Παπανικολάου: «Να βοηθήσω τον Ολυμπιακό»

Ο Κώστας Παπανικολάου, μιλώντας στην «Red Euroleague», μίλησε για τον όμιλο του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, την επιστροφή του στους «ερυθρόλευκους»α και το ματς με τη Χίμκι.

Ο Κώστας Παπανικολάου, μιλώντας στην «Red Euroleague», μίλησε για τον όμιλο του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, την επιστροφή του στους «ερυθρόλευκους»α και το ματς με τη Χίμκι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα φόργουορντ που μίλησε για:

Για τις διαφορές ανάμεσα στην Ευρώπη και το ΝΒΑ: «Στις ΗΠΑ δίνεται πολύ μεγάλη βαρύτητα σε όσα γίνονται μέσα στο γήπεδο και όλοι ασχολούνται με το παιχνίδι και με τίποτα άλλο». 

Για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό και τον επόμενο αγώνα τους με την Χίμκι: «Με ενδιαφέρει να παίζω, όπως συμβαίνει με όλους τους παίκτες. Θέλω να βοηθήσω τον Ολυμπιακό. Ο όμιλος είναι πολύ δύσκολος. Ο αγώνας με την Χίμκι είναι κομβικός. Ο Ολυμπιακός ξέρει να διαχειρίζεται τέτοιου είδους παιχνίδια. Πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι για τη μάχη. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, όλοι μαζί να κάνουμε το βήμα για τη νίκη. Μακάρι αυτό το ματς να είναι εκείνο που θα κάνει το… κλικ και θα γυρίσει ο διακόπτης». 

Για την πολύ καλή εμφάνισή του σε παλιότερο ματς κόντρα στην Χίμκι: «Όλοι οι αθλητές θυμόμαστε παιχνίδια τα οποία ήταν σημαντικά και με την εμφάνισή τους κατάφεραν να βοηθήσουν την ομάδα τους. Θυμάμαι εκείνο το ματς, αλλά αυτό που μετράει και σκέφτομαι είναι το παρόν και το μέλλον». 

Για το «κλειδί» της νίκης: «Εάν δούμε τον Ολυμπιακό της τελευταίας πενταετίας θα δούμε ότι η δύναμή του είναι να βγάζει σημαντικές άμυνες και από εκεί να βρίσκει ρυθμό στην επίθεση. Με τον Σβεντ υπήρξαμε συμπαίκτες στο Χιούστον. Είναι πολύ καλό παιδί και πολύ καλός παίκτης. Η Χίμκι, όμως, έχει αυτά τα αποτελέσματα γιατί λειτουργεί ομαδικά και παίρνει πολλά πράγματα από όλους τους παίκτες της. Υπάρχουν πολλοί χαρισματικοί σκόρερ πάνω από όλα σε αυτή την ομάδα».

Για τον όμιλό τους: «Ακόμα είναι νωρίς, εννέα αγώνες είναι πάρα πολλοί. Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει στο παρελθόν πως ξέρει να ξεπερνάει τις δύσκολες καταστάσεις και να βγαίνει νικητής από αυτές. Η αντίδραση στα δύσκολα είναι κάτι που υπάρχει στο DNA της ομάδας πλέον. Έχει κερδίσει μεγάλο σεβασμό στο εξωτερικό και το έχει καταφέρει με τις κατακτήσεις και τις μάχες του όλα τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει αναγνώριση για τον Ολυμπιακό στο εξωτερικό». 

Για τις αναμνήσεις του με τον Ολυμπιακό: «Πολλές φορές έχουν γίνει συζητήσεις στις ομάδες μου στο εξωτερικό για όσα έγιναν στην Πόλη και στο Λονδίνο. Ακόμα πιστεύω πως με το ρόστερ που είχε τότε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο μοναδικός τρόπος να κερδίσουμε ήταν αυτός που κερδίσαμε! Να είμαστε πολύ κάτω στο σκορ, να χαλαρώσουν και να γίνει κάτι στο τέλος, χωρίς να έχουν χρόνο να αντιδράσουν. Αυτό που συνέβη εκείνη τη χρονιά ήταν κάτι μαγικό». 

Για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού: «Ο κόσμος ξέρει τι πρέπει να κάνει, γνωρίζει το ρόλο του. Πάντα βοηθάει στα δύσκολα κι αυτό θα συμβεί και τώρα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.