Διπλό παραμονής για την Κέρκυρα! (vid)

Έπειτα από συνολικά 20 αγωνιστικές, η Κέρκυρα ευτύχησε να γνωρίσει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 1-0 της Δόξα Δράμας στο «Καυτανζόγλειο» Στάδιο.

Μετά από 20 παιχνίδια φέτος, η Κέρκυρα ευτύχησε να γνωρίσει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 1-0 της Δόξα Δράμας στο «Καυτανζόγλειο». Με γκολ του Αγρίτη στο 19′ οι νησιώτες πήραν το θετικό αποτέλεσμα στην εξ αναβολής αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και κράτησαν στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα τους Δραμινούς.


Τα αρχικά πλάνα!
Η Δόξα Δράμας υποδέχτηκε την Κέρκυρα με τις απουσίες μερικών βασικών ποδοσφαιριστών της. Συγκεκριμένα ο Μάκης Κατσαβάκης έχοντας εκτός αποστολής τους Σοϊλέδη, Σικαλιά, Αμπουμπακάρι και Ουέλινγκτον, παρέταξε την ομάδα του με τον Σέρεμετ στο τέρμα, στο κέντρο της άμυνας τους Βέρτζο και Τριποτσέρη, στο δεξί άκρο τον Ψυχογιό και στο αριστερό τον Γελαδάρη. Στη μεσαία γραμμή τους Λίμα και Λεάντρο, ενώ μπροστά τους Κάπελ δεξιά, Αραβίδη αριστερά και τον Παπαδόπουλο πίσω από τον προωθημένο Κυβελίδη.


Από την άλλη ο Χάβι Γκράθια με τον Γκουστάβο να μένει εκτός αποστολής και τον Μαϊστόροβιτς να επιστρέφει στην αρχική ενδεκάδα, παρέταξε τους νησιώτες με τον Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Βέντσελ και Μαϊστόροβιτς στο κέντρο της άμυνας, τον Ηλιάδη στο δεξί άκρο στα μετόπισθεν και τον Κοντοδήμο αριστερά. Στη μεσαία γραμμή τους Οσμάν και Ερίθε, ενώ τον Καλαντζή στα δεξιά, τον Αγρίτη στα αριστερά και τον Γραμμόζη πίσω από τον Ιωάννου που τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης.


Προηγήθηκε η Κέρκυρα!
Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Κέρκυρα, καθώς μόλις στο 10′ ο Γκράθια προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή με τον Σακελλαρίου να παίρνει τη θέση του Ηλιάδη. Η Δόξα σε δυο περιπτώσεις, αρχικά στο 14′ και έπειτα στο 16΄, απείλησε την εστία του Γκαλίνοβιτς με τους Λεάντρο και Κυβελίδη αντίστοιχα. Η απάντηση ωστόσο από τους φιλοξενούμενους ήταν άμεση καθώς μετά το δοκάρι του Ιωάννου στο 18′, το σύνολο του Γκράθια άνοιξε το σκορ με τον Αγρίτη στο 19′.


Ο άσος της Κέρκυρας αφού βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή, εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Ερίθε και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το παραπάνω τέρμα ήταν το 4ο εκτός έδρας για τους νησιώτες την εφετινή σεζόν. Παρά το γκολ αυτό ο ρυθμός στη συνέχεια δεν άλλαξε κατά πολύ, με την Κέρκυρα να κυκλοφορεί την μπάλα και τη Δόξα να χάνει καλή ευκαιρία στο 33′ με τον Γκαλίνοβιτς να αποκρούει την κεφαλιά του Αραβίδη. Στην εξέλιξη της φάσης και σε αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ο Αγρίτης δεν μπόρεσε να σκοράρει από καλή θέση μέσα στην περιοχή. Με αυτά και με αυτά το πρώτο 45λεπτό συμπληρώθηκε με την Κέρκυρα να προηγείται στο σκορ με 1-0 χάρη στο γκολ του Αγρίτη.


Κράτησε το προβάδισμα, έφυγε με το διπλό!
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Μάκης Κατσαβάκης πέρασε στο ματς τον Ρούτση αντί του Παπαδόπουλου για τους «Μαυραετούς». Οι δυο ομάδες που παλεύουν για την παραμονή τους στη Σούπερ Λιγκ, μπήκαν στο δεύτερο μέρος όπως μπήκαν και στο πρώτο. Συγκεκριμένα η Δόξα προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα, ενώ η Κέρκυρα χτυπούσε με αντεπιθέσεις. Η καλύτερη φάση στο ματς ήρθε στο 64′ όταν ο Κυβελίδης για τη Δόξα, βγήκε απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς, με τον Κροάτη να λέει «όχι» στο σουτ του Έλληνα στράικερ.


Οι δυο προπονητές προσπάθησαν στη συνέχεια με αλλαγές να διορθώσουν την εικόνα των ομάδων τους προκειμένου να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι κινήσεις αυτές «άνοιξαν» το ρυθμό του παιχνιδιού με τις δυο πλευρές να χάνουν από μια καλή ευκαιρία. Μια κεφαλιά του Τριποτσέρη στο 72′ και ένα δυνατό σουτ του Μπάρκογλου στο 73′ οι σημαντικότερες φάσεις στο τελευταίο 20λεπτο του δεύτερου μέρους. Οι Δραμινοί βλέποντας την ώρα να περνάει, προσπάθησαν να ανέβουν στο γήπεδο και να πιέσουν για την ισοφάριση. Μάλιστα στο 84′ είχαν μία ακόμη καλή στιγμή όταν σε κεφαλιά του Κυβελίδη, ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.


Η εικόνα στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε με την Κέρκυρα να κρατάει το υπέρ της 1-0 και να φτάνει στην πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα. Από την άλλη η Δόξα δεν κατάφερε να μαζέψει τους πολύτιμους βαθμούς και παρέμεινε στη τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.





Η εξέλιξη του αγώνα:


Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 7η
Αγώνας: Δόξα Δράμας-Κέρκυρα
Γήπεδο: «Καυτανζόγλειο» Στάδιο
Διαιτητής: Ζαχαριάδης
Βοηθοί: Καρατζίκας, Τουμπακάρης


Οι συνθέσεις:


Δόξα Δράμας (Μάκης Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Γελαδάρης, Βέρτζος, Λεάντρο, Καπέλ, Αραβίδης, Λίμα, Παπαδόπουλος, Ψυχογιός, Κυβελίδης.


Κέρκυρα (Χάβι Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Βέντσελ, Γραμμόζης, Καλαντζής, Αγρίτης, Ερίθε, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Οσμάν, Ιωάννου, Ηλιάδης.

Δείτε τι δήλωσε πριν την έναρξη της αναμέτρηση ο Κουμπρόγλου της Δόξας Δράμας.





Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.