Μοιρασιά στο “παγωμένο” ΟΑΚΑ (vid)

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν ΑΕΚ και ΟΦΗ στον εξ αναβολής αγώνα της 22ης αγωνιστικής. Στο άδειο λόγω της μη σφράγισης εισιτηρίων από την Ένωση, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 55' με τον Λυμπερόπουλο για να ισοφαρίσουν οι Κρητικοί με το Χόρχε Λόπεθ στο 66'.

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν ΑΕΚ και ΟΦΗ στον εξ αναβολής αγώνα της 22ης αγωνιστικής. Στο άδειο λόγω της μη σφράγισης εισιτηρίων από την Ένωση, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 55′ με τον Λυμπερόπουλο για να ισοφαρίσουν  οι Κρητικοί με το Χόρχε Λόπεθ στο 66′.

Από ένα ημίχρονο είχαν οι δυο ομάδες με τους κιτρινόμαυρους να χάνουν πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και τον ΟΦΗ στο δευτερο.
Η ΑΕΚ έμεινε με 10 παίκτες στο 58′ λόγω της αποβολής του Μανωλά με δεύτερη κίτρινη στο 66ο λεπτό.

Τα αρχικά πλάνα
Ο Νίκος Κωστένογλου ξεκίνησε με σύστημα 4-2-3-1 βάζοντας κάτω από τα δοκάρια το Γιάννη Αραμπατζή, δεξιά στην άμυνα το Γεωργέα, αριστερά τον Καράμπελα και στο κέντρο της άμυνας τους Μανωλά και Δέλλα. Στη μεσαία γραμμή οι Καφές και Λαγός σε ρόλο αμυντικών μέσων με τον Βάργκας να αγωνίζεται μπροστά σε ελεύθερο ρόλο,  τον Λεονάρντο αριστερά, δεξιά τον Σιαλμά, με τον Λυμπερόπουλο να παίζει στην κορυφή.

Ο Νίκος Αναστόπουλος ξεκίνησε το ματς με το Βεζυριδή κάτω από τα δοκάρια, το Γαλανόπουλο στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Πίτσο στο δεξί και τους Ταυλαρίδη και Γεωργίου στο κέντρο της άμυνας.

Στη μεσαία γραμμή ο Βερόν με τον Ζόρντι Λόπεζ σε ρόλο αμυντικών μέσων, με τον Χόρχε Λόπεθ να παίζει μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού, τον Παπουλή στο αριστερό άκρο, τον Μπούρμπο στο δεξί και τον Σίσιτς στην κορυφή της επίθεσης στο 4-2-3-1 του τεχνικού του ΟΦΗ.

Σε ένα κρύο και παγωμένο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ ήθελε να επιστρέψει στις νίκες με τη σκέψη των περισσοτέρων βέβαια να βρίσκεται στα εξωαγωνιστικά προβλήματα που ταλανίζουν την Ένωση.
Οι «κιτρινόμαυροι» προσπαθώντας να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα ξεκίνησαν δυνατά απειλώντας δυο φορές την  εστία του ΟΦΗ στο πρώτο δεκάλεπτο.

Την πρώτη στο 5ο λεπτό όταν ο Λεονάρντο απέφυγε με εξαιρετική προσπάθεια τον Γαλανόπουλο από δεξιά, αλλά το συρτό σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση μπλοκαρίστηκε από τον Βεζυρίδη και την δεύτερη στο 9′ με το Σιαλμά να σουτάρει δυνατά έξω από την περιοχή αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας των Κρητικών μπλόκαρε την μπάλα.
Η ΑΕΚ έχοντας αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων συνέχιζε να πιέζει απειλώντας και στο 14′ με την κεφαλιά του Μανωλά ύστερα από κόρνερ του Λεονάρντο.
Στο 20ο λεπτό ο ΟΦΗ πάτησε για πρώτη φορά στην περιοχή των γηπεδούχων με το Λόπεθ να βρίσκεται στο έδαφος από σπρώξιμο του Βάργκας και τους κρητικούς να διαμαρτύρονται για πέναλτι.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ΑΕΚ έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία της να ανοίξει το σκορ.
Έπειτα από λανθασμένο γύρισμα του Πίτσου, ο Λυμπερόπουλος βγαίνει τετ α τετ με τον Βεζυρίδη, αλλά το πλασέ που επιχείρησε αποκρούστηκε στη δεξιά γωνία από τον γκολκίπερ του ΟΦΗ!

Η ΑΕΚ διατηρούσε πάντα την πρωτοβουλία των κινήσεων με τους παίκτες του ΟΦΗ να έχουν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, τουλάχιστον για το πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού.

Η Ενωση έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 38ο λεπτό με τον Λεονάρντο να σουτάρει δυνατά μέσα από την περιοχή και την μπάλα να προσκρούει στο δοκάρι του Βεζυρίδη.
Ο ΟΦΗ ο οποίος μετά το 35′ βγήκε δειλά δειλά στην επίθεση έχασε πολύ καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 45ο λεπτό.

Ο Λόπεθ έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση από αριστερά, απέφυγε τον Αραμπατζή, αλλά το γύρισμα που έκανε στη συνέχεια κατέληξε στα χέρια του γκολκίπερ της ΑΕΚ.

Το πρώτο μέρος κύλησε με την ΑΕΚ να έχει την υπεροχή και να χάνει πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, ενώ ο ΟΦΗ να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου το σκηνικό δεν άλλαξε με την ΑΕΚ να απειλεί πρώτη στο 49ο λεπτό με την κεφαλιά του Λυμπερόπουλου να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Βεζυρίδη, ύστερα από την εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο από αριστερά.

Η υπεροχή της ΑΕΚ καρποφόρησε στο 55ο λεπτό με το Νίκο Λυμνπερόπουλο να λύνει το γόρδιο δεσμό και να ανοίγει το σκορ.

Ο Λεονάρντο έκανε τη σέντρα από δεξιά στην κίνηση, με τον καλαματιανό επιθετικό της ένωσης να πηδάει στην πλάτη του Γεωργίου και με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Βεζυρίδη.
Η χαρά για τους παίκτες της ΑΕΚ κράτησε λίγο καθώς στο 58ο λεπτό ο Μανωλάς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ από πίσω στο Λόπεθ αφήνοντας τους γηπεδούχους με παίκτη λιγότερο.

Η αριθμητική υπεροχή του ΟΦΗ άλλαξε τις ισορροπίες και τα δεδομένα στο ματς με τους Κρητικούς να παίρνουν την πρωτοβουλία προσπαθώντας να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 65′ ο Παπουλής έστειλε μια προειδοποιητική «μπαλοθιά» αναγκάζοντας τον Αραμπατζή να εκτιναχθεί στο γάμα της εστίας του και να αποκρούσει το σουτ του επιθετικού των Κρητικών.

Στο επόμενο λεπτό όμως ο ΟΦΗ ήταν πιο αποτελεσματικός ισοφαρίζοντας το παιχνίδι.
Ο Σίσιτς έκανε τη σέντρα από αριστερά, και ο Χόρχε Λόπεθ στο δεύτερο δοκάρι με  κεφαλιά στην απέναντι γωνία του Αραμπατζή έγραψε το 1-1.

Ο ΟΦΗ μετά την ισοφάριση έδειχνε να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο γήπεδο χάνοντας δυο κλασικές  ευκαιρίες να πάρει το πάνω χέρι στο παιχνίδι.

Η πρώτη στο 81ο λεπτό όταν Λόπεζ και Σίσιτς συνεργάζονται άψογα, ο Σλοβένος σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, ο Αραμπατζής βρίσκει ελάχιστα την μπάλα η οποία χτυπά στο δοκάρι και στην συνέχεια στην πλάτη του Έλληνα γκολκίπερ και καταλήγει κόρνερ και η δεύτερη δυο λεπτά αργότερα με το σουτ του Πίτσου από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή να καταλήγει άουτ.

Μέχρι τη λήξη του ματς τελικά δεν άλλαξε τίποτα με τις δυο ομάδες να μοιράζονται γκολ και βαθμούς έχοντας από ένα ημίχρονο υπεροχής.

Δείτε τί δήλωσε ο Χαριτωνίδης του ΟΦΗ στην κάμερα του Novasports, πριν την έναρξη της αναμέτρησης…

Γήπεδο: “Σπύρος Λούης”, ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί, Καρατζίκας, Ελευθερίου
4ος: Νίτσος (Πρέβεζας)

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καφές, Μανωλάς, Δέλλας, Λεονάρντο, Σιαλμάς, Καράμπελας, Λαγός, Βάργκας, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Βερόν, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Πίτσος, Μπούρμπος, Παπουλής, Σίσιτς, Ζ. Λόπες, Χ. Λόπες


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.