Θύμα στοιχηματικού κυκλώματος η εθνική της Νοτίου Αφρικής

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νότιου Αφρικής (SAFA) υπέπεσε σε μεγάλη... γκάφα, αφού ανέθεσε σε ασιατικό κύκλωμα παράνομου στοιχήματος την εύρεση διαιτητών για μια σειρά από φιλικά που έδωσαν οι «Μπαφάνα-Μπαφάνα» πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 που διοργανώθηκε στην χώρα τους.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νότιου Αφρικής (SAFA) υπέπεσε σε μεγάλη… γκάφα, αφού ανέθεσε σε ασιατικό κύκλωμα παράνομου στοιχήματος την εύρεση διαιτητών για μια σειρά από φιλικά που έδωσαν οι «Μπαφάνα-Μπαφάνα» πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 που διοργανώθηκε στην χώρα τους.

Την αποκάλυψη έκανε ο επικεφαλής ασφάλειας της FIFA, Κρίς Ίτον, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Είναι ξεκάθαρο πως ο καταδικασμένος για εγκλήματα και “στήσιμο” ποδοσφαιρικών αγώνων, Γουίλσον Ραζ Περουμάλ, έπεισε την SAFA να αναθέσουν την εύρεση διαιτητών για φιλικούς αγώνες που διεξήχθησαν το 2010 σε εταιρεία συμφερόντων του. Τα αποτελέσματα των αγώνων αυτών είναι υπό εξέταση».

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε ο Ίτον μετά από τετραήμερο ταξίδι που έκανε στην Νότιο Αφρική, όπου εξέτασε και ερεύνησε όσους εμπλέχθηκαν στο συμβάν. Ο επικεφαλής ασφαλείας της FIFA αναφέρει ακόμα πως οι άνθρωποι της SAFA εξαπατήθηκαν από τον Περουμάλ και δεν ενήργησαν με δόλο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.