Ανίκητος ο Κηπουρός (vid)

Ο Πανιώνιος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα με τον ΠΑΣ, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φύγουν με το βαθμό της ισοπαλίας (0-0), χάρη στις εκπληκτικές επεμβάσεις του Κηπουρού.

Ο Πανιώνιος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα με τον ΠΑΣ, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φύγουν με το βαθμό της ισοπαλίας (0-0), χάρη στις εκπληκτικές επεμβάσεις του Κηπουρού. 
 
Ο “Αγιαξ της Ηπείρου” με το βαθμό αυτό “αναρριχήθηκε” στη 12η θέση, ενώ ο Πανιώνιος απομακρύνθηκε επτά βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Τα αρχικά πλάνα!
Mε στόχο την άμεση επιστροφή στις νίκες, ο Άκης Μάντζιος χωρίς τους Μιχαηλίδη και Αυλωνίτη στην αποστολή, παρέταξε τον Πανιώνιο με τον Σιδεράκη στα γκολκπόστ, τους Σιόβα και Ρόκα στο κέντρο της άμυνας, στο δεξί άκρο τον Πετκάκη και στο αριστερό τον Ρόκα. Στη μεσαία γραμμή τους Όμο και Κούρντι, ενώ μπροστά τους τον Σκέμπρι δεξιά, αριστερά τον Αμπντουλάγιεβ και τον Σάμαρη πίσω από τον προωθημένο Κούτσι.


Από την άλλη ο Αγγελος Αναστασιάδης έχοντας εκτός αποστολής τους Ντε Βιτσέντι, Πάντο, Λίλα και Τζημόπουλο, ξεκίνησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Κηπουρό στο τέρμα, τους Κώτσιο και Πατσατζόγλου στο κέντρο της άμυνας, τον Ντάσιο στο δεξί άκρο και τον Ζαραδούκα στο αριστερό. Στη μεσαία γραμμή τους Μιχαήλ και Ανδράλα, ενώ μπροστά τους τον Γεωργίου δεξιά, αριστερά τον Βίλα και τον Μπεσέρα πίσω από τον προωθημένο Ζαρμπέλα.


Κανένα γκολ, δίκαιη ισοπαλία!
Ο Πανιώνιος θέλοντας να επιβάλλει το ρυθμό του από την αρχή του αγώνα, μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση με τον Κούτσι να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 2ο μόλις λεπτό. Παρά τη φάση αυτή, ο ΠΑΣ έδειξε διάθεση να πιέσει ψηλά τους γηπεδούχους και να μην κλειστεί στην άμυνά του. Αποτέλεσμα της παραπάνω πίεσης ήταν ένα σουτ του Βίλα τόσο στο 3′ όσο και στο 8′. Η συνέχεια του πρώτου μέρους ήταν κακή, με τον Πανιώνιο να κυκλοφορεί την μπάλα αλλά να μη βρίσκει ελεύθερους διαδρόμους προς την εστία του Κηπουρού. Ένα σουτ του Κούτσι στο 16′ η δεύτερη αξιόλογη φάση στο ματς για τους γηπεδούχους.


Mε τις δυο πλευρές να πραγματοποιούν αρκετά λάθη, η αναμέτρηση συνεχίστηκε χωρίς καλό ρυθμό και πολλές φάσεις για γκολ. Τα άσχημα νέα στη συνέχεια ήταν για τον ΠΑΣ που αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή με τον Ζαραδούκα να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο και να αφήνει τη θέση του στον Βάντερσον στο 27′. Η εικόνα του υπόλοιπου αγώνα δεν άλλαξε με τον Πανιώνιο να τα βρίσκει “σκούρα” στην καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι ωστόσο επιθετικά δεν μπόρεσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Έτσι το πρώτο μέρος βρήκε τις δυο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια έχοντας το μηδέν στην άμυνά τους.


Πίεσε ο Πανιώνιος, ήρωας ο Κηπουρός!
Στο δεύτερο μέρος ο Άκης Μάντζιος θέλοντας να κάνει πιο επιθετικό τον Πανιώνιο πέρασε στο ματς τον Μενδρινό αντί του Πετκάκη. Όπως στην έναρξη του πρώτου ημιχρόνου, έτσι και στο δεύτερο ο Κούτσι απείλησε την εστία του Κηπουρού, με τον γκολκίπερ του ΠΑΣ να λέει “όχι” στο 51′. Ο έμπειρος τερματοφύλακας απέδειξε πως ήταν η μέρα του καθώς και στο 54′ απέκρουσε ένα καλό σουτ του Σκέμπρι. Η πίεση του Πανιωνίου συνεχίστηκε με τον ΠΑΣ να αδυνατεί να κρατήσει την μπάλα και να μην μπορεί να βγει στην επίθεση. Στο 60′ ο Κηπουρός διατήρησε και πάλι το μηδέν στην εστία του μετά το σουτ του Σάμαρη.


Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους, έλεγξαν το ρυθμό αλλά δυσκολεύτηκαν στην τελική προσπάθεια. Ο Άγγελος Αναστασιάδης, βλέποντας την ώρα να περνάει προσπάθησε να γεμίσει την επίθεση του ΠΑΣ ρίχνοντας στην αναμέτρηση τους Σκούφαλη και Μπακαγιόκο. Στο 77′ και στη σημαντικότερη φάση στο ματς για τους φιλοξενούμενους, ο Σιδεράκης δήλωσε “παρών” στην καλή κεφαλιά του Βίλα. Στη συνέχεια ο Μάντζιος πέρασε στην αναμέτρηση και τον Ντιμπαλά στην επίθεση του Πανιωνίου με στόχο να φτάσει στο “χρυσό” γκολ. Ένα γκολ που δεν ήρθε ποτέ καθώς τόσο το σουτ του Ρόκα και του Ντιμπαλά όσο και αυτό του Κούτσι στις καθυστερήσεις, δε βρήκαν στόχο.


Με αυτά και με αυτά η αναμέτρηση έφτασε στο τέλος της με τον Πανιώνιο να δικαιούται κάτι καλύτερο με βάση την εικόνα που παρουσίασε στο δεύτερο μέρος αλλά να μην τα καταφέρνει απέναντι στον πολύ καλό Κηπουρό.



Η εξέλιξη του αγώνα:


Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 21η
Αγώνας: Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης
Διαιτητής: Καλογερόπουλος
Βοηθοί: Βασιλειάδης, Δημόπουλος


Οι συνθέσεις:


Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Όμο, Κούρντι, Σιόβας, Αντουλαγιέβ, Πετκάκης, Πιέρ, Σάμαρης, Κούτσι, Ρόκας, Σκέμπρι.


ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Ανδράλας, Μπεσέρα, Γεωργίου, Ζαραδούκας, Κώτσιος, Μιχαήλ, Ντάσιος, Πατσατζόγλου, Βίλα, Ζαμπρέλα.

Δείτε τι δήλωσε πριν την έναρξη του αγώνα, ο Μιχάλης Γκέζος του Πανιωνίου.





Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.