίας της μπάλας, προσπαθώντας να απειλήσει κυρίως από τις πτέρυγες. 

Οι Ελαμπντελαουΐ και Μαζουακού έκαναν πολλές κούρσες στο πρώτο μέρος, δημιουργώντας αρκετά ρήγματα στην άμυνα του Αστέρα Τρίπολης. 
Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Ελαμπντελαουΐ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Φορτούνης έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής αλλά ο Θεοδωρόπουλος έδειξε σωστά αντανακλαστικά και απέκρουσε σε κόρνερ. 

Τρία λεπτά αργότερα όμως οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το προβάδισμα. Ο Μαζουακού αυτή τη φορά, έκανε την παράλληλη μπαλιά από την αριστερή πτέρυγα και ο Ιντέγε με προβολή στο πρώτο δοκάρι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. 

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και χρειάστηκε να περάσει ένα δεκάλεπτο περίπου για να σημειωθεί η επόμενη καλή φάση, η οποία ανήκε στον Αστέρα. Στο 25ο λεπτό ο Χαμντανί σούταρε στην κίνηση, στα όρια της περιοχής αλλά ο Καπίνο πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση με το ένα χέρι, κρατώντας το μηδέν στην εστία του. 

Τρία λεπτά αργότερα, οι Αρκάδες απείλησαν εκ νέου, αυτή τη φορά με τον Ιγκλέσιας, ο οποίος σούταρε από τον άξονα, έπειτα από «στρώσιμο» του Γιάννου αλλά και πάλι ο Καπίνο αντέδρασε σωστά αποσοβώντας τον κίνδυνο. 

Στο 39ο λεπτό οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Ιντέγε αλλά το σουτ του επιθετικού του Ολυμπιακού από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής αποκρούστηκε από τα πόδια του Θεοδωρόπουλου. 

Τελικά, ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με δύο γκολ, αφού στο 41ο λεπτό οι γηπεδούχοι σκόραραν για δεύτερη φορά. Ο Ντουρμάζ σε μία αντεπίθεση από τον άξονα έκανε την κάθετη μπαλιά στον Ιντέγε και αυτός με διαγώνιο πλασέ στην κίνηση σκόραρε για δεύτερη φορά, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του, πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. 

Σκόρ και θέαμα στο Φάληρο!

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη καθώς οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα ήθελαν ένα τρίτο γκολ για να «σφραγίσουν» την πρόκριση από το πρώτο ματς και τα κατάφεραν. 

Συγκεκριμένα, στο 50ο λεπτό, ο Ντουρμάζ από τον άξονα έκανε την κάθετη πάσα στον Φορτούνη που βρισκόταν στα δεξιά του και αυτός με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0. 
Με αυτό το γκολ ο Ολυμπιακός ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση από το πρώτο ματς, στα ημιτελικά του Κυπέλλου καθώς ο Αστέρας θα έχει πολύ δύσκολο έργο στον επαναληπτικό της Τρίπολης. 

Από εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι έκαναν συντήρηση δυνάμεων ρίχνοντας το ρυθμό του αγώνα και ο Αστέρας έφτασε πολύ κοντά στο να μειώσει τέσσερα λεπτά μετά το 3-0. Στο 54ο λεπτό ο Μάσα σέντραρε από τα αριστερά, ο Μπερτόλιο έπιασε την κεφαλιά αλλά αρχικά ο Καπίνο και στη συνέχεια το αριστερό δοκάρι σταμάτησαν τον παίκτη των Αρκάδων για το 3-1. 

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει και σε ένα τέταρτο τέρμα δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Συγκεκριμένα, στο 64ο λεπτό ο Ντουρμάζ σέντραρε από τα αριστερά και ο Φορτούνης με σουτ στην κίνηση σκόραρε από τα όρια της περιοχής για το 4-0 ενώ με αυτή ο Ντουρμάζ έφτασε τις τρεις στο παιχνίδι. 

Το τελικό 5-0 διαμορφώθηκε στο 79ο λεπτό και ήταν το ομορφότερο της βραδιάς. Ο Πάρντο υποδέχτηκε με το στήθος την μπάλα στα αριστερά, στα όρια της περιοχής και με ένα γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Θεοδωρόπουλου. 

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μ. Σίλβα): Καπίνο, Μαζουακού, Μποτία, Σιόβας, Ελαμπντελαουί, Μιλιβόγεβιτς, Ζντιέλαρ (74′ Μανιάτης), Φορτούνης (71′ Φουστέρ), Ντουρμάζ (80′ Κολοβός), Πάρντο, Ιντέγε

Αστέρας Τρίπολης (Σ. Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Γιαννούλης, Σανκαρέ, Γκοϊάν (58′ Ζησόπουλος), Λούι (67′ Κιτοκό), Χαμντανί, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Μάσα, Στανισάβλιεβιτς (46′ Μπερτόλιο), Γιάννου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.