Ευθύμησε στο τέλος! (video)

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Ξάνθη, αλλά οι αλλαγές του Λουτσέσκου αποδείχτηκαν μαγικές με τους Σάκχοφ - Μπίσεσβαρ να συνδυάζονται για το 1-1 και τον Ευθύμη Κουλούρη να γράφει το τελικό 2-1!

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Ξάνθη, αλλά οι αλλαγές του Λουτσέσκου αποδείχτηκαν μαγικές με τους Σάκχοφ – Μπίσεσβαρ να συνδυάζονται για το 1-1 και τον Ευθύμη Κουλούρη να γράφει το τελικό 2-1!

Ο Δικέφαλος του Βορρά εξακολουθεί να περιμένει τις δικαστικές αποφάσεις όσον αφορά την μάχη της κορυφής, ενώ έκανε τεράστιο βήμα τουλάχιστον για την δεύτερη θέση. Οι Ακρίτες έχουν πλέον συγκάτοιχο στην μάχη για την πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς έπαιξε έξυπνα στο πρώτο μέρος στην άδεια Τούμπα και πήρε το προβάδισμα με τον αρχισκόρερ Γέντρισεκ, όμως ο Ραζβάν Λουτσέσκου πλήγωσε την παλιά του ομάδα με 100% ευστοχία στις αλλαγές!

Σάκχοφ και Μπίσεσβαρ μπήκαν στο ματς στο 67′ και δευτερόλεπτα αργότερα ο πρώτος σέρβιρε το 1-1 για τον δεύτερο, ενώ ο Κουλούρης εισήλθε στο 83′ και χρειάστηκε δύο λεπτά για να χαρίσει τη νίκη στους γηπεδούχους!

Τα αρχικά πλάνα

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Πασχαλάκης, δεξί μπακ ο Βιεϊρίνια, αριστερός μπακ ο Αζεβέντο, σέντερ μπακ οι Βαρέλα και Κρέσπο. Αμυντικά χαφ οι Κάνιας και Μαουρίσιο, στα άκρα οι Κάμπος και Λημνιός, μπροστά ο Πρίγιοβιτς.

Η Ξάνθη ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Ζίβκοβιτς, δεξί μπακ ο Μπαξεβανίδης, αριστερό ο Σιλά, σέντερ μπακ οι Φλίσκας και Σβάρνας. Αμυντικά χαφ οι Λουσέρο και Καμαρά. Οι Φασίδης και Γέντρισεκ στα άκρα, ο Ντουρίτσκοβιτς πίσω από τον Κάστρο.

«Κλέφτης» Καμαρά, «εκτελεστής» Γέντρισεκ

Η Ξάνθη ήταν αυτή που πήγε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, χάρη στην έξυπνη τακτική της, τον οίστρο του Γέντρισεκ, αλλά και την βοήθεια της τύχης.

Ο ΠΑΟΚ είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας αναπτυσσόμενος κυρίως από τα άκρα, καθώς οι ακρίτες είχαν κλείσει τους χώρους από τον άξονα και περίμεναν το λάθος των γηπεδούχων για να βγουν στην κόντρα, πιέζοντας ψηλά όταν έβρισκαν την ευκαιρία.

Πρώτη προειδοποίηση σε αυτό τον τομέα μόλις στο 3′ για την ακριτική ομάδα, με τον Καμαρά να επιχειρεί καλό σουτ έξω από την περιοχή με το δεξί, αναγκάζοντας σε ωραία επέμβαση τον Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 8′ με κόρνερ του Αζεβέντο και κεφαλιά του Βαρέλα που πέρασε πάνω από τα δοκάρια, όπως και αυτή του Πρίγιοβιτς στο 11′ μετά απο΄σέντρα του ίδιου παίκτη.

Η επαγρύπνηση των παικτών της Ξάνθης όμως ανταμείφθηκε στο 16ο λεπτό με το 0-1. Ο Κρέσπο βρέθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνάς του και επιχείρησε να γυρίσει στον Πασχαλάκη υπό την πίεση του Καμαρά. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ προσπάθησε να σώσει το κόρνερ από το γύρισμα του συμπαίκτη του, ωστόσο έδωσε πάσα ουσιαστικά στον Καμαρά, ο οποίος γύρισε στον άξονα για τον επερχόμενο Γέντρισεκ, που έγραψε το 0-1 με ωραίο δεξί σουτ.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε αμέσως διάθεση να απαντήσει, βρίσκοντας κυρίως λύσεις από τα πλάγια. Στο 29′ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 1-1, με τον Βιεϊρίνια να σεντράρει από δεξιά, τον Πρίγιοβιτς να παίρνει την πρώτη κεφαλιά για τον Ελ Καντουρί, ο οποίος προσπάθησε και πάλι με το κεφάλι από την μικρή περιοχή, όμως ο Ζίβκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ! 

Στο 36′ ο ΠΑΟΚ έχασε ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία, με τον Πρίγιοβιτς να κάνει ωραία σέντρα από αριστερά, τον Μαουρίσιο να πιάνει κεφαλιά στην μικρή περιοχή, αλλά την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι του Ζίβκοβιτς και να γυρίζει στα χέρια του!

Η Ξάνθη παρά την πίεση που δεχόταν είχε πάντα όρεξη για γρήγορες αντεπιθέσεις και στο 39′ ο Καμαρά αποδείχηκε πάλι εξαιρετικός «κλέφτης», βγάζοντας την ομάδα του μπροστά με πάσα στον Ντουρίτσκοβιτς, που τροφοδότησε αριστερά τον Γέντρισεκ, ο οποίος όμως αστόχησε από καλή θέση.

Ο ορισμός των «χρυσών αλλαγών»!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε έχοντας παρόμοια εικόνα με το πρώτο, καθώς ο ΠΑΟΚ πίεζε για την ισοφάριση με με σέντρες από τα πλάγια, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες στα πρώτα 11 λεπτά.

Στο 55′ συγκεκριμένα, ο Βιεϊρίνια σέντραρε από δεξιά για τον Βαρέλα στην καρδιά της ακριτικής άμυνας, όμως η κεφαλιά του βρήκε το δεξί δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Λημνιός από αριστερά τροφοδότησε τον ολομόναχο Ελ Καντουρί, που έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια με κεφαλιά στην μικρή περιοχή!

Ακολούθησαν άλλες δύο ευκαιρίες σε αυτό το διάστημα για τον ΠΑΟΚ, με απ’ ευυθείας φάουλ του Βιεϊρίνια στο 57′ που έδιωξε εντυπωσιακά ο Ζίβκοβιτς, ενώ ο τερματοφύλακας της Ξάνθης μπλόκαρε και το σουτ του Κάνιας στο 59ο λεπτό έξω από την περιοχή.

Στο 66′ ο Λημνιός έκανε άλλο ένα μακρινό σουτ που μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς και ο Λουτσέσκου έκρινε ότι είχε δει ήδη αρκετά, κάνοντας μαζεμένες δύο αλλαγές στο 67′ με τους Σάκχοφ και Μπίσεσβαρ να μπαίνουν στο παιχνίδι.

Ο Ρουμάνος τεχνικός σίγουρα ήθελε κάτι νέο από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο και το πήρε και με το παραπάνω δευτερόλεπτα αργότερα μετά την είσοδό τους!

Συγκεκριμένα στο 68′ ο Βιεϊρίνια τροφοδότησε δεξιά τον Σάκχοφ, αυτός έκανε σέντρα στην περιοχή και βρήκε τον Μπίσεσβαρ, που επιχείρισε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά ξεγελώντας τον Ζίβκοβιτς για το 1-1!

Η Ξάνθη προσπάθησε για το 1-2 στο 70′ με άστοχο σουτ του Κάστρο στην περιοχή, όμως ακολούθησε πραγματικός βομβαρδισμός στην περιοχή της Ξάνθης, με τον Κρέσπο να έχει κεφαλιά άουτ στο 72′, τον Κάμπος να σουτάρει άστοχα στο 73′ από το ημικύκλιο και τον Μπίσεσβαρ να πλησιάζει το γκολ στο 74′ με ωραίο σουτ στο όριο της περιοχής.

Με το ματς να έχει μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Λουτσέσκου έκανε και την τρίτη του αλλαγή περνώντας στο ματς τον Κουλούρη, ο οποίος ευτύχησε και αυτός να σκοράρει λίγο μετά την είσοδό του!

Στο 85′ συγκεκριμένα, ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή από δεξιά, ο Κουλούρης πετάχτηκε από κανονική θέση στο δεύτερο δοκάρι και έκανε το 2-1 με προβολή.

Η Ξάνθη ήταν πλέον αποκαμωμένη και το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να κρατήσει το σκορ στα επίπεδα του 2-1 με τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει το πλασέ του Πρίγιοβιτς στις καθυστερήσεις.

ΠΑΟΚ – ΞΑΝΘΗ 2-1
Σούπερ Λιγκ Σουρωτή 2017-18, 28η Αγωνιστική, Γήπεδο Τούμπας
Γκολ:
68′ Μπίσεσβαρ, 85′ Κουλούρης –  16′ Γέντρισεκ
Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
Βοηθοί: Βλάσσης (Λασιθίου), Βασιλόπουλος (Έβρου)
Κίτρινες: Βαρέλα, Κρέσπο, Πρίγιοβιτς – Κάστρο, Ντουρίτσκοβιτς, Σιλά
Κόκκινες:
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Πασχαλάκης – Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Αζεβέντο (83′ Κουλούρης) – Κάνιας (67′ Σάκχοφ), Μαουρίσιο – Κάμπος, Λημνιός (67′ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί – Πρίγιοβιτς.
ΞΑΝΘΗ (Ράσταβατς, 4-2-3-1): Ζίβκοβιτς – Μπαξεβανίδης, Σβάρνας, Φλίσκας, Σιλά – Λουσέρο, Καμαρά – Φασίδης (70′ Μελιόπούλος), Γέντρισεκ (78′ Μπρίτο), Ντουρίτσκοβιτς (62’Ντουρίτσκοβιτς) – Κάστρο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.