«Βασίλισσα»… ετών 112

Αν το μεγαλείο ενός συλλόγου κρίνεται από τις επιτυχίες του, τότε η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου. Αν όχι, τότε είναι χωρίς καμία επιφύλαξη... απλά η πιο επιτυχημένη ποδοσφαιρική ομάδα στον πλανήτη. Η «βασίλισσα» κλείνει φέτος τα 112α γενέθλιά της.

Αν το μεγαλείο ενός συλλόγου κρίνεται από τις επιτυχίες του, τότε η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου. Αν όχι, τότε είναι χωρίς καμία επιφύλαξη… απλά η πιο επιτυχημένη ποδοσφαιρική ομάδα στον πλανήτη. Η «βασίλισσα» κλείνει φέτος τα 112α γενέθλιά της.
 
Ήταν 6 Μαρτίου του 1902, όταν μια ομάδα φοιτητών στην πρωτεύουσα ίδρυσε τον σύλλογο με την ονομασία «Madrid Football Club». Μπορεί η κόντρα ανάμεσα στη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα να κρατάει πολλές δεκαετίες και στις μέρες μας να έχει «φουντώσει» ξανά, αλλά ανάμεσα στους δύο πρωτεργάτες της δημιουργίας των «μερένχες» πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν δύο Καταλανοί.
 
Ο λόγος για τα αδέρφια Παδρός, Χουάν και Κάρλος, με τον πρώτο να είναι ο Νο1 πρόεδρος στην ιστορία του ένδοξου συλλόγου από το 1902 έως το 1904 και τον Κάρλος να τον διαδέχεται στον θώκο από το 1904 μέχρι το 1908. Αμφότεροι είχαν γεννηθεί στη Βαρκελώνη. Βέβαια, όταν έδιναν σάρκα και οστά στο όνειρό τους, δεν ήξεραν την εξέλιξη που θα είχε αυτό.
 
Ο πρώτος τίτλος ήρθε το 1905 και ήταν το Κύπελλο Ισπανίας, ενώ το 1920 η ομάδα μετονομάστηκε σε Ρεάλ (σ.σ. βασίλισσα) Μαδρίτης, τίτλο που της χορήγησε ο βασιλιάς Αλφόνσος ο 8ος. Οι Μαδριλένοι κατέκτησαν το «παρθενικό» τους πρωτάθλημα το 1932 κι ενώ η Λα Λίγκα είχε θεσπιστεί τρία χρόνια νωρίτερα.
 
Η δεκαετία που εκτόξευσε τη Ρεάλ στην κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, εκεί που παραμένει μέχρι σήμερα, ήταν αυτή του ’50. Το 1956 η «βασίλισσα» κατέκτησε το νεοσύστατο Κύπελλο Πρωταθλητριών, αλλά και τα επόμενα τέσσερα στη σειρά, όπως και αυτό του 1966. Με έξι τρόπαια είχε γράψει «χρυσές» σελίδες στην ιστορία της, αν και για να ανέβει και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης χρειάστηκε να περιμένει 32 ολόκληρα χρόνια.
 
Η περίοδος 1998-2002 γνωστή και ως «εποχή των γκαλάκτικος» ήταν η δεύτερη πιο επιτυχημένη στην ιστορία των «μερένχες», οι οποίοι κατέκτησαν σ’ αυτό το διάστημα ακόμη τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών (Champions League πλέον). Βέβαια, στο μεσοδιάστημα οι τίτλοι δεν έλειψαν ποτέ από την πρωτεύουσα. Η τροπαιοθήκη της Ρεάλ είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο και όποιος έχει όρεξη θα βρει… τουλάχιστον ένα απ’ όλα τα Κύπελλα που είχαν τη δυνατότητα να κατακτήσουν οι Ισπανοί «γίγαντες».
 
Στις πιο γυαλιστερές από τις βιτρίνες των ενδότερων του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» μπορεί κανείς να διακρίνει: 9 Κύπελλα Πρωταθλητριών (3 φορές φιναλίστ), 2 Κύπελλα ΟΥΕΦΑ, 2 φορές φιναλίστ Κύπελλο Κυπελλούχων, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 3 Διηπειρωτικά, 32 πρωταθλήματα, 18 κύπελλα και 9 Σούπερ Καπ Ισπανίας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.