Επίδειξη δύναμης στην Κρήτη (vid)

Το εκπληκτικό γκολ του Χολέμπας στο 45' άνοιξε το δρόμο και αυτό του Καζίμ σφράγισε τη νίκη του Ολυμπιακού στην Κρήτη επί του ΟΦΗ με 2-0. Οι ερυθρόλευκοι ήταν πολύ καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο όπου δημιούργησαν και έχασαν ευκαιρίες για να λυτρωθούν στην εκπνοή με τον κεραυνό του Χολέμπας.

Το εκπληκτικό γκολ του Χολέμπας στο 45′ άνοιξε το δρόμο και αυτό του Καζίμ σφράγισε τη νίκη του Ολυμπιακού στην Κρήτη επί του ΟΦΗ με 2-0. Οι ερυθρόλευκοι ήταν πολύ καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο όπου δημιούργησαν και έχασαν ευκαιρίες για να λυτρωθούν στην εκπνοή με τον κεραυνό του Χολέμπας.
Προσπέρασαν οι Πειραιώτες οι οποίοι θα περιμένουν το ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ για να ξέρουν αν θα παραμείνουν στην κορυφή η θα επιστρέψουν στο -2.
Πέμπτη συνεχόμενη νίκη για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα ο οποίος κρατάει ανέπαφη τη εστία του για 8 ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη!
Άνοιξε λογαριασμό στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Καζίμ Ρίτσαρτς με το γκολ που σημείωσε στο 54′.
Σε παθητικό ρόλο περιορίστηκε ο ΟΦΗ ο οποίος δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στο εξαντλητικό πρεσάρισμα των παικτών του Ολυμπιακού.


Τα αρχικά πλάνα
Ο Νίκος Αναστόπουλος ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Βεζυρίδη κάτω από τα δοκάρια, τον Πίτσο στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Μπούρμπο στο δεξί και τον Γεωργίου με τον Σόουζα κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Βερόν με το Ζόρντι Λόπεθ στη μεσαία γραμμή σε ρόλο αμυντικών χαφ με το Χόρχε Λόπεθ μπροστά τους, τον Παπουλή δεξιά, τον Σίσιτς αριστερά και τον Καπάνταη στην κορυφή της επίθεσης σε σύστημα 4-2-3-1.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με το καθιερωμένο 4-2-3-1, έχοντας τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, τον Τοροσίδη στο δεξί άκρο, τον Χολέμπας στο αριστερό και τον Μέλμπεργκ με τον Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή ο Μακούν με τον Ορμπάιθ είχαν το ρόλο των κεντρικών χαφ, με τον Ιμπαγάσα μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού, τον Αμπντούν αριστερά, τον Καζίμ Ρίτσαρτς δεξιά και τον Κέβιν Μιραλάς στην κορυφή της επίθεσης.


Ερυθρόλευκη υπεροχή και λύτρωση με Χολέμπας
Ο Ολυμπιακός ήθελε να φύγει από το Ηράκλειο χωρίς απώλειες ώστε να μείνει στη χειρότερη περίπτωση στο -2 από τον Παναθηναϊκό. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πολύ δυνατά πιέζοντας ψηλά τους παίχτες του ΟΦΗ που είχαν δημιουργήσει διπλή ζώνη άμυνας δυσκολεύοντας τις επιθετικές ενέργειες των Πειραιωτών.
Μάλιστα η ομάδα της Κρήτης ήταν αυτή που δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι στο 6ο λεπτό.
Ύστερα από κάθετη μπαλιά του Χόρχε Λόπεθ, ο Σίσιτς μπήκε από αριστερά στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο και έφυγε λίγο έξω από το δοκάρι του Μέγιερι.
Ο Ολυμπιακός ο οποίος από το ξεκίνημα ειχε αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων εψαχνε τον τρόπο να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων. Ο Ιμπαγάσα από τα πόδια του οποίου προσπαθούσε να ξεδιπλώσει τις επιθέσεις των πρωταθλητών από τα πλάγια όπου Καζίμ και Αμπντούν είχαν πλεονέκτημα και υπεροχή απέναντι στους Πίτσο και Μπούρμπο ενώ πολλές φορές έβγαινε αριστερά και ο Μιραλάς ξεκινώντας από κει τις επιθέσεις του Ολυμπιακού.
Στο 13 ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν ύστερα από την κάθετη πάσα του Καζίμ, ο Αμπντούν βγήκε μέσα στην περιοχή και δεξιά σούταρε πάνω στην κίνηση αναγκάζοντας το Βεζυρίδη να κάνει μια πολύ καλή απόκρουση και να διατηρήσει το μηδέν.
Ο Ολυμπιακός πίεζε ελέγχοντας το ρυθμό τον οποίο ανεβοκατέβαζε ανάλογα τις ανάγκες και τις συνθήκες του παιχνιδιού, έχοντας πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και κατοχή που άγγιζε το 65%
Στο 31′ οι ερυθρόλευκοι απείλησαν ακόμα μια φορά όταν μετά από την μπαλιά του Ιμπαγάσα, ο Μιραλάς μπήκε από αριστερά στην περιοχή, αλλά την ώρα που επιχείρησε το σουτ ο Σόουζα του έβαλε την προβολή και έστειλε την μπάλα σε κόρνερ.
Όσο περνούσε η ώρα ο ΟΦΗ περιοριζόταν όλο και περισσότερο σε παθητικό ρόλο, με τους Καπάνταη, Παπουλή και Σισίτς να είναι αποκομμένοι από την υπόλοιπη ομάδα και να αναγκάζονται πολλές φορές να γυρίσουν για να μαρκάρουν.
Ο Ολυμπιακός ο οποίος είχε την καθολική υπεροχή έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 45′ όταν ο Βεζυρίδης απέκρουσε εντυπωσιακά στη γωνία του την κεφαλιά του Τοροσίδη μετά το κόρνερ του Ιμπαγάσα και στην εξέλιξη της φάσης οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ με το εντυπωσιακό γκολ του Χολέμπας.
Ο Τοροσίδης έτρεξε και εκτέλεσε γρήγορα το πλάγιο, ο Χολέμπας κινήθηκε παράλληλα με την περιοχή, έπιασε ένα ασύλληπτο αριστερό στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό «γάμα» της εστίας του Βεζυρίδη γράφοντας το 0-1.


Σφράγισε τη νίκη ο Καζίμ
Με την ψυχολογία στα ύψη από το προβάδισμα και το χρονικό σημείο στο οποίο σημειώθηκε το γκολ ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με μια εσωτερική αλλαγή. Ο Βαλβέρδε πέρασε στην κορυφή της επίθεσης τον Καζίμ, φέρνοντας αριστερά τον Μιραλάς και δεξιά τον Αμπντούν.
Μια αλλαγή που έφερε καρπούς στο 54ο λεπτό με τον Ολυμπιακό να φτάνει σε δεύτερο γκολ.
Ο Χολέμπας έβγαλε πολύ ωραία κάθετη πάσα στον Αμπντούν ο οποίος κινήθηκε από αριστερά μέσα στην περιοχή και με παράλληλη πάσα έστρωσε στον ολομόναχο Καζίμ στο κέντρο της μικρής περιοχής και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει και να διαμορφώσει το 0-2 με το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα.


Με το σκορ στο 2-0 και τη νικη να προδιαγράφεται οι παίκτες του Ολυμπιακού έριξαν το ρυθμό και την πίεση επιτρέποντας στον ΟΦΗ να βγει μπροστά και να γίνει απειλητικός. Μάλιστα στο 65′ το σουτ του Ζόρντι Λόπεζ ύστερα από την παρέμβαση του Μέγιερι τράνταξε το δοκάρι της εστίας των ερυθρόλευκων θυμίζοντας τους λίγο το πάθημα τους στο ματς του πρώτου γύρου.
 Τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι τη λήξη του ματς είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς ο Ολυμπιακός έκανε συντήρηση δυνάμεων για την μάχη με την Μεταλιστ που ακολουθεί με τον Βαλβέρδε να ξεκουράζει τους Μιραλάς και Ιμπαγάσα, έχοντας βέβαια πάντα υπόψη του το τι είχε συμβεί στο Καραϊσκάκη.
Ο Ολυμπιακός απείλησε δυο φορές μέχρι το φινάλε με το Μιραλάς όμως την πρώτη η μπάλα έφυγε άουτ και τη δεύτερη απέκρουσε με τα πόδια ο Βεζυρίδης



 Η εξέλιξη του αγώνα:


Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 23η
Αγώνας: ΟΦΗ-Ολυμπιακός
Γήπεδο: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»
Διαιτητής: Παππάς
Βοηθοί: Βασιλειάδης, Ποντίκης


Οι συνθέσεις:


ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Βερόν, Πίτσος, Καμπάνταης, Γεωργίου, Σόουζα, Παπουλής, Μπούρμπος, Σίσιτς, Λόπεθ, Λόπεζ.


Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Καζίμ, Μιραλάς, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Ορμπάιθ, Τοροσίδης, Μακούν, Αμπντούν.

Δείτε τι δήλωσε ο Τάσος Παπάζογλου του Ολυμπιακού πριν την έναρξη του αγώνα.





Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.