Επιστροφή στο Χάρκοβο

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το ταξίδι στο Χάρκοβο. Στις 4 το απόγευμα της Τρίτης, η αποστολή των «ερυθρόλευκων» θα πετάξει απ' το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την πρώτη πρωτεύουσα της Σοβιετικής Ουκρανίας.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το ταξίδι στο Χάρκοβο. Στις 4 το απόγευμα της Τρίτης, η αποστολή των «ερυθρόλευκων» θα πετάξει απ’ το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την πρώτη πρωτεύουσα της Σοβιετικής Ουκρανίας. Για την ακρίβεια, οι «Πειραιώτες» θα επιστρέψουν στο Χάρκοβο, καθώς στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2008 είχαν ταξιδέψει εκεί για ν’ αντιμετωπίσουν τη Μέταλιστ (ή Μεταλίστ όπως τη λένε οι Ουκρανοί) για τη φάση των ομίλων του κυπέλλου UEFA.

Σε σχέση με εκείνο το ταξίδι, πολλά έχουν αλλάξει στον Ολυμπιακό, αλλά και στην πόλη. Απ’ την ομάδα του Πειραιά που είχε ηττηθεί με 1-0 θα ταξιδέψουν ξανά οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τοροσίδης και Ντιόγκο, αλλά και ο Ερνέστο Βαλβέρδε με τους συνεργάτες του.

Όσο για την πόλη, μέσα σε τρία χρόνια και τρεις μήνες άλλαξε πλήρως, αφού το καλοκαίρι θα φιλοξενήσει αγώνες του ομίλου της Ολλανδίας, στην τελική φάση του Euro 2012. Ανάμεσα σε άλλα, ανακατασκευάστηκε το γήπεδο της Μέταλιστ, έγιναν βελτιωτικά έργα στο αεροδρόμιο του Χάρκοβο, αλλά και στο κέντρο της πόλης. Δεν είναι υπερβολή πως επενδύθηκαν εκατομμύρια δολάρια για να γίνουν τα απαραίτητα έργα ενόψει του Euro.

Το novasports.gr σας προσφέρει εικόνες απ’ το πρώτο ταξίδι του Ολυμπιακού στο Χάρκοβο. Έχετε, λοιπόν, τη δυνατότητα να δείτε το παλιό κτίριο του αεροδρομίου της πόλης. Αυτή άλλωστε ήταν η πρώτη εικόνα που αντίκρισαν, τότε, τα μέλη της αποστολής των «ερυθρόλευκων», φθάνοντας στην Ουκρανία. Δίχως άλλο, ο χώρος μας γύρισε πολλές δεκαετίες πίσω.

Στο κέντρο της πόλης, πολλοί δρόμοι ήταν σε άσχημη κατάσταση. Μάλιστα, αρκετοί είχαν μετατραπεί σε εργοτάξια προκειμένου να τοποθετηθεί νέα άσφαλτος, αλλά και για να κατασκευαστούν καινούρια πεζοδρόμια.

Το κέντρο της πόλης δεν ήταν ιδιαίτερα ελκυστικό όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες. Αλλά λόγω του Euro έχουν γίνουν βελτιωτικά έργα, ώστε να αντικρίσουν καλύτερες εικόνες οι επισκέπτες της πόλης το φετινό καλοκαίρι.

Το μοναδικό εμπορικό κέντρο, θύμιζε περισσότερο λαϊκή αγορά σε κλειστό χώρο, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα έχουν βελτιωθεί και τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πόλη. Όπως βλέπετε, τα λεωφορεία του 2008 παρέπεμπαν σε άλλες εποχές.

Την παραμονή του αγώνα με τη Μέταλιστ τον Δεκέμβριο του 2008, ο υδράργυρος στο μεγάλο θερμόμετρο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης έδειχνε 6 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Ουκρανίας κάνει λόγο για θερμοκρασίες από -6 έως -14 βαθμούς Κελσίου!

Βέβαιο είναι πως το σύγχρονο γήπεδο που θα φιλοξενήσει το παιχνίδι της Πέμπτη, δε θα θυμίζει το στάδιο που είχαν αντικρύσει οι Πειραιώτες το 2008.

Απ’ τη στιγμή που θ’ αφιχθεί η αποστολή του Ολυμπιακού στο Χάρκοβο, το novasports.gr θα σας ενημερώνει διαρκώς με ανταποκρίσεις που θ’ αφορούν στο μεγάλο παιχνίδι της Πέμπτης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.