Τον…απανθράκωσε! (video)

Ο Πανιώνιος με γκολ-πέναλτι του Οικονόμου στο 88' πέρασε νικηφόρα από την Κομοτηνή (0-1) και έστειλε τον Πανθρακικό ακόμα πιο κοντά στην Football League!

Ο Πανιώνιος με γκολ-πέναλτι του Οικονόμου στο 88′ πέρασε νικηφόρα από την Κομοτηνή (0-1) και έστειλε τον Πανθρακικό ακόμα πιο κοντά στην Football League!

Σε ένα κακό ματς με λίγες ευκαιρίες, οι «κυανέρυθροι» βρέθηκαν να παίζουν με δέκα στο 76′ λόγω αποβολής του Ρισβάνη, αλλά όχι μόνο δεν πτοήθηκαν, αλλά κατάφεραν να σκοράρουν στο τέλος, με τον Πανθρακικό να τελειώνει και αυτός με δέκα λόγω της αποβολής του Παπαγεωργίου για απόκρουση με το χέρι στη φάση του πέναλτι.

Ο Πανιώνιος έτσι επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές και μπήκε στην πεντάδα, έστω και με ματς περισσότερο σε σχέση με τον Αστέρα.

Στην άλλη πλευρά, μόνο ιδανικό δεν ήταν το ντεμπούτο του Γιάννη Χατζηνικολάου στον πάγκο του Πανθρακικού, ο οποίος υπέστη τη δεύτερη σερί ήττα του και έμεινε για πέμπτο ματς χωρίς τρίποντο, με τα περιθώρια πλέον να στενεύουν…

Τα αρχικά πλάνα

Ο Πανθρακικός ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Αθανασιάδης, δεξί μπακ ο Παπαγεωργίου, αριστερό ο Ποτουρίδης, σέντερ μπακ οι Μελίσσης και Μπουγαΐδης. Αμυντικά χαφ οι Λαδάκης και Ηλιάδης, στο δεξί άκρο ο Μπαϊκαρά, στο αριστερό ο Χασομέρης, ο Ντιγκινί πίσω από τον Ίγκορ.

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Διούδης, δεξί μπακ ο Αργυρόπουλος, αριστερό ο Τασουλής, σέντερ μπακ οι Οικονόμου και Ρισβάνης. Αμυντικά χαφ οι Σιώπης και Κόρμπος, στο δεξί άκρο ο Καθάριος, στο αριστερό ο Βιγιάλμπα, ο Μπακασέτας πίσω από τον Καραμάνο.

Λίγα πράγματα στο α’

Ένταση, δύναμη και μονομαχίες, αλλά όχι ευκαιρίες και ουσία προσέφερε το πρώτο ημίχρονο στην Κομοτηνή, το οποίο έληξε χωρίς τέρματα.

Οι δύο ομάδες είχαν διαστήματα εκλάμψεων, αλλά χωρίς να κάνουν την κλασική φάση, με τον Πανθρακικό να έχει ελαφριά υπεροχή.

Η πρώτη φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 6′, με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Οικονόμου που μπλόκαρε ο Αθανασιάδης.

Στο 9′ ο Μπαϊκαρά έκανε τη σέντρα, οι φιλοξενούμενοι έδιωξαν και ο Παπαγεωργίου που πήρε την επαναφορά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 12ο λεπτό, σημειώθηκε η σημαντικότερη φάση του ημιχρόνου, με τον Ποτουρίδη να εκτελεί μακρινό φάουλ, τον Διούδη να αποκρούει και τον Ίγκορ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα στην επαναφορά, αλλά να σημειώνεται σε θέση οφσάιντ.

Ακολούθησε ένα διάστημα χωρίς ευκαιρίες, ενώ στο ημίωρο ο Χατζηνικολάου έκανε αναγκαστική αλλαγή, με τον Μεχία να παίρνει τη θέση του Λαδάκη που τραυματίστηκε.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο άστοχα σουτ στην κάθε πλευρά, στο 32′ από τον Μπαϊκαρά για τους γηπεδούχους και στο 35′ από τον Κόρμπο για τον Πανιώνιο.

Κρίθηκε από τη «βούλα»

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς νέες αλλαγές και τον Πανιώνιο να αρχίζει φουριόζος, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 48ο λεπτό.

Όλα ξεκίνησαν στη δεξιά πλευρά με κλέψιμο του Καθάριου από τον Ποτουρίδη και ένα – δύο Καραμάνου – Μπακασέτα, με τον δεύτερο να πλασάρει από πλάγια θέση αλλά τον Αθανασιάδη να εξουδετερώνει.

Ο Πανθρακικός απάντησε στο 57ο λεπτό, όταν ο Ντιγκινί τροφοδότησε από αριστερά τον Μπαϊκαρά, αυτός έκανε τη σέντρα και ο Χασομέρης έπιασε κεφαλιά που κατέληξε στα χέρια του Διούδη.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ποτουρίδης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Ίγκορ επιχείρησε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει πλέον για τα καλά την κατοχή, όμως τους έλειπε η τελική πάσα, με αποτέλεσμα να δοκιμάζουν από μακριά όπως ο Ντιγκινί στο 64′, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του 70λεπτου, οι δύο προπονητές άρχισαν τις κινήσεις στη «σκακιέρα», με τον Ουζουνίδη να βάζει τον Μασούρα αντί του Βιγιάλμπα και τον Χατζηνικολάου να ρίχνει τον Μάρτινς αντί του Χασομέρη. 

Φάσεις όμως δεν δημιουργούνταν στις δύο εστίες και στο 74′ ο Πανιώνιος έκανε δεύτερη αλλαγή με τον Μπαργκάν αντί του Καθάριου.

Στο 76′, οι αριθμητικές ισορροπίες διαταράχθηκαν με τον Πανιώνιο να μένει με δέκα παίκτες, όταν ο Ρισβάνης μάρκαρε τον Ίγκορ και αποβλήθηκε με δύο κίτρινες μέσα σε ένα πεντάλεπτο.

Ο Πανθρακικός βγήκε αμέσως μπροστά για να το εκμεταλλευτεί και παραλίγο να το κάνει στο 78′, όταν ο Μεχία τροφοδότησε τον Μπαϊκαρά που έκανε διαγώνιο δεξί σουτ, στέλνοντας όμως τη μπάλα λίγο άουτ.

Βλέποντας τα πράγματα να δυσκολεύουν, ο Ουζουνίδης στο 81′ έβαλε τον Τζανδάρη αντί του Μπακασέτα για να «σφίξει» στον μεσοαμυντικό τομέα, ενώ ο Χατζηνικολάου τα έπαιξε όλα για όλα βάζοντας τον Νικόλτση μπροστά αντί του Ηλιάδη.

Πάνω όμως που όλα έδειχναν ότι το ματς θα τελείωνε χωρίς τέρματα, έφτανε μία στιγμή για να φέρει τα πάνω κάτω υπέρ των «κυανέρυθρων»!

Όλα ξεκίνησαν στο 86′, όταν μετά από μπαλιά του Μπαργκάν ο Καραμάνος βγήκε μόνος του και έστειλε τη μπάλα με πλασέ στο δοκάρι. Ο ίδιος πρόλαβε την επαναφορά και σούταρε προς την ανυπεράσπιστη εστία, με τον επερχόμενο Παπαγεωργίου χωρίς άλλη επιλογή να αποκρούει με το χέρι.

Πέναλτι και κόκκινη για τον παίκτη του Πανθρακικού, με τον Οικονόμου στο 88′ να μην λαθεύει από την «άσπρη βούλα» για το 0-1!

Οι γηπεδούχοι, αποκαρδιωμένοι πλέον, προσπάθησαν στις καθυστερήσεις με προσπάθειες της απελπισίας, όπως η κεφαλιά του Ντιγκινί που πέρασε άουτ μετά το φάουλ του Ποτουρίδη…

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-1
Σούπερ Λιγκ 2015-16, 20ή Αγωνιστική, Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής
Γκολ:
88΄πεν. Οικονόμου
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Γεωργαράκος (Αθηνών), Σίπκας (Πέλλας)
Κίτρινες: Μπουγαΐδης, Μεχία, Ντιγκινί, Μάρτινς – Κόρμπος, Βιγιάλμπα, Σιώπης, Ρισβάνης, Οικονόμου, Διούδης
Κόκκινες: 86′ Παπαγωργίου – 76′ Ρισβάνης
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Χατζηνικολάου, 4-2-3-1): Αθανασιάδης –  Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης – Λαδάκης (30′ Μεχία), Ηλιάδης (82′ Νικόλτσης) – Μπαϊκαρά, Χασομέρης (69′ Μάρτινς), Ντιγκινί – Ίγκορ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ουζουνίδης, 4-2-3-1): Διούδης – Αργυρόπουλος, Οικονόμου,  Ρισβάνης, Τασουλής – Σιώπης, Κόρμπος – Καθάριος (74′ Μπαργκάν), Βιγιάλμπα (67′ Μασούρας), Μπακασέτας (81′ Τζανδάρης) – Καραμάνος. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.