Σκαριόλο: “Οι παίκτες γυρνούν από την Εθνική με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση”

Την ύπαρξη των "παραθύρων" κατά τη διάρκεια της σεζόν, υπεραμύνθηκε ο Σέρτζιο Σκαριόλο.

Την ύπαρξη των “παραθύρων” κατά τη διάρκεια της σεζόν, υπεραμύνθηκε ο Σέρτζιο Σκαριόλο. 

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας της Ισπανίας, στάθηκε στην αυτοπεποίθηση με την οποία οπλίζονται οι παίκτες από τη συμμετοχή τους στα “παράθυρα”, εξηγώντας το σκεπτικό του…

Αναλυτικά όσα είπε στην ιστοσελίδα της FIBA:

“Συμφωνώ απόλυτα ότι οι παίκτες επιστρέφουν στις ομάδες τους μετά τη συμμετοχή στους αγώνες των Παραθύρων, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Μπορώ να ονομάσω παιδιά όπως ο Σέμπας Σάιθ, ο Εντγκαρ Βισέδο, ο Τσάβι Ραμπασέδα, ο Οριόλ Πάουλι. Ολοι αυτοί οι παίκτες, βελτίωσαν πολύ την αποδοτικότητά τους. Απέκτησαν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, μεγαλύτερη εμπειρία και βοήθησαν περισσότερο τις ομάδες τους. 

Η αυτοπεποίθηση που ανέπτυξαν οφείλεται στο γεγονός ότι βρέθηκαν στο επίκεντρο. Τιμήθηκαν από ολόκληρη τη χώρα και απέσπασαν κολακευτικά σχόλια, κάτι που ήταν ασυνήθιστο για αυτούς. Πιθανότατα είχα μεγαλύτερο ρόλο στην Εθνική ομάδα, από αυτόν που είχαν στις ομάδες τους. Ετσι, για περισσότερους από έναν λογους, έκαναν ένα βήμα μπροστά και αγωνίστηκαν στο υψηλότερο επίπεδο. 

Φυσικά και ήταν τιμητικό ακόμα και για εμένα τον ίδιο να βλέπω τους παίκτες να παρουσιάζουν τέτοια βελτίωση. Επιστρέφουν στις ομάδες βελτιωμένοι. Οχι, δε βελτιώθηκαν ως παίκτες μέσα σε μία εβδομάδα, ωστόσο θα έλεγα ότι έκαναν βήματα μπροστά σχετικά με την αυτοπεποίθηση και το κίνητρό τους. 

Θα δούμε τι θα γίνει με τους παίκτες που θα κληθούν το καλοκαίρι. Ξεκινάμε από μία καλή βάση, που ήταν πιστή και ειλικρινής στην Εθνική ομάδα. Από την πρώτη μερα κιόλας, είπαμε σε κάθε παίκτη ξεχωριστά ότι τους προσφέρουμε μία εβδομάδα σκληρής δουλειάς και την πιθανότητα να φορέσουν μία από τις πιο αξιοθαύμαστες και ζηλευτές φανέλες στον μπασκετικό κόσμο. Αυτή ήταν η δική μας προσφορά σε αυτούς. 

Δεν υποσχεθήκαμε τίποτα και σε κανέναν. Εντούτοις, εκτιμάμε πάρα πολύ αυτό που έκαναν  και μένει να δούμε αν θα βρούμε τη σωστή ισορροπία, δίνοντας την ευκαιρία στην υπόλοιπη οικογένεια, στα παιδιά δηλαδή που, χωρίς να είναι δικό τους λάθος, δε συμμετείχαν στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια.

Τα παιδιά που έπαιξαν στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια των Προκριματκών είναι αυτά που θα μας οδηγήσουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Είναι οι παίκτες που θα αγωνιστούν τον Νοέμβριο του ’18 και τον Φεβρουάριο του ’19. Νομίζω πάντως ότι μπορούμε να βρούμε θέσεις για κάποιους από αυτούς τους παίκτες στην τελική λίστα. 

Ανταμείψαμε παίκτες που άξιζαν να αγωνιστούν στην Εθνική ομάδα, αλλά δεν είχαν την ευκαιρία να το κάνουν διότι βρίσκονταν ακριβώς πίσω από τους top level παγκόσμιους σούπερ σταρς της ομάδας μας. Την ίδια στιγμή, διαθέτουμε κάποιος σπουδαίους νέους παίκτες από την ομάδα U-20 που συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ελλάδας, που έκαναν τη δική τους αρχή με την εθνική αντρών”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.