Αντιφάσεις στις απολογίες μάνας και κόρης για το βρέφος στα σκουπίδια

Τι είπαν στους αστυνομικούς η 19χρονη και η μητέρα της

Οι σοκαριστικές λεπτομέρειες των συνθηκών του θανάτου του νεογέννητου βρέφους στην Πετρούπολη καταγράφονται μέσα από τις προανακριτικές απολογίες της 19χρονης μητέρας του αλλά και της γιαγιά του, οι οποίες κατηγορούνται ότι το σκότωσαν μέσα στο μπάνιο του σπιτιού τους.

Της Μαρίας Ζαχαροπούλου

Η νεαρή κοπέλα και η μητέρας της θα περάσουν την Πέμπτη το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία. Ωστόσο, αναμένεται ο συνήγορος τους να ζητήσει την μετατροπή της κατηγορίας σε παιδοκτονία για την 19χρονη και συνεργεία σε ανθρωποκτονία για τη μητέρα της. Επιπλέον, θα ζητηθεί ο διορισμός ψυχιάτρου πραγματογνώμονα, καθώς η υπεράσπιση υποστηρίζει πως η 19χρονη πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη και βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

Ο επίλογος της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης γράφτηκε στο διαμέρισμα της οικογένειας όταν η 19χρονη, όπως ομολόγησε, τύλιξε ένα κορδόνι γύρω από το λαιμό του μωρού, του έβαλε χαρτί στο στόμα και αφού ξεψύχησε η μητέρα της το πέταξε μέσα σε μια σακούλα σούπερ μάρκετ σε κάδο σκουπιδιών. Ένας ρακοσυλλέκτης βρήκε το άψυχο κορμάκι του μωρού στο λαιμό του οποίου ήταν ακόμη τυλιγμένος ο ομφάλιος λώρος.

Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι το μωρό γεννήθηκε ζωντανό και ο θάνατος «οφείλεται συνεπεία περιτύλιξης της τραχηλικής χώρας δια του ομφάλιου λώρου και δια βρόγχου, καθώς και απόφραξης της στοματικής κοιλότητας δια τεμαχίου χάρτου». Λίγες ημέρες αργότερα η νεαρή κοπέλα, λέει, πως ήταν ανάμεσα σε εκείνους που άφησαν λουλούδια στον κάδο όπου βρέθηκε το μωρό. «Μια φορά όταν γύριζα από το σχολείο πήγα και άφησα κι εγώ λουλούδια εκεί που άφηναν και οι υπόλοιποι για να μπορέσω κάπως να συγχωρεθώ για αυτό που έκανα… Δεν ήθελα να σκοτώσω το μωρό, απλά φοβόμουν πάρα πολύ τι θα γινόταν αν το μάθαινε η οικογένειά μου».

Η 19χρονη αν και αρχικά ισχυρίστηκε πως κράτησε ως επτασφράγιστο μυστικό την εγκυμοσύνη της την οποία, όπως είπε, αντιλήφθηκε στον 7ο μήνα, στη συνέχεια αποκάλυψε πως τη βοήθησε στη γέννα η μητέρα της.

«Τα περισσότερα από αυτά που είπα είναι αλήθεια, αλλά ήθελα να προστατεύσω τη μάνα μου. Όταν με έπιασαν οι πόνοι αναγκάστηκα να της το πω. Εκείνη ήταν έξω από το μπάνιο, εγώ γέννησα και μετά από λίγη ώρα άκουσα το μωρό να βγάζει κάτι ήχους. Είδα να τρέχει αίμα από τη μύτη και το στόμα του. Η μάνα μου μου είπε ότι παλιά έβαζαν λίγο χαρτί στο στόμα του παιδιού για να τραβήξει το αίμα, δεν ανέπνεε. Πήρα ένα κορδόνι και το έβαλα στο λαιμό του μήπως ενοχληθεί και αντιδράσει. Δεν ανέπνεε. Έβαλα τα κλάματα και λέω τι θα κάνουμε τώρα. Είπα στη μαμά μου να φέρει μια σακούλα για να βάλω το μωρό και τη ζήτησα να το αφήσει κάπου έξω».

«Αναγκάστηκα να πάω να το πετάξω»
Η μητέρα της 19χρονης στη συνέχεια φέρεται να παραδέχτηκε ότι ήταν παρούσα στον τοκετό του μωρού, ωστόσο, αρνήθηκε κατηγορηματικά πως έβαλε το χαρτί στο στόμα του. Η γυναίκα φέρεται να περιγράφει πως δεν έβλεπε τις πράξεις της κόρης της διότι βρισκόταν έξω από τη μισάνοιχτη πόρτα του μπάνιου.

«Ήταν στο μπάνιο για ώρα και μπήκα με το ζόρι στο μπάνιο. Της έριξα ένα χαστούκι για να μιλήσει γιατί δεν απαντούσε. Τότε μου έδωσε μια σακούλα και μου είπε να την πάρω να την πετάξω. Είδα μέσα το μωρό το οποίο ήταν τυλιγμένο με ένα σεντόνι. Μου φάνηκε πεθαμένο και είδα ότι μέσα στο στόμα του είχε χαρτιά. Τρελάθηκα δεν ήξερα τι να κάνω. Ρωτούσα συνέχεια γιατί έβαλε το μωρό μες στη σακούλα και γιατί έβαλε τα χαρτιά στο στόμα του. Της είπα δεν έπρεπε να κάνει αυτό το κακό, γιατί θα μπορούσαμε να δίναμε κάπου το μωρό, όπως σε μια οικογένεια που δεν έχει παιδιά. Δεν μου απαντούσε. Μετά ξαναείδα ότι δεν ζει το μωρό και αφού είχε πεθάνει και δεν μπορούσαμε να το δώσουμε κάπου, αναγκάστηκα να πάω να το πετάξω» είπε στους αστυνομικούς.

«Είδα βίντεο με γέννες για να ξέρω τι να κάνω»
«Γύρω στα Χριστούγεννα κατάλαβα ότι κάτι κινείται μέσα στην κοιλιά μου. Δεν το είπα στη μητέρα μου για να αποφύγω την αντίδρασή της. Όμως το βράδυ που ξεκίνησε η διαδικασία του τοκετού και έσπασαν τα νερά της το είπα. Με βοήθησε στον τοκετό, εγώ τύλιξα με κορδόνι το λαιμό του νεογέννητου και έφραξα το στόμα του με κομμάτια χαρτιού», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, ενώ η μητέρα της φέρεται να υποστηρίζει «βοήθησα την κόρη μου στον τοκετό και λόγω της κατάστασής της στη μεταφορά και την εναπόθεση στον κάδο απορριμμάτων».

Η νεαρή κοπέλα εμφανίζεται να είπε στους αστυνομικούς ότι είχε κάνει έκτρωση στο παρελθόν και πως στην συγκεκριμένη περίπτωση είχε βρεθεί ερωτικά χωρίς προφυλάξεις, μια φορά, με κάποιον άνδρα που γνώρισε μέσω κοινών γνωστών. «Είχα μπλέξει με ένα παιδί πριν δυο χρόνια και έμεινα έγκυος. Τότε μέναμε στη Λήμνο και με πήγε η μάνα μου στην Αθήνα κι έκανα έκτρωση στο Αλεξάνδρα, γυρίσαμε στη Λήμνο και μετά πάλι Αθήνα για μόνιμα με τον αδελφό μου. Την άνοιξη του 2017 τραβιόμουν με ένα παιδί που το λένε Κ., ξέρω μόνο ότι έμενε στο Περιστέρι. Μια φορά κάναμε σεξ, αλλά χωρίς προφυλακτικό. Μετά γνώρισα τον Κυρ., αλλά κάναμε σεξ με προφυλακτικό» είπε και εξήγησε γιατί κράτησε μυστική την εγκυμοσύνη της. «Με κυρίευσε ο φόβος, φοβήθηκα μην καταλάβουν τίποτα η μάνα και ο αδελφός μου και τους χάσω για πάντα. Μπήκα και είδα βίντεο με γέννες για να ξέρω τι να κάνω. Αυτό το ένιωθα εξαιτίας της προηγούμενης φοράς που έμεινα έγκυος και κάναμε έκτρωση γιατί ήμουν μικρή και ήθελε η οικογένειά μου να ξεκόψω από αυτόν που ήμουν τότε. Αυτός ο άνθρωπος, ο Γ., με χτύπαγε, γιατί έπινε και μας είχε φάει λεφτά, από αυτά που έστελνε ο αδελφός μου» ισχυρίστηκε η νεαρή κατηγορούμενη η οποία στην δεύτερη προανακριτική της απολογία αποδίδει ενεργό ρόλο και στην μητέρα της.

πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.