Γραμματικός: «Η Βοσνία ήταν καλύτερη από την εθνική»

Ο Νίκος Γραμματικός αποτελεί μία εμβληματική μορφή για το ελληνικό χάντμπολ και οι απόψεις του για τα τεκταινόμενα στο χώρο του αθλήματος παρουσιάζουν πάντοτε ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Ο Νίκος Γραμματικός αποτελεί μία εμβληματική μορφή για το ελληνικό χάντμπολ και οι απόψεις του για τα τεκταινόμενα στο χώρο του αθλήματος παρουσιάζουν πάντοτε ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ο επί σειρά ετών αρχηγός της εθνικής ομάδας και νυν προπονητής παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ και αναφέρθηκε σε σειρά θεμάτων: μίλησε για το πρωτάθλημα και το κύπελλο, σχολίασε τις επικείμενες αναμετρήσεις του Διομήδη Αργους με την ελβετική Κρίενς στο Τσάλεντζ Καπ, αλλά μεγαλύτερη αίσθηση δημιουργεί η αναφορά του στη εθνική ομάδα και τον αποκλεισμό της από τα πλέι-οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

«Σταθήκαμε περισσότερο στο τι φταίει για τον αποκλεισμό και όχι στο δεδομένο, ότι δηλαδή η Βοσνία ήταν πραγματικά μία καλύτερη ομάδα από τη δική μας. Έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου, το πρωτάθλημα της χώρας είναι ανεβασμένο και όλα αυτά μεταφράστηκαν στην εθνική της ομάδα. Η δική μας εθνική κάνει μία νέα προσπάθεια, με καινούργιο προπονητή, και είναι αυτονόητο πως πρέπει να υπάρξει και χρόνος και στήριξη. Όπως επίσης είναι σημαντικό να ξεκαθαριστούν σκοποί και στόχοι», επισήμανε ο Γραμματικός.

Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα, ο παλαίμαχος άσος ήταν ξεκάθαρος: «Ο Διομήδης είναι δίκαια στην κορυφή και ο τίτλος είναι καθαρά στο χέρι του. Μόνο αν… αυτοκτονήσει θα τον χάσει. Αν και στην αρχή φαινόταν πως η ΑΕΚ είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα, βάσει ρόστερ, ο Διομήδης ήταν αυτός που εμφανίστηκε πιο έτοιμος και πιο δεμένος. Θεωρώ πως βελτιώθηκε πολύ στην άμυνα σε σχέση με πέρσι και αυτό ήταν το “κλειδί”. Προφανώς και βοήθησαν οι μεταγραφές Μεγαλοοικονόμου και Μαραγκού, αλλά η άμυνα είναι ομαδική δουλειά. Φαίνεται πως οι παίκτες έχουν “χημεία” μεταξύ τους και αυτό βγαίνει στο γήπεδο».

Για τον τελικό του κυπέλλου, μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ο Γραμματικός (που πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο με τα Βριλήσσια) είπε: «Πρόκειται για δύο μεγάλα ονόματα του ελληνικού αθλητισμού. Πρέπει να βοηθήσουν και οι σύλλογοι να γίνει μία γιορτή του χάντμπολ και ένα ματς διαφήμιση για το άθλημα, διότι το χρειαζόμαστε. Είναι ένα ντέρμπι και οι πιθανότητες είναι 50-50. Το σίγουρο είναι πως ο χρόνος κυλάει υπέρ των ομάδων, αφού και οι δύο είναι πολύ βελτιωμένες σε σχέση με την αρχή της σεζόν, οπότε θεωρώ πως θα είναι ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι».

Τέλος, ο Νίκος Γραμματικός φάνηκε μάλλον απαισιόδοξος για τις πιθανότητες πρόκρισης του Διομήδη στα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ, απέναντι στην Κρίενς: «Γενικότερα σαν επίπεδο το ελβετικό χάντμπολ είναι πιο ψηλά από το ελληνικό. Η Κρίενς δεν είναι τόσο ισχυρή όσο η Βάκερ Τουν, που υπήρξε και κάτοχος του τίτλου. Ωστόσο είναι μία ομάδα με γεμάτο ρόστερ και εκεί πιθανότατα υπερτερεί του Διομήδη, ο οποίος πρέπει να αντέξει στην πίεση με μία επτάδα ουσιαστικά. Το σίγουρο είναι πως για την ομάδα του Άργους η πρόκριση στα προημιτελικά είναι τεράστια επιτυχία και επιβράβευση των προσπαθειών της. Δεν έχει να χάσει κάτι και πρέπει να το δει περισσότερο σαν γιορτή».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.