Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία κήρυξε πόλεμο στο βάρος


Απαραίτητη προϋπόθεση για να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου είναι να περιορισθεί το βάρος των αυτοκινήτων. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων χρησιμοποιούν νέα υλικά και εξειδικευμένες μεθόδους για να εξασφαλίσουν λιγότερο βάρος, χωρίς όμως να επηρεαστεί ο τομέας της ασφάλειας που παρέχουν τα αυτοκίνητα στους επιβάτες τους. Επίσης το βάρος επηρεάζει άλλους σημαντικούς τομείς του αυτοκινήτου όπως η οδική συμπεριφορά και η απόδοση επιμέρους συστημάτων.

H Nissan, ολοκλήρωσε ένα καινούργιο πρόγραμμα το οποίο αφορά τα νέα επιβατικά μοντέλα της. Πρόκειται για το πρόγραμμα Lightweighting Programme, που βασίζεται σε μια πρωτοποριακή δομή από πρωτότυπα υλικά. Αυτή η μέθοδος προσφέρει πατώματα ειδικών προδιαγραφών τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στη κατασκευή των μελλοντικών οχημάτων της φίρμας.

Η ιαπωνική μάρκα συνεργάζεται με την αλυσίδα εφοδιασμού που διαθέτει στην Αγγλία, για να αντλήσει τεχνογνωσία από τα υλικά και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται τόσο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όσο και στην αεροδιαστημική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των υλικών που αξιοποιήθηκαν σε διαστημικά ταξίδια.

Εκτός από το Lightweighting Programme, η Nissan ήδη εφαρμόζει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα μείωσης της μάζας για τα οχήματα της, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την μείωση του βάρους κατά 90 κιλά και 40 κιλά, στα μοντέλα X-Trail και Qashqai αντίστοιχα. Με βάση το ισχύον πρόγραμμα, οι μηχανικοί κάνουν χρήση ελαφρύτερων αλλά και ισχυρότερων υλικών, χωρίς να θυσιάζεται λόγω βάρους η προσθήκη επιπλέον εξοπλισμού στα συγκεκριμένα μοντέλα.

Με το Lightweighting Programme, η Nissan θα βελτιώσει περαιτέρω τις επιδόσεις και την κατανάλωση καυσίμων των οχημάτων, που θα λανσαριστούν από το 2016.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.