Εντονη διαμαρτυρία ΕΣΗΕΑ για τη σύλληψη του Χρ.Μαζανίτη

Εξηγήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τον προπηλακισμό και τη σύλληψη του δημοσιογράφου Χρήστου Μαζανίτη κατά την κάλυψη των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα την Κυριακή 19/2, ζητεί το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Εξηγήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τον προπηλακισμό και τη σύλληψη του δημοσιογράφου Χρήστου Μαζανίτη κατά την κάλυψη των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα την Κυριακή 19/2, ζητεί το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Όπως καταγγέλλει το δ.σ. της Ενωσης Συντακτών, την ώρα που ο δημοσιογράφος κάλυπτε με το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, ομάδα αστυνομικών των ΜΑΤ, αφού προσπάθησε να τον παρεμποδίσει, του επιτέθηκε φραστικά και τελικά τον συνέλαβε, παραπέμποντάς τον στο αυτόφωρο. Ο Χρήστος Μαζανίτης αφέθη τελικά ελεύθερος το πρωί και αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Σε ανακοίνωσή του, το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι «οι προπηλακισμοί, οι προκλήσεις και η ωμή αστυνομική βία δεν θα κάμψουν τους δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι ταγμένοι να υπηρετούν την αλήθεια και τη Δημοκρατία» και καλώντας τον αρμόδιο υπουργό Χρ. Παπουτσή να δώσει εξηγήσεις για τη σύλληψη του δημοσιογράφου, απαιτεί να ανακληθεί η όποια δίωξη σε βάρος του.

Πηγή: naftemporiki.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.