Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι πέταξαν στη θάλασσα διάσημο γλυπτό


Στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου πέταξαν άγνωστοι το γλυπτό “Φεγγάρι στην Ακτή”, του καλλιτέχνη Παύλου Βασιλειάδη, το οποίο -μέχρι πρότινος- βρισκόταν τοποθετημένο στην ξύλινη εξέδρα της Νέας Παραλίας, μπροστά από το ξενοδοχείο “Μακεδονία Παλλάς”.

ο περασμένο Σάββατο, άγνωστοι δράστες έβαλαν στο στόχαστρο το γλυπτό και λύγισαν τον κορμό του. Ωστόσο, όπως φαίνεται, δεν έμειναν μόνο σε αυτό καθώς φρόντισαν να “αποτελειώσουν” το έργο τους, πετώντας το, χθες τα ξημερώματα, στη θάλασσα.

 Μέσα σε έναν χρόνο, το συγκεκριμένο γλυπτό του Θεσσαλονικιού καλλιτέχνη έγινε τρεις φορές στόχος βανδάλων. Ακριβώς έναν χρόνο πριν, τον Φεβρουάριο του 2015, άγνωστοι αποπειράθηκαν να πριονίσουν τη βάση του, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο λύγισαν τον κυρίως κορμό του, ο οποίος ήταν έτοιμος να πέσει στο νερό, παίρνοντας κλίση ιδιαιτέρως ανησυχητική.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναζητά πλέον ομάδα δυτών προκειμένου να ξεκινήσει η επιχείρηση ανέλκυσης του έργου από το βυθό, καθώς η όποια προσπάθεια έγινε σήμερα να βγει το “Φεγγάρι στην Ακτή” από τα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου με γάντζους δεν απέδωσε.

  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.