Ο Παππάς δεν… εκδιώχτηκε από τον Παναθηναϊκό!

Το Novasports.gr ανοίγει το φάκελο «Νίκος Παππάς» στο «τριφύλλι» κι εξηγεί τι ακριβώς συνέβη με τον Έλληνα γκαρντ παραμονές του κρίσιμου αγώνα με την Έφες για την Ευρωλίγκα.

Το Novasports.gr ανοίγει το φάκελο «Νίκος Παππάς» στο «τριφύλλι» κι εξηγεί τι ακριβώς συνέβη με τον Έλληνα γκαρντ παραμονές του κρίσιμου αγώνα με την Έφες για την Ευρωλίγκα.

Στην επικαιρότητα των «πράσινων» προτεραιότητα έχει το ματς με την τούρκικη ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς για το Top16. Η αναμέτρηση ολοκληρώνει τον πρώτο γύρο του πέμπτου ομίλου, γίνεται στο «ΟΑΚΑ», ο Παναθηναϊκός θα έχει την υποστήριξη του κόσμου του και η νίκη είναι μονόδρομος. Από εκεί και πέρα, όμως, σ΄ ένα διάστημα που υπάρχουν αλλαγές στο δυναμικό του «Εξάστερου» κάθε ζήτημα που προκύπτει επιβάλλεται ν΄ αποτελεί μέρος μίας ακολουθίας γεγονότων.

Μαρκίζ Χέινς και Έλιοτ Ουίλιαμς έχουν ήδη αποκτηθεί, καλώς εχόντων των πραγμάτων θ΄ ακολουθήσει και μία προσθήκη ψηλού, με απόλυτο σκοπό της διοίκησης του Παναθηναϊκού να δυναμώσει το ρόστερ για τον δεύτερο γύρο του Top16. Η απόκτηση δεύτερου γκαρντ τοποθέτησε ερωτηματικά για την κατάσταση του Νίκου Παππά κι αν μπορεί, στην παρούσα φάση, να βοηθήσει μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Ο 25χρονος γκαρντ είναι μονάδα για τους «πράσινους». Έχει έρεισμα στους φιλάθλους, η διοίκηση πιστεύει πολύ στις δυνατότητές του και υπό αυτήν την έννοια, μόνο, θα έμοιαζε με κίνηση εκτός τόπου και χρόνου του Σάσα Τζόρτζεβιτς να τον διώξει από την προπόνηση παραμονές ενός κομβικού αγώνα με ισχυρό αντίπαλο σαν την Έφες! Η αλήθεια είναι πώς μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό που τον κράτησε έξω από τον περασμένο Μάιο (ρήξη μηνίσκου και πρόσθιου χιαστού), ο παίκτης δεν επέστρεψε στην ιδανική κατάσταση.

Κάτι που μοιάζει και είναι απολύτως λογικό, αφού μία απουσία έξι μηνών διαφοροποιεί και σωματοδομικά τον κάθε τραυματία κι επηρεάζει τη γενικότερη αθλητική του κατάσταση. Από τον Σέρβο προπονητή ο Παππάς δεν πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής, με την επιστροφή του στο παρκέ. Ακόμη και στα παιχνίδια της Basket League τα λεπτά του δεν ήταν πολλά, η θέση του στο rotation όχι ενεργή και στους αγώνες της Ευρωλίγκας δεν υπολογίστηκε ως λύση πρώτης γραμμής.

Στο τελευταίο, χρονικά, ματς με την Τσεντεβίτα (60-78) ήταν ο μόνος της δωδεκάδας που δεν αγωνίστηκε. Η προσθήκη δεύτερου γκαρντ (βλ. Ουίλιαμς) τόνωσε τις φήμες πώς κάτι συμβαίνει με τον παίκτη. Στα τέλη του Ιανουαρίου ο Παππάς αντιμετώπισε και δεύτερο τραυματισμό, σαφώς λιγότερο σοβαρό. Κρίνεται, αρχικά, φυσιολογικό να μην έχει επανέλθει στο 100% της κανονικής του κατάστασης και αθλητικά και αγωνιστικά. Ούτε ο πρώτος είναι, ούτε ο τελευταίος…

Αυτό που η πράξη απέδειξε και θα επηρέαζε την επιστροφή του στο κορυφαίο επίπεδο, όπου ανήκει, είναι ότι ακολουθώντας το πρόγραμμα της ομάδας – το οποίο γίνεται για να φτάνει αυτή σε νίκες – δεν μπορεί να συνδυαστεί με το αντίστοιχο της πλήρους αποκατάστασης. Για παράδειγμα πιο χρήσιμο για τον παίκτη ήταν να δουλεύει στο σπριντ του, παρά η βιντεοθεραπεία πριν τους αγώνες! Θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να επανέλθει σε απόλυτο βαθμό και ταυτόχρονα ν΄ αφοσιωθεί στη βελτίωση της φυσικής του κατάστασης.

Απόρροια των ανωτέρω λογικών καταστάσεων είναι η πραγματικότητα ότι ουδέποτε… εκδιώχτηκε από προπόνηση του Παναθηναϊκού ο Παππάς, ούτε ο Τζόρτζεβιτς τον έδιωξε από το πρόγραμμα του υπόλοιπου δυναμικού. Η φύση του τραυματισμού που πέρασε ο αθλητής και κάποιοι νεότεροι, πολύ μικρότερης κλίμακας, που αντιμετώπισε με την επιστροφή του, αλλά και η προτεραιότητα εν προκειμένω – η υγεία του – ουσιαστικά οδήγησαν στην από κοινού απόφαση ν΄ ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα μέχρι να μπορέσει να πιάσει τον ρυθμό και την κατάσταση των υπόλοιπων.

Αν ο 25χρονος έμενε κι άλλο στο πρόγραμμα της πρώτης ομάδας, το πιθανότερο σενάριο θα ήταν ν΄ αργήσει κι άλλο η πλήρης επαναφορά του στα δεδομένα Παππά που έχει συνηθίσει ο κόσμος. Η κατακλείδα είναι ότι μετά την από κοινού απόφαση που λήφθηκε ανάμεσα σε παίκτη και προπονητή, μόλις ο πρώτος κριθεί ότι βρίσκεται σε θέση να επιστρέψει αυτό θα συμβεί. Όσον αφορά τη φημολογία περί πειθαρχικού ελέγχου του αθλητή δεν επιβεβαιώνεται η ύπαρξή του από πουθενά.

Πρόκειται για μία απόφαση, η οποία λήφθηκε από τα αρμόδια στελέχη με σκοπό το κοινό όφελος Παναθηναϊκού και Παππά. Ο Τζόρτζεβιτς, στη δύσκολη συνέχεια, χρειάζεται παίκτες έτοιμους να βοηθήσουν και ο Έλληνας γκαρντ είναι σημαντικό στέλεχος του Παναθηναϊκού και το ιδανικό θα ήταν σύντομα να βρίσκεται και πάλι σε θέση… μάχης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.