Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα…

Tην Πέμπτη στις 20.00 στο γήπεδο της Τούμπας ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Ουντινέζε στον επαναληπτικό αγώνα του 0-0 του "Φρίουλι" για μια θέση στον ... "ήλιο" των "16" του Europa League.

Tην Πέμπτη στις 20.00 στο γήπεδο της Τούμπας ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Ουντινέζε στον επαναληπτικό αγώνα του 0-0 του “Φρίουλι” για μια θέση στον … “ήλιο” των “16” του Europa League. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι, παραμένει μεν αήττητη στην Ευρώπη στις τελευταίες δώδεκα αναμετρήσεις της αλλά άπαντες γνωρίζουν πως ο αυριανός αγώνας πληροί όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε ιστορικό. Κι αυτό γιατί ναι μεν ο βαθμός δυσκολίας του είναι μεγάλος αλλά αν το … κατευώδιο είναι θετικό τα οφέλη θα είναι πολλά και ιδιαίτερα σημαντικά, ξεκινώντας από το πρεστίζ και φτάνοντας – ακόμη και στο – οικονομικό. Ενα μικρό όνειρο που ίσως ν’ απέχει ένα και μόνο γκολ.

Στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας ή αναμετρηθούν οι δυο ομάδες που κατέχουν τις τρίτες θέσεις της βαθμολογίας σε Ελλάδα και Ιταλία αντίστοιχα. Οι γηπεδούχοι έπειτα από 22 αγωνιστικές μετρούν 39 βαθμούς με 11 νίκες, 6 ισοπαλίες, 5 ήττες, έχουν σημειώσει 30 γκολ κι έχουν δεχτεί 17. Τ’ αντίστοιχα νούμερα της ιταλικής ομάδας είναι 42 βαθμοί σε 24 αγώνες, με 12 νίκες, 6 ισοπαλίες, 6 ήττες και 34-22 γκολ. Αμφότερες το Σαββατοκύριακο που. Μας πέρασε αγωνίστηκαν εντός έδρας κι αναδείχτηκαν ισόπαλες δίχως τέρματα.

Φυσικά άλλη η δυναμική του ιταλικού πρωταθλήματος κι άλλη η αντίστοιχη του ελληνικού. Αυτό που μετράει είναι το τι έχουν κάνει στην Ευρώπη. Εκεί όπου η αρμάδα του Φραντζέσκο Γκουιντολίν δεν έχει σημειώσει εκτός έδρας νίκη φέτος. Ξεκινώντας από τον προκριματικό του Champions League όπου ηττήθηκε από την Αρσεναλ  (1-0) και συνεχίζοντας στη φάση των ομίλων του Europa League, με Σέλτικ (1-1), με Ατλέτικο (4-0) και Ρεν (0-0). Στο αήττητο σερί του ο ΠΑΟΚ μετράει τρεις νίκες στο “σπίτι” του και δυο ισοπαλίες.

Στο πλευρό του. Θα έχει και τη στήριξη των φιλάθλων του παρότι η κίνηση των εισιτηρίων αναμενόταν μεγαλύτερη. Εντούτοις υπάρχει η πεποίθηση πως παρά τις αντιξοότατες οικονομικές συνθήκες το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Πλην της θύρας οκτώ οπού θα φιλοξενηθούν οι λίγο περισσότεροι από εκατό Ιταλοί φίλοι της Ουντινέζε.

Ο Λάζλο Μπόλονι ομολόγησε πως τον απασχολούν δυο θέσεις για το αυριανό βασικό σχήμα της ομάδας του. Είναι κάτι περισσότερο από προφανές πως έχουν να κάνουν με την αριστερή πλευρά και τη μεσαία γραμμή. Μέσα από τις δοκιμές που πραγματοποίησε όλα δείχνουν πως θα ξεκινήσει με Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζά, Σταφυλίδη στην άμυνα. Μπροστά τους θα είναι οι Λάζαρ, Γκαρσία. Τρίτος στη μεσαία γραμμή ο Γιάννου με τους Σαλπιγγίδη και Λίνο δεξιά κι αριστερά του αντίστοιχα, ενώ για την κορυφή της επίθεσης προορίζει τον Αθανασιάδη στο κλασικό πλέον 4-2-3-1. Δεν αποκλείονται τυχόν εκπλήξεις με Μπαλάφα ή Γεωργιάδη, κάτι που κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα. Απουσιάζουν οι τραυματίες Γλύκος, Κατσικάς, Ετο, Ιβιτς κι ο τιμωρημένος Φωτάκης. Κίνδυνος λόγω καρτών ελλοχεύει μόνον για τον Λίνο.

Στην αντίπερα όχθη η μεγάλη απουσία αφορά τον Αντόνιο Ντι Νατάλε. Ο 34χρονος βραχύσωμος επιθετικός με 10 γκολ σε 23 αγώνες της διοργάνωσης συνολικά στην καριέρα του δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του αποδυναμώνοντας σημαντικά την παραγωγικότητα των Ιταλών. Σημαντική απώλεια είναι περισσότερο ο Ισλα και λιγότερο ο Πίντζι. Αντιθέτως, σε σχέση με τον πρώτο αγώνα επέστρεψε ο Ασαμόα.

Οι Ιταλοί συνάδελφοι θεωρούν πως το πλέον πιθανό σχήμα για τον αυριανό αγώνα στο 3-5-2 του κ. Γκουιντολίν έχει ως εξής: Τερματοφύλακας ο Χαντάνοβιτς με τριάδα αμυντικών τους Μπενατσία, Ντανίλο, Ντομίτσι. Στην ενισχυμένη μεσαία γραμμή οι Μπάστα, Αμπντί, Πατσιέντζα, Πασκουάλε με λίγο προωθημένο μάλλον τον Ασαμόα κι όχι τον Αρμέρο. Στην κορυφή ο Φλόρο Φλόρες με λίγο πίσω του τον Φαμπρίνι.

Ο ΠΑΟΚ καλείται να επαναλάβει την προ 11ετίας επιτυχία που είχε σημειώσει κόντρα στην ίδια ομάδα για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ τότε. Μόνο που τώρα οι βάσεις του είναι πιο στέρεες κι έχει αποδείξει πως και οι δυνατότητές του είναι μεγαλύτερες και σε αρκετές περιπτώσεις απρόβλεπτες. Η απάντηση αύριο στις 20.00 στο γήπεδο της Τούμπας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.