Άμεση απάντηση από τον Μανωλόπουλο

Μέσω νέας επιστολής απάντησε στην επιστολή της ΕΣΑΠ, ο Γιώργος Μανωλόπουλος την Κυριακή.

Μέσω νέας επιστολής απάντησε στην επιστολή της ΕΣΑΠ, ο Γιώργος Μανωλόπουλος την Κυριακή. Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΠΕ έκανε λόγο για «μάσκες» που έπεσαν.

Αναλυτικά η επιστολή: «Θεσσαλονίκη, 26/2/2012

Προς ΕΣΑΠ

Κύριε πρόεδρε,

μετά και την τελευταία ανακοίνωση σας, οι μάσκες έπεσαν. Ο στόχος σας πλέον είναι φανερός σε όλους.

Έγινε αντιληπτό ότι όλα εκείνα τα συγκινητικά, το ότι «όλοι μαζί θα βρούμε τις λύσεις για το βόλεϊ» και τα περί συμπόρευσης, ήταν λόγια μόνο για εντυπωσιασμό.

Η ΕΣΑΠ δεν έχει πάρει θέση μέχρι σήμερα σε καμία περίπτωση που μέλος της προέβη σε δημόσια δήλωση, η οποία δεν βρίσκει σύμφωνα κάποια από τα υπόλοιπα μέλη-σωματεία, ακόμα κι αν από την δήλωση αυτή διακινδύνευσαν οι σχέσεις μας με άλλους φορείς του αθλήματος.

Ως προς την ουσία των απόψεων που εξέφρασα στη συνέντευξη μου, δεν λέω τίποτα διαφορετικό από αυτό που συζητάμε όλοι μεταξύ μας εδώ και πολύ καιρό, προβληματισμένοι για το μέλλον του «αμειβόμενου» βόλεϊ. Παραθέτω δε μία από τις αποφάσεις του ΔΣ της ΕΣΑΠ (πρακτικά Νο 59/23-12-2010) για να αντιληφθούμε ορισμένα πράγματα ως προς την αντιμετώπιση των θεσμών και ως προς το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας την λειτουργία τους.

ΑΠΟΦΑΣΗ: «Το ΔΣ αποφασίζει να μελετήσει την πρόταση αλλαγής του καθεστώτος των ΤΑΑ στο πλαίσιο της διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών και με ομάδες ερασιτεχνικών σωματείων από την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2011-2012».

Μετά τιμής,

Γιώργος Μανωλόπουλος.
Μέλος ΔΣ ΕΟΠΕ, ΕΣΑΠ».

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΣΑΠ: «Με αφορμή την συνέντευξη του μέλους του Δ.Σ της ΕΟΠΕ και μέλους του Δ.Σ της ΕΣΑΠ κου Μανωλόπουλου, η ΕΣΑΠ ως το  επίσημο όργανο διοργάνωσης του Πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών και γενικότερα της Αμειβόμενης Πετοσφαίρισης στην χώρα μας, έχει να τονίσει τα παρακάτω

1.Oι απόψεις του μέλους μας που διατυπώνονται στην συγκεκριμένη συνέντευξη είναι προσωπικές του κου Μανωλόπουλου και δεν απηχούν την άποψη του συνόλου των λοιπών μελών της ΕΣΑΠ.

2.Το σίγουρο είναι ότι απαξιωτικές δηλώσεις περί θεσμών μόνον κακό κάνουν στην σημερινή εποχή και δίνουν λαβή σε κακόπιστους να αμφισβητήσουν την προσπάθεια μας για ένα καλύτερο και πιο υγιές μέλλον.

3.Το παρόν και το μέλλον της Αμειβόμενης Πετοσφαίρισης είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει τους φορείς αφού όμως ξεκαθαρίσουμε μεταξύ μας τα μέλη της ΕΣΑΠ τα δεδομένα στα όποια θα κινηθούμε και να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις μας περί  φερεγγυότητας, αξιοπιστίας και  εξυγίανσης των μελών μας από αμαρτίες του παρελθόντος.

4.Προς αυτήν την κατεύθυνση έχει κινηθεί η πλειοψηφία των μελών μας εκτός εξαιρέσεων που δημιουργούν και την άσχημη εικόνα προς τα έξω με αποτέλεσμα μέλη μας που είναι συνεπή προς τις υποχρεώσεις τους να αδικούνται από την εικόνα αυτή.

5.Γνωριζουμε όλοι ότι το πρόβλημα δεν είναι το νομικό καθεστώς εάν θα είμαστε ερασιτέχνες, ΤΑΑ ή Ανώνυμες Εταιρίες  αλλά η πραγματική βούληση των μελών μας για εξυγίανση και αξιοπιστία.

6.Σημερα η Αμειβόμενη Ποδοσφαίριση είναι το μοναδικό θετικό στοιχειό που έχει να επιδείξει το Ελληνικό βόλεϊ και είναι λάθος τέτοιου είδους γενικεύσεις να δημιουργούν πλασματικές εντυπώσεις.

7.Οπως γνωρίζετε ο θεσμός της ΕΣΑΠ  και του Πρωταθλήματος της Α1 αφορά αποκλειστικά και μόνον την ΕΣΑΠ  θεωρούμε ότι είμαστε αρκετά ικανοί να φέρουμε τα δεδομένα εκεί που έχουμε αποφασίσει ότι θα έπρεπε να είναι και να δημιουργήσουμε ένα άλλο περιβάλλον προσαρμοσμένο στις συνθήκες της εποχής. Αρκεί αυτά που λέει το κάθε μέλος μας και οι εκπρόσωποι του να συμβαδίζουν με τις πράξεις τους.

8.Η ΕΣΑΠ είναι ένας συνεταιρισμός που μέχρι σήμερα έχει επιτύχει πολλά και οφείλει να επιτύχει ακόμη περισσότερα, βασίζεται στην αλληλεγγύη και την ειλικρίνεια των μελών του αρχές που μέχρι σήμερα την καθοδήγησαν στην μέχρι τώρα πορεία της και  ελπίζουμε το ίδιο να διατηρηθεί και στο μέλλον  με βασικό γνώμονα το συμφέρον των σωματείων, των αθλητών, των προπονητών και των φιλάθλων που αποτελούν την κινητήρια δύναμη όλων μας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.