Αστέρι απ’ τα παλιά (video)

Κάτι από τις εποχές που το Περιστέρι ήταν απόρθητο «κάστρο» θύμισε ο Ατρόμητος που με γκολ του Μπρίτο και καλή εμφάνιση επιβλήθηκε της ΑΕΚ 1-0.

Κάτι από τις εποχές που το Περιστέρι ήταν απόρθητο «κάστρο» θύμισε ο Ατρόμητος που με γκολ του Μπρίτο και καλή εμφάνιση επιβλήθηκε της ΑΕΚ 1-0. 

Σοβαρή και στιβαρή εμφάνιση από την ομάδα του Δέλλα που πλήγωσε την πρώην ομάδα του, ενώ ο Λε Ταλέκ θα μπορούσε να γράψει το 2-0 αν δεν σταματούσε το πλασέ του στο δοκάρι σε πρώτη φάση και σε δεύτερη αν ο Ανέστης δεν ήταν σε ετοιμότητα. 

Δεν απείλησε ποτέ σοβαρά την εστία του Μπάρκα η Ένωση που ήταν ακίνδυνη επιθετικά, επιλέγοντας να δώσει χώρο στους γηπεδούχους στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. 

Αφήνουν αρκετά πίσω τους πλέον την επικίνδυνη ζώνη οι Περιστεριώτες (22-14) που επέστρεψαν στη νίκη μετά από τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα, ενώ έχουν και παιχνίδι λιγότερο. 

Από την άλλη, αυτή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών για την ΑΕΚ μετά από πέντε συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, με τους κιτρινόμαυρους να μένουν στους 42 βαθμούς και στη δεύτερη θέση. 

Τα αγωνιστικά σχήματα

Ο Δέλλας παρέταξε τον Ατρόμητο με 4-2-3-1. Ο Μπάρκας είχε μπροστά του τους Μπιτόλο, Λαζαρίδη, Φυτανίδη και Κιβρακίδη, ενώ ο Κεϊτά στο κέντρο είχε για παρτενέρ του τον Ουμπίντες που έβγαινε και πιο μπροστά βέβαια. Πίσω από τον προωθημένο Λε Ταλέκ κινήθηκαν οι Μπρίτο, Σουμπίνιο και Στόιτσεφ.

Με 4-3-3 έστησε την ΑΕΚ ο Πογέτ και με τους Ντίντακ, Άρθο, Κολοβέτσιο και Γκάλο μπροστά από τον Ανέστη. Μάνταλος, Γιόχανσον και Ζουκουλίνι συνέθεσαν την τριάδα του κέντρου, ενώ οι Αραβίδης και Βάργκας πλαισίωσαν τον Τζιμπούρ στην επίθεση. 

Το ματς

Οι δύο ομάδες έδειχναν αλληλοεξουδετερωμένες στο πρώτο μισό του ματς. 

Ο Ατρόμητος είχε την πρωτοβουλία στο μεγαλύτερο μέρος, αν εξαιρεθεί ένα δεκάλεπτο περίπου της ΑΕΚ από το 20’ έως το 30’. 

Οι παίκτες του Δέλλα έφταναν μέχρι και έξω από την περιοχή του Ανέστη, χωρίς να μπορούν ωστόσο να δημιουργήσουν ευκαιρίες με αξιώσεις. Κάποια μακρινά σουτ από Ουμπίντες και Σουμπίνιο δεν ανησύχησαν την Ένωση, με τον Αργεντινό αλλά και τον Μπρίτο να είναι δραστήριοι από πλευράς Περιστεριωτών. 

Ένα εξαιρετικό χτύπημα κόρνερ του Μάνταλο, ήταν από την άλλη η μοναδική περίπτωση που αναγκάστηκε να επέμβει ο Μπάρκας, ενώ η ομάδα του Πογέτ έδειχνε πως συμβιβάζεται με το να περιμένει τον Ατρόμητο στο γήπεδο.  

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τους Περιστεριώτες, αφού στο 53’ πήραν κεφάλι στο σκορ χάρη σε γκολ του Μπρίτο. Η μπαλιά που έγινε από την άμυνα, βρήκε αποδέκτη τον Λε Ταλέκ που ξέφυγε από τον Ανέστη αλλά βγήκε αρκετά πλάγια, γυρίζοντας τη μπάλα στον επερχόμενο Βραζιλιάνο που σούταρε για το 1-0. 

Ο Πογέτ απάντησε άμεσα με τους Πέκχαρτ, Πλατέλλα, ωστόσο η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα. Το πλασέ του Τσέχου μετά το γύρισμα του Ντίντακ στο 63’ ήταν η μοναδική καθαρή ευκαιρία που έφτιαξε ο δικέφαλος, ωστόσο ο Μπάρκας δεν είχε πρόβλημα. 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο μάλιστα, ο Ατρόμητος έβγαλε φαρμακερές αντεπιθέσεις, με τους Ματέι και Λε Ταλέκ να είναι πρωταγωνιστές. Στο 81’ ο δεύτερος έκανε ωραία το πλασέ από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ανέστη, ενώ ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ ήταν εκεί σε υποδειγματική αντεπίθεση του Ατρομήτου και σουτ του Ματέι.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ατρόμητος (Δέλλας): Μπάρκας, Λαζαρίδης, Μπιτόλο, Κεϊτά, Στόιτσεφ, Ουμπίντες, Μπρίτο (Ουσέρο 83’), Φυτανίδης, Λε Ταλέκ, Σουμπίνιο (Ματέι 72’), Κιβρακίδης (Κοντοές 68’).

ΑΕΚ (Πογέτ): Ανέστης, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Άρθο, Γκάλο, Ζουκουλίνι, Μάνταλος, Γιόχανσον, Αραβίδης, Βάργκας (Πλατέλλας 57’), Τζιμπούρ (Πέκχαρτ 57’). 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.