Επίθεση ΕΣΑΠ στην ΕΟΠΕ μέσω Σύλλα

Το αγαπημένο σήριαλ της πολύχρονης κόντρας ΕΣΑΠ-ΕΟΠΕ και πάλι στις ...οθόνες μας.

Το αγαπημένο σήριαλ της πολύχρονης κόντρας ΕΣΑΠ-ΕΟΠΕ και πάλι στις …οθόνες μας. Με αφορμή την γκάφα της ομοσπονδίας στη  κλήρωση του Κυπέλλου και την μετάθεση της ευθύνης απο τον πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής πρωταθλημάτων Χρήστου Σύλλα προς την ΕΣΑΠ, η τελευταία απάντησε με μακροσκελή ανακοίνωση. Αναλυτικά:

“Διαβάσαμε με λύπη την επιστολή της Κεντρικής Επιτροπής Πρωταθλημάτων (ΚΕΠ) της ΕΟΠΕ και ιδιαίτερα του Προέδρου της κου Χρήστου Σύλλα σε καταγγελία σωματείου για τα όσα έγιναν στην κλήρωση της Γ΄ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και σε δημοσιεύματα που αναφέρθηκαν στα κριτήρια της κλήρωσης.
 
Επί αυτής της επιστολής της ΕΟΠΕ που υπογράφει ο πρόεδρος της ΚΕΠ, η ΕΣΑΠ έχει να απαντήσει τα εξής:

1. Όπως γνωρίζετε καλά, ο θεσμός του Κυπέλλου Ελλάδος ανήκει αποκλειστικά και μόνον στην δικαιοδοσία της ΕΟΠΕ. Aναφέρουμε ακόμα και τα αυτονόητα, διότι στην συγκεκριμένη επιστολή του κου Χρήστου Σύλλα αναφέρεται συνεχώς η ΕΣΑΠ αλλά πουθενά η ΕΟΠΕ.
2. Άρα για οποιαδήποτε λάθος, η παράλειψη στην κλήρωση του κυπέλλου, δεν είναι δυνατόν να ευθύνεται η ΕΣΑΠ ούτε τα μέλη αυτής, αλλά η αρμόδια Επιτροπή της ΕΟΠΕ που έχει την αποκλειστική ευθύνη, της διεξαγωγής του συγκεκριμένου θεσμού.
3. Η ΕΣΑΠ καιρό πριν πρότεινε συμβουλευτικά το αυτονόητο, ότι δηλαδή, θα πρέπει να υπάρξουν τα γεωγραφικά κριτήρια Βορρά και Νότου στη λογική της περιστολής εξόδων. Σε αυτό θεωρούμε πως συμφώνησε και η ΕΟΠΕ εφόσον το υιοθέτησε και το θέσπισε.
4. Η ΕΣΑΠ ουδέποτε μπήκε στη διαδικασία να ερμηνεύσει τα γεωγραφικά κριτήρια, ούτε μπήκε στη λογική του διαχωρισμού των ομάδων μεταξύ περιφέρειας και αστικών κέντρων. Αυτές οι ερμηνείες είναι αποκλειστική ευθύνη της ΚΕΠ ΕΟΠΕ η οποία και είναι αποκλειστικά αρμόδια να υπερασπιστεί το δίκαιο των αποφάσεων της, βάσει των προκηρύξεων που αυτή έχει συγγράψει και έχει εγκρίνει το ΔΣ της ΕΟΠΕ και έχουν αποδεχτεί τα σωματεία.
5. Άρα, αγαπητέ κε Χρήστο Σύλλα παρακαλούμε πολύ να ασχοληθείτε με την ουσία του θέματος. Απαντήσετε τεκμηριωμένα στις αιτιάσεις των σωματείων που συμμετέχουν στον θεσμό του Κυπέλλου και αφήστε την ΕΣΑΠ έξω από οποιαδήποτε εμπλοκή.
Εάν αισθάνεστε πως έχετε πράξει σωστά τη δουλειά σας δεν έχετε κανένα λόγο να αναφέρεσθε σε φορείς που δεν έχουν άμεση σχέση με τον θεσμό του Κυπέλλου διότι η επίκληση αυτή, μόνον αδυναμία επιχειρημάτων καταδεικνύει.
6. Ευχόμαστε να βρεθεί η πιο σωστή λύση και να προχωρήσει ο θεσμός του Κυπέλλου απρόσκοπτα και χωρίς περαιτέρω προβλήματα.
Θα παρακαλούσαμε για άλλη μια φορά την ΚΕΠ, να ενημερώνει όλα τα σωματεία πριν από κάθε κλήρωση για τον προγραμματισμό και τις αποφάσεις της περί γεωγραφικών κριτηρίων ή άλλων διαχωρισμών, ώστε να υπάρχει χρόνος να διατυπώνονται απόψεις προς αποφυγήν λαθών και συγχύσεων.
Όλοι θέλουμε το καλό του ελληνικού βόλεϊ και αυτό πάντα συνδυάζεται με την επιτυχία των θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδος.”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.