Με Φορτούνη οδηγό… (video)

Σε ρόλο εκτελεστή και... σερβιτόρου ο Φορτούνης οδήγησε τον Ολυμπιακό στην 19η φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα. Αυτή τη φορά ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να σταματήσει τους “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι έφυγαν από τα Γιάννινα με τρία γκολ (0-3) και τρεις βαθμούς.

Σε ρόλο εκτελεστή και… σερβιτόρου ο Φορτούνης οδήγησε τον Ολυμπιακό στην 19η φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα. Αυτή τη φορά ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να σταματήσει τους “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι έφυγαν από τα Γιάννινα με τρία γκολ (0-3) και τρεις βαθμούς.

Οι παίκτες του Σίλβα “καθάρισαν” τη νίκη στο πρώτο ημίωρο, όταν και προηγήθηκαν με 2-0, χάρη στα τέρματα του Φορτούνη με φάουλ στο 14′ και με πέναλτι στο 25′ . Ο Ελληνας άσος στο 57′ έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντουρμάζ για το τελικό 0-3.

Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη παραδόθηκαν στις ορέξεις των “ερυθρόλευκων”, καθώς τελειώσαν το ματς με μόλις τέσσερις τελικές. Ολες στο δεύτερο ημίχρονο και οι τρεις από αυτές στο τελευταίο 20λεπτο. Μόνο μία φορά χρειάστηκε να επέμβει ο Ρομπέρτο στο σουτ του Φερφελή στο 78′.

Στην αντίπερα όχθη ο Ολυμπιακός από την αρχή πήρε τα ηνία του αγώνα και φρόντισε να δείξει πως δεν είναι διατεθειμένος τη φετινή σεζόν να αφήσει βαθμούς στα Γιάννινα.

“Φορτούνιασε” από την αρχή

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι και πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο είχε ήδη τέσσερις καλές ευκαιρίες για γκολ χωρίς να καταφέρει να ανοίξει το σκορ. Αυτό φρόντισε να το κάνει ο Φορτούνης στο 14′ με απευθείας χτύπημα φάουλ από τον άξονα. Οποιος περίμενε τη αντίδραση των γηπεδούχων δεν την είδε ποτέ στα πρώτα 45 λεπτά.

Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν να ελέγχουν τη μεσαία γραμμή, να έχουν τη συντριπτική κατοχή και να πιέζουν για το 0-2, το οποίο ήρθε στο 25′ με το πέναλτι του Φοτούνη. Ο Μανιάς πήδηξε με απλωμένο το χέρι, βρήκε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Ελληνας άσος ευστοχώντας από την άσπρη βούλα πανηγύρισε το 15ο τέρμα του στο πρωτάθλημα.

 

Τα πολλά λάθη από τους παίκτες τους ΠΑΣ σε συνδυασμό τις ανορθόδοξες επιλογές στην ανάπτυξη δεν τους επέτρεψαν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Ρομπέρτο. Ο Ισπανός γκολκίπερ πέρασε ένα… ήσυχο πρώτο ημίχρονο, αφού οι αντίπαλοι του δεν επιχείρησαν ούτε ένα σουτ…

0-3 και συντήρηση δυνάμεων

Ο ΠΑΣ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με περισσότερη διάθεση επιθετικά και αυτό φάνηκε με την πρώτη τελική που πραγματοποίησαν οι γηπεδούχοι στο ματς. Το σουτ του Μανιά έξω από την περιοχή ήταν η πρώτη… απειλή στο ματς για τον Ρομπέρτο, ο οποίος είδε την μπάλα να φεύγει αρκετά μέτρα πάνω από το δοκάρι του. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους Ηπειρώτες.

Η αναγκαστική αλλαγή του Ντα Κόστα με τον τραυματία Μποτία δεν επηρέασε τον Ολυμπιακό. Με τους Ντουρμάζ και Φορτούνη να έχουν και πάλι κέφια οι “ερυθρόλευκοι” δημιούργησαν πολλά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Αρχικά στο 56′ οι δυο τους δεν μπόρεσαν να βγάλουν τελική, όμως στο επόμενο λεπτό συνδυάστηκαν άψογα για το 0-3. Ο Ελληνας μέσος έφυγε στην πλάτη της άμυνας και γύρισε από αριστερά με τον Σουηδό να σκοράρει εύκολα με κοντινό πλσέ.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Φορτούνης άγγιξε το χατ τρικ ωραία ατομική ενέργεια, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στα υπόλοιπα λεπτά οι παίκτες του Σίλβα φάνηκε να κάνουν συντήρηση δυνάμεων. Εριξαν ταχύτητα, κυκλοφορούσαν την μπάλα με κοντινές πάσες και “ανάγκαζαν” τους γηπεδούχους να καταναλώνουν αρκετά… χιλιόμετρα εντός αγωνιστικού χώρου.

Χρειάστηκαν να περάσουν 72 λεπτά για να κάνει τελική εντός περιοχής ο ΠΑΣ, με τον Μανιά να προσπαθεί να σκοράρει με το κεφάλι, ωστόσο η πιο αξιόλογη ευκαιρία των γηπεδούχων έγινε στο 78′ με τον Ρομπέρτο να διώχνει δύσκολα με γροθιές το σουτ του Φερφελή. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και έτσι ο Ολυμπιακός μετά από τέσσερα χρόνια φεύγει με το τρίποντο από την έδρα του ΠΑΣ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.