«Μαγνητίζει» τα βλέμματα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο «χτυπάει» η καρδιά της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης αύριο και μεθαύριο.

Στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο «χτυπάει» η καρδιά της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης αύριο και μεθαύριο. Το 64ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, που θα διεξαχθεί στην κοινή έδρα των Πέρα και Ταταύλα (Μεγάλης του Γένους Σχολής 10, στο Άνω Καλαμάκι) από το πρωί του Σαββάτου έως το μεσημέρι της Κυριακής, συγκεντρώνει όλη την προσοχή των φίλων του αθλήματος και υπόσχεται και φέτος όμορφες στιγμές και συγκινήσεις. Βεβαίως, είναι αρνητικό που γι’ άλλη μία χρονιά καταγράφονται πολύ σημαντικές απουσίες, ωστόσο υπάρχουν πάντα τα πρωτοκλασάτα ονόματα, που σταθερά παίρνουν μέρος στην κορυφαία εσωτερική διοργάνωση και κρατάνε σε καλά επίπεδα το ενδιαφέρον της.  Το πρωτάθλημα διεξάγεται για 3η συνεχή χρονιά στο Βυζαντινό και είναι και φέτος αφιερωμένο στη μνήμη του επί σειρά ετών παράγοντα του Πέρα Αθηνών και βασικού στελέχους του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Δάμωνα Δαμιανίδη. 

Μετά τα προκριματικά σε όλη τη χώρα αλλά και τις απευθείας προκρίσεις, στην τελική φάση έχουν δικαίωμα συμμετοχής 49 αθλητές και 37 αθλήτριες στο απλό, 21 ζευγάρια στο διπλό ανδρών και 17 στο διπλό γυναικών.  Για το πρεστίζ του θεσμού μετράει ασφαλώς και το να υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους προκριθέντες και ευχή όλων είναι να περιοριστεί η αποχή, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΒΛΟΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΑΠΛΟ

Πόλο έλξης θ’ αποτελέσουν  τα κορυφαία ονόματα της Α1 εθνικής κατηγορίας, μαζί φυσικά και ο πολυνίκης του θεσμού Γιάννης Βλοτινός, που εξακολουθεί ν’ αγωνίζεται στη Γαλλία με τα χρώματα της Σαρτρ. Πέρσι και πρόπερσι ο Μυτιληνιός πρωταθλητής των 14 χρυσών μεταλλίων στο απλό του Πανελληνίου πρωταθλήματος είχε επιλέξει να μην αγωνιστεί στο απλό, ενώ φέτος δεν δήλωσε στο διπλό. Επίσης, πρόκειται να μετάσχουν ο Τάσος Ρηνιώτης και ο Κλαούντιο Κύρου, που απουσίασαν πέρσι, διάστημα στο οποίο αγωνίζονταν στην Ιταλία και την Πορτογαλία αντίστοιχα.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας των τελευταίων δύο χρόνων Κώστας Παπαγεωργίου, οι συμπαίκτες του στο Πέρα Αθηνών Κώστας Λαγογιάννης, Λευτέρης Μάκρας και ακόμα οι Γιώργος Φραγκούλης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και Αντώνης Μαλινάκης, που είναι επίσης μέσα στα πρώτα οκτώ φαβορί (μαζί με Βλοτινό, Ρηνιώτη) θα παλέψουν για τα μετάλλια με τον κόσμο να περιμένει μήπως δημιουργήσει έκπληξη κάποιο άλλο όνομα και πετύχει καλό πλασάρισμα.

Στις γυναίκες ξεκινά ως νούμερο 1 η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας Λάουρα Νικουλάε, η οποία το 2011 είχε αγωνιστεί μόνο στο διπλό. Υψηλή θέση μπορούν να διεκδικήσουν ακόμα οι βασικές αθλήτριες της εθνικής γυναικών Φιλαρέτη Εξάρχου, Μαρία Χριστοφοράκη, οι νεαρές Κατερίνα Τόλιου,  Ελένη Γεωργιάδου, Αλίκη Κιούφη, οι Αγγελίνα Παπαδάκη, Όλγα Γεωργοπούλου, αλλά και η παλιά πρωταθλήτρια Ελλάδας Δέσποινα Δάνδουλα.

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Ποιοι είναι οι σπουδαίοι αθλητές που θα λείψουν από τη διοργάνωση και το κοινό; Κατ’ αρχάς οι «ξενιτεμένοι» σε Γαλλία και Γερμανία Παναγιώτης Γκιώνης και Δημήτρης Παπαδημητρίου αντίστοιχα (σ.σ. ο Καλλίνικος Κρεάνγκα δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα). Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών το 1995 Ντανιέλ  Τσιόκας, ο οποίος στην επιστροφή του στον θεσμό πριν από έναν χρόνο πήρε μέρος μόνο στο διπλό. Η περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας Κατερίνα Ντουλάκη, η οποία έχει σταματήσει την ενεργό δράση.  Οι πρώην πρωταθλήτριες του απλού γυναικών Χριστίνα Φίλη και Αρχοντούλα Βολακάκη που βρίσκονται σε ενδιαφέρουσα (σ.σ. η πρώτη είχε παρουσία πέρσι και πρόπερσι). Η παλιά πρωταθλήτρια του απλού γυναικών Μαρία Μοίρου και η δευτεραθλήτρια του ίδιου αγωνίσματος Κατερίνα Αντιοπούλου, οι οποίες περιόρισαν στο διασυλλογικά πρωταθλήματα τις φετινές αγωνιστικές τους παρουσίες. Σημειώνεται τέλος, ότι ο φιναλίστ του απλού ανδρών το 2008 Στέφανος Μανουσώφ, δεν έχει πλέον δικαίωμα συμμετοχής στη συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς συνεχίζει στο άθλημα με την αμερικανική υπηκοότητα.

Όσον αφορά στο σύστημα διεξαγωγής η πρώτη φάση του απλού περιλαμβάνει γκρουπ των 3ων ή των 4ων αθλητών/τριών και στη συνέχεια οι δύο πρώτοι/ες από το κάθε γκρουπ προκρίνονται στα νοκ άουτ. Στο διπλό εφαρμόζεται από την αρχή το νοκ άουτ. Μέχρι και τον γύρο των «16» οι αγώνες του διπλού θα κρίνονται με το σύστημα «ο καλύτερος των πέντε σετ» (δηλαδή, ένα ματς μπορεί να λήξει έως και 3-2), ενώ από την 8άδα κι έπειτα με «τον καλύτερο των επτά σετ» (έως 4-3). Στο διπλό θ’ αναδεικνύονται σε όλους τους αγώνες τα ζευγάρια που φτάνουν πρώτα στα τρία νικηφόρα σετ. Η κλήρωση των γκρουπ θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 9:00 επί των παρόντων αθλητών και στις 09:30 θ’ αρχίσει η αγωνιστική δράση. Στις 2 το μεσημέρι θ’ ακολουθήσει η κλήρωση για τα νοκ άουτ σε απλό και διπλό και οι αγώνες της πρώτης ημέρας θα φτάσουν μέχρι τα προημιτελικά. Την Κυριακή το πρώτο ωράριο είναι στις 10:00 με τις 8άδες των διπλών. Οι τελικοί είναι προγραμματισμένο ν’ αρχίσουν στις 12:30 με τα διπλά και αμέσως μετά θα γίνουν το απλό ανδρών και το απλό γυναικών.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.