Ένας ωραίος “τρελός”

Ο Ηλίας Βλάχος γράφει στο προσωπικό του μπλογκ για τα... κατορθώματα του Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο.

“Θέλω να κάνω την Ατλέτικο μια ομάδα που κανείς δεν θα θέλει να την έχει αντίπαλο” είπε ο Ντιέγκο Σιμεόνε τον Δεκέμβρη του 2011! Δείπνο στην Μαδρίτη λίγο μετά το τέλος της Απερτούρα στην Αργεντινή όταν με την Ράσινγκ είχε κατακτήσει την δεύτερη θέση! Δεν υπάρχει φωτογραφία για το βλέμμα του Μιγκέλ Άνχελ Χιλ μετά την ατάκα του Τσόλο όμως την επόμενη ημέρα, του έδωσε τα κλειδιά! 

Εξίμισι χρόνια μετά η Ατλέτικο Μαδρίτης προκρίνεται στον τέταρτο Ευρωπαϊκό τελικό της επί Ντιέγκο Σιμεόνε εποχής. Στην πρώτη του χρονιά κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ (2012), ακολούθησαν δύο χαμένοι τελικοί Τσάμπιονς Λιγκ (2014 και 2016) και πλέον ξανά Γιουρόπα Λιγκ. Ενδιάμεσα κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ευρώπης το 2012 διαλύοντας την Τσέλσι ενώ έφτασε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 2015 και στα ημιτελικά πέρσι! Καλά τα πάει ο τρελός!

Φέτος ο αθεόφοβος τα κατάφερε σε μια χρονιά όπου η ομάδα του – το έχουν ξεχάσει όλοι – είχε απαγόρευση μεταγραφών το καλοκαίρι. Πήρε δύο παίκτες (Ντιέγκο Κόστα και Βιτόλο) που τους χρησιμοποίησε πρώτη φορά τον Ιανουάριο. Η περσινή ομάδα με αυτές τις δύο προσθήκες – και ένω όλοι οι υπόλοιποι ξοδεύουν σαν τρελοί – καταφέρνει να είναι δεύτερη στο πρωτάθλημα και σε ακόμη έναν Ευρωπαϊκό τελικό!

Είναι αρκετές οι ομάδες που απλώνουν στα πόδια του εκατομμύρια και κάθε φορά που ακούγεται ότι φεύγει, αυτός υπογράφει νέο συμβόλαιο! Στον δεύτερο ημιτελικό με την Άρσεναλ πανηγύριζε σαν μικρό παιδί την πρόκριση στην κερκίδα όντας τιμωρημένος μετά την αποβολή του στο πρώτο παιχνίδι για διαμαρτυρία! 

Ο Τόμας Πάρτεϊ αποκάλυψε ότι πριν το πρώτο παιχνίδι στο Emirates, ο Σιμεόνε είχε κάνει προπόνηση στους βασικούς δέκα εναντίον έντεκα. Περίμενε ότι η ομάδα του θα παίξει με παίκτη λιγότερο απλά δεν το περίμενε να συμβεί μόλις στο δέκατο λεπτό. Οι παίκτες του λατρεύουν να παίζουν για αυτόν, ο κόσμος της Ατλέτικο τον βλέπει και προσκυνάει, η διοίκηση έχει γεμίσει τις τσέπες της τόσα εκατομμύρια που έφτιαξε νέο γήπεδο. Εξίμισι χρόνια μετά, ναι… η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι μια ομάδα που κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίσει. Ο τρελός τα κατάφερε και συνεχίζει! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.