“Το Χαμόγελο στο Αιγαίο”: Νέα δράση από το Χαμόγελο του Παιδιού


Με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών ολόκληρης της Λέσβου, που είναι αυξημένες λόγω των μεγάλων προσφυγικών ροών, το “Χαμόγελο του Παιδιού” θα λειτουργήσει στο νησί σύγχρονη κινητή ιατρική μονάδα νεογνών και παιδιών εξοπλισμένη με θερμοκοιτίδα τελευταίας τεχνολογίας.

Η μονάδα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του ΕΚΑΒ Βορείου Αιγαίου, με τη συνεργασία των τοπικών αρχών, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και άλλων φορέων.

“Σήμερα το Χαμόγελο του Παιδιού ακολουθώντας τα αντανακλαστικά της κοινωνίας ενισχύει, διευρύνει και εξειδικεύει τις υπηρεσίες που διαχρονικά παρείχε σε κάθε παιδί πρόσφυγα και μετανάστη και θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο δράσης 'Το Χαμόγελο στο Αιγαίο'”, τόνισε ο πρόεδρος του “Χαμόγελου του Παιδιού” Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος σήμερα σε συνέντευξη τύπου παρουσίασε στη Μυτιλήνη το συγκεκριμένο σχέδιο δράσης.

Ειδικότερα, στο νέο σχέδιο δράσης για το Βόρειο Αιγαίο περιλαμβάνεται η λειτουργία κόμβων ενημέρωσης για την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά (116000) και για τη Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών (116111). Η ενημέρωση θα γίνεται με τη διανομή φυλλαδίων τα οποία περιέχουν πληροφορίες σε πολλές γλώσσες μεταξύ των οποίων αραβικά και φαρσί, ενώ στους πίνακες πληροφοριών στο hotspot θα υπάρχουν αναρτήσεις για παιδιά που αγνοούνται.

“Στόχος μας είναι η ενίσχυση της πληροφόρησης για τους μηχανισμούς που είναι διαθέσιμοι για την αναζήτηση παιδιών και η ενημέρωση κυρίως των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων πως σε όποιο σημείο της Ευρώπης και αν βρίσκονται θα υπάρχει πάντα μία γραμμή βοήθειας για αυτούς. Ευελπιστούμε μέσα από αυτό το δίκτυο να βοηθήσουμε στην επανένωση αρκετών οικογενειών που τα μέλη τους έχουν χωριστεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς την Ευρώπη”, δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.