Πανιώνιος: “Το παρελθόν τροχοπέδη για το μέλλον”

Ο Πανιώνιος δείχνει πως είναι η ομάδα, που πρώτη απ όλες κατάλαβε ποια θα είναι η επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Πανιώνιος δείχνει πως είναι η ομάδα, που πρώτη απ όλες κατάλαβε ποια θα είναι η επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα υψηλά συμβόλαια και οι «φανταχτερές» μεταγραφές, που δεν προσφέρουν παρά μόνο πρόσκαιρες ψευδαισθήσεις πολυτέλειας ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Ετσι από την ημέρα που άλλαξε η διοίκηση του ερασιτέχνη και κυρίως από την ημέρα που ορίστηκε από το Πρωτοδικείο η διοίκηση της ΠΑΕ, ο Πανιώνιος δεν έχει κάνει απλά βήματα προς την οικονομική του εξυγίανση, αλλά. άλματα. Το αρχικό πλάνο της διοίκησης, που αποτελεί πλέον και την φιλοσοφία του συλλόγου, προέβλεπε την αποχώρηση όλων των μεγάλων συμβολαίων και για να σωθεί οικονομικά η ομάδα, αλλά και για να δημιουργηθεί ο απαιτούμενος χώρος για την αξιοποίηση των ταλέντων της. Ένα μοντέλο που θέλει να ακολουθήσει πιστά ο Πανιώνιος τα επόμενα χρόνια, όπου θα παράγει παίκτες και δεν θα αγοράζει, εκτός φυσικά ελαχίστων εξαιρέσεων.

Το μπάτζετ της ομάδας μειώθηκε ούτε λίγο, ούτε πολύ κατά 10 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ (με τους ανθρώπους της ομάδας να υποστηρίζουν πως πλέον το θέμα για την απόκτηση άδειας είναι τυπικό), ενώ ταυτόχρονα και αυτό έχει γίνει εμφανές είναι πως ο Πανιώνιος παραμένει ανταγωνιστικός και όπως όλα δείχνουν, θα καταφέρει να σώσει αγωνιστικά την χρονιά, αρκεί να στηριχθεί στα παιχνίδια που έχει να δώσει μόνο στην έδρα του στη Νέα Σμύρνη.

Από κει και πέρα όμως, αυτή η διοίκηση φαίνεται πως είναι καταδικασμένη να παλεύει με την «Λερναία Υδρα», των προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί, κυρίως με την διαχείριση που έχει γίνει από την αμέσως προηγούμενη διοίκηση, αλλά και κάποιων κατάλοιπων από το παρελθόν.

Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός πως ο Πανιώνιος ψάχνει να βρει λύσεις για περιπτώσεις παικτών που ήταν στην ομάδα, ακόμα και πριν από εφτά χρόνια. Τέτοια είναι η περίπτωση του Μαγκντί για τον οποίο η Αλ Αχλί ζητάει 268.000 ευρώ. Τέτοια είναι η περίπτωση του Ουέλινγκτον Μπαρόνι, ενός παίκτη που υποτίθεται πως είχε έρθει στον Πανιώνιο ως δανεικός από την Εσπανιόλ, αλλά σε αυτή δεν είχε υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο. Αποτέλεσμα και εδώ η Παρανά να ζητάει τροφεία 250.000 ευρώ από τους «κυανέρυθρους».

Το μαχαίρι στο λαιμό του Πανιωνίου όμως, μπαίνει και από περιπτώσεις παικτών, που λανθασμένοι χειρισμοί ανθρώπων που υποτίθεται πως θα «έκαναν φίλο και φτερό τους αντιπάλους τους στις δικαστικές αίθουσες», αλλά τελικά έχασαν με κάτω τα χέρια τις υποθέσεις (σημ. Λάτκα, Μπάλαμπαν, Γκάσπαρ, Μπέλιτς, Κούκετς), τον έφεραν στο σημείο που είναι. Ετσι ο Πανιώνιος καλείται πλέον να βρει τα λεφτά για παράδειγμα για τις δόσεις του Λάτκα, γιατί ο δικηγόρος του παίκτη απειλεί με αφαίρεση βαθμών και μηδενισμό, ακόμα και στο προσεχές παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Με αυτά τα δεδομένα, πως είναι δυνατόν να μπορέσει η ομάδα, όχι να κάνει πλάνα για την νέα χρονιά, αλλά να βγάλει και αυτή την οποία διανύουμε;

Ο Πανιώνιος απέδειξε στο φετινό πρωτάθλημα, πως έχει λαμπρό μέλλον, καθώς και νέους παίκτες με μπόλικο ταλέντο διαθέτει, αλλά και μια διοίκηση πλέον που είναι αποφασισμένη να στηρίξει και να ενισχύσει αυτό το μοντέλο. Όμως φαίνεται πως τελικά τα εγκληματικά λάθη του παρελθόντος αποτελούν τροχοπέδη για το μέλλον της ομάδας και αν τελικά η βόμβα σκάσει, το μόνο σίγουρο είναι πως τα θύματα δεν θα προέρχονται μόνο από αυτούς που βρίσκονται τώρα στο τιμόνι της, αλλά και από όλους τους υπόλοιπους που προϋπήρχαν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.