«Έβρεξε» φάσεις! (video)

Ο Πανιώνιος έκλεισε τη σεζόν στην βροχερή Νέα Σμύρνη με νίκη 2-0 επί του Λεβαδειακού, ο οποίος είχε πολλές τελικές αλλά ήταν άστοχος.

Ο Πανιώνιος έκλεισε τη σεζόν στην βροχερή Νέα Σμύρνη με νίκη 2-0 επί του Λεβαδειακού, ο οποίος είχε πολλές τελικές αλλά ήταν άστοχος.

Η έλλειψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος και η δυνατή βροχή, δεν πτόησε τις δύο ομάδες, οι οποίες έβαλαν τα δυνατά τους για μία καλή τελευταία παράσταση στην φετινή περίοδο.

Οι «κυανέρυθροι» ήταν αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν καλύτερα τις ευκαιρίες τους σκοράροντας από μία φορά σε κάθε ημίχρονο με τους Μπανανά και Γεσίλ, ενώ οι Βοιωτοί παρά τις πολλές τελικές τους (συνολικά 16, 7 στην εστία, κυρίως με σουτ εκτός περιοχής), δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Κότνικ.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε με 4-3-3. Τερματοφύλακας ο Κότνικ, δεξί μπακ ο Παπαγεωργίου, αριστερό ο Σαραμαντάς, σέντερ μπακ οι Μπανανά και Σπιριντόνοβιτς. Στο κέντρο Σαντάνα, Κόρμπος και Μακρύλλος, στα άκρα της επίθεσης Βουκελάτος και Σπιριντόνοβιτς, επιθετικός ο Γεσίλ.

Ο Λεβαδειακός ξεκίνησε με 3-5-2. Τερματοφύλακας ο Επασί, στόπερ οι Νίκας, Τριποτσέρης και Φάβαρο. Στο δεξί άκρο ο Καραχάλιος, στο αριστερό ο Ζαραδούκας, στα χαφ οι Ομπιόρα και Καλτσάς, ο Σουμπίνιο πίσω από Μαρκόβσκι και Γιακουμάκη.

Στην κατάλληλη θέση ο Μπανανά

«Ανοικτό» το πρώτο μέρος στη Νέα Σμύρνη παρά την κακοκαιρία, καθώς οι δύο ομάδες έπαιξαν χωρίς σκοπιμότητες.

Ο Λεβαδειακός ξεκίνησε καλύτερα και στο 6′ έχασε την πρώτη σημαντική ευκαιρία, με τον Σουμπίνιο να εκτελει κόρνερ και τον Μαρκόβσκι να πιάνει κεφαλιά στην περιοχή, όμως ο Κότνικ σε ετοιμότητα έδιωξε στην δεξιά του γωνία.

ο Πανιώνιος απάντησε με μακρινό σουτ του Σπιριντόνοβιτς πάνω από τα δοκάρια στο 8′ και στο 16ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Όλα ξεκίνησαν από εκτέλεση κόρνερ του Σπιριντόνοβιτς από δεξιά. Ο Κόρμπος έπιασε την κεφαλιά, ο Ζαραδούκας έδιωξε πάνω στην γραμμή, όμως ο Παπαγεωργίου κατάφερε να γυρίσει παράλληλα στην επαναφορά για τον Μπανανά, ο οποίος ανενόχλητος από κοντά σκόραρε με κεφαλιά.  

Το ματς «άνοιξε» περισσότερο με το γρήγορο γκολ και ο Λεβαδειακός προσπάθησε να απαντήσει στο 19′, όμως το σουτ του Μαρκόβσκι στην περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Ίδια κατάληξη και στη μακρινή προσπάθεια του Παπαγεωργίου στο 20′ από την δεξιά πλευρά, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Κότνικ απόκρουσε το καλό διαγώνιο αριστερό σουτ του Ζαραδούκα στο όριο της περιοχής.

Στο ημίωρο ο Βουκελάτος δοκίμασε έξω από την περιοχή αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 33′ ο Κότνικ επενέβη και πάλι σε σουτ του Σουμπίνιο από τον άξονα. 

Η βροψή όλο και δυνάμωνε οδηγώντας τους παίκτες να σουτάρουν από μακριά για να επωφεληθούν, όμως ο Γιακουμάκης δεν τα κατάφερε με τέτοια προσπάθεια στο 39′, στέλνοντας τη μπάλα αρκετά άουτ.

Στο 41′ ο Βουκελάτος έκανε καλή προσπάθεια από δεξιά και γύρισε παράλληλα όμως ο Καραχάλιος έδιωξε σε καίρια θέση και έτσι το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του α’ μέρους.

«Καθάρισε» ο Γεσίλ, μπορούσε γκολ ο Λεβαδειακός

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να υπερέχει και να παίρνει προβάδισμα δύο τερμάτων νωρίς – νωρίς.

Αρχικά προηγήθηκε μία μεγάλη ευκαιρία για τους «κυανέρυθρους» στο 52′, όταν μετά από κόρνερ του Σπιριντόνοβιτς κεφαλιά του Βουκελάτου και παρέμβαση Ζαραδούκα και Γεσίλ, ο Επασί έσωσε με διπλή προσπάθεια στη γραμμή και με την βοήθεια του δοκαριού.

Ένα λεπτό αργότερα όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, καθώς μετά από ωραίο συνδυασμό ο Μακρύλλος βρέθηκε δεξιά στην περιοχή και έβγαλε ωραία μόνο του τον Γεσίλ, που πλάσαρε εύστοχα για το 2-0.

Ο Λεβαδειακός πάντως δεν πτοήθηκε και στο 59′ είχε ένα μακρινό σουτ του Γιακουμάκη που μπλόκαρε ο Κότνικ.

Οι τελικές προσπάθειες από τις δύο ομάδες συνεχίστηκαν με τον Γεσίλ να σουτάρει άουτ από το ημικύκλιο στο 65′ και τους Καραχάλιο (66′), Ομπιόρα (69′) και Σουμπίνιο (72′) να δοκιμάζουν τα πόδια τους από μακριά για τον Λεβαδειακό χωρίς επιτυχία.

Πολύ πιο κοντά στο 83′ έφτασε ο νεοεισελθών Καθάριος, ο οποίος λίγο μετά την είσοδό του στον αγώνα μπήκε στην περιοχή και με ωράιο φαλτσαριστό σουτ από αριστερά έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Κότνικ, ενώ ο ίδιος παίκτης στην επαναφορά σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα του Πανιώνιου.

Ο Λεβαδειακός προσπάθησε μέχρι το τέλος να κλείσει τη σεζόν με ένα γκολ και στο 84′ ο Γιακουμάκης σούταρε άουτ από καλή θέση, ενώ στο 87′ ο Κότνικ επενέβη για άλλη μία φορά σε μακρινή προσπάθεια του Καλτσά, κρατώντας τελικά το «μηδέν» για την ομάδα του.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-0
Σούπερ Λιγκ 2017-18, 30ή Αγωνιστική, Γήπεδο Πανιώνιου
Γκολ:
16′ Μπανανά, 53′ Γεσίλ
Διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιά)
Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Μεϊντάνας (Αχαΐας)
Κίτρινες: Φάβαρο, Σαβαντογκό
Κόκκινες:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γρηγορίου, 4-3-3):  Κότνικ – Παπαγεωργίου, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς – Σαντάνα, Κόρμπος, Μακρύλλος (64′ Οικονομίδης) – Βουκελάτος (84′ Μπραχίμι), Σπιριντόνοβιτς (89′ Πινιώτης), Γεσίλ.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ανιγκό, 3-5-2):  Επασί – Νίκας (71′ Σαβαντογκό), Τριποτσέρης, Φάβαρο – Καραχάλιος, Ομπιόρα, Καλτσάς, Ζαραδούκας, Σουμπίνιο (80′ Καθάριος) – Μαρκόβσκι (89′ Ιωαννίδης), Γιακουμάκης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.