Νέο χαστούκι στη Μέι από τους Λόρδους για το Brexit

Η Άνω Βουλή του βρετανικού κοινοβουλίου ψήφισε να παραμείνει η χώρα στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες μετά την έξοδο από την ΕΕ

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι υπέστη άλλη μια ήττα στην Άνω Βουλή του βρετανικού κοινοβουλίου σήμερα που καταψήφισε το σχέδιό της να αποχωρήσει η χώρα από όλες τις υπηρεσίες και τους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτή ήταν η 11η φορά τις τελευταίες εβδομάδες που οι προτάσεις της κυβέρνησης για το Brexit, τα νομοσχέδια που θα τερματίσουν και επισήμως τη συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ, καταψηφίζονται στη Βουλή των Λόρδων.

Η αντιπολίτευση – αλλά και «αντάρτες» από το Συντηρητικό Κόμμα της Μέι – τάχθηκαν (με ψήφους 298 υπέρ έναντι 227 κατά) υπέρ μιας τροπολογίας που ορίζει ότι η Βρετανία θα πρέπει να συμμετέχει ή να διατηρεί επίσημες σχέσεις με τις υπηρεσίες της ΕΕ και μετά την αποχώρησή της, τον Μάρτιο του 2019.

Η κυβέρνηση είχε προτείνει να παραμείνει η χώρα σε ορισμένες μόνο υπηρεσίες (για παράδειγμα, σε όσες αφορούν την ασφάλεια των φαρμάκων, των χημικών ή της αεροπλοΐας) και να αποχωρήσει από τις υπόλοιπες.

Με το Brexit η Βρετανία θα αποχωρήσει κατά πάσα πιθανότητα από τη Europol, την ευρωπαϊκή αστυνομία, ενώ αυτομάτως θα λήξει και η συμμετοχή της σε υπηρεσίες όπως για παράδειγμα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA) ή τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος.

Η απόφαση της Βουλής των Λόρδων μπορεί να ανατραπεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων, όμως υπογραμμίζει τον διχασμό στο κοινοβούλιο για το θέμα του Brexit και θα μπορούσε να ενθαρρύνει εκείνους που ελπίζουν να εκτροχιάσουν τα σχέδια της Μέι για να σφυρηλατήσουν μια νέα σχέση με την ΕΕ.

Το νομοσχέδιο θα επιστρέψει τώρα στη Βουλή των Κοινοτήτων. Και τα δύο σώματα θα πρέπει να συμφωνήσουν για την τελική διατύπωση του κειμένου, προκειμένου να εγκριθεί ως νόμος.

Πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.