Στις θέσεις 5-8 του διπλού νεανίδων Γερασιμάτου/Φίσερ στο γαλλικό όπεν

Πολύ καλό πλασάρισμα είχαν η Ιωάννα Γερασιμάτου και η Έλλη Φίσερ στο διπλό νεανίδων του διεθνούς τουρνουά της Γαλλίας, που είναι σε εξέλιξη στο Μετς.

Πολύ καλό πλασάρισμα είχαν η Ιωάννα Γερασιμάτου και η Έλλη Φίσερ στο διπλό νεανίδων του διεθνούς τουρνουά της Γαλλίας, που είναι σε εξέλιξη στο Μετς. Οι 15άχρονες πρωταθλήτριες, οι οποίες βρίσκονται ακόμα στην κατηγορία των κορασίδων, μπήκαν στα προημιτελικά κι έπαιξαν για μετάλλιο δείχνοντας ξεκάθαρα ότι παραμένουν σε πολύ καλό δρόμο μετά την πρωτιά στο ομαδικό κορασίδων στο όπεν της Σερβίας τον περασμένο Οκτώβριο! Στον γύρο των «16» μάλιστα, απέκλεισαν δίδυμο από τη Γαλλία, μία χώρα που σταθερά εδώ και χρόνια βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη στις μικρές ηλικίες! Η Ανδριανού με τη Σοφρά αρκέστηκαν στις θέσεις 9-16, ενώ στον γύρο των «16» στο ταμπλό της «παρηγοριάς» των νεανίδων μπήκε η επίσης κορασίδα Φοίβη Πεχλιβανίδη. Το τουρνουά συνεχίζεται για την ελληνική αποστολή και με το ομαδικό σε νεάνιδες και κορασίδες και με τα ατομικά αγωνίσματα των κορασίδων.
Στο διπλό νεανίδων είχαν μπει δύο ελληνικά ζευγάρια το απόγευμα της Τετάρτης στον 3ο γύρο. Η δεξιόχειρας Φίσερ με την αριστερόχειρα Γερασιμάτου είχαν πολύ δύσκολο έργο απέναντι στις Γαλλίδες Τζουλιέτ Γκασκέ/Κλαιρ Μαρί Αβί και ανταπεξήλθαν εξαιρετικά. Παρότι βρέθηκαν να χάνουν 0-2 με οριακή διαφορά στα σετ, έκαναν εντυπωσιακή αντεπίθεση και πανηγύρισαν τη νίκη. Κατέκτησαν με κλειστό σκορ το 3ο σετ και κυριάρχησαν στα δύο επόμενα (11-13, 9-11, 11-8, 11-5, 11-6). Στα προημιτελικά ανέβηκε κι άλλο ο βαθμός δυσκολίας, καθώς απέναντί τους στάθηκε το 2ο φαβορί το ρωσικό ζευγάρι των Ντάρια Τσέρνοραϊ/Μαρία Μαλάνινα. Οι αθλήτριες του Άρη 2006 ήταν αουτσάιντερ, δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις στο παιχνίδι των αντιπάλων και αποκλείστηκαν με 3-0 σετ (6-11, 4-11, 7-11).
Η Ανδριανού με τη Σοφρά μέτρησαν δυνάμεις κόντρα σε πολύ αξιόλογο ασιατικό δίδυμο. Αντιμετώπισαν το 1ο φαβορί, τις Μακ Τζε Γουίνγκ/Λιου Κι από το Χονγκ Κονγκ και ηττήθηκαν φυσιολογικά με 3-0 σετ. Πάλεψαν γερά το 2ο σετ, το οποίο έχασαν στην παράταση (6-11, 10-12, 5-11).
Στους αγώνες «παρηγοριάς» των νεανίδων προχώρησε έναν γύρο η Φοίβη Πεχλιβανίδη. Επικράτησε 3-2 σε ντέρμπι με την Πουν Γιατ από το Χονγκ Κονγκ (κι ενώ ήταν πίσω 0-2 στα σετ). Στη 16άδα του ταμπλό έχασε από τη Γαλλίδα Βερέν Φριτσχ-Βινσόν με 3-0 (2-11, 3-11, 5-11).
Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου αποκλείστηκε στον 1ο γύρο από τη Ράκελ Αντράντε από την Πορτογαλία με 3-0 σετ, όπως 3-0 έχασε και η Παναγιώτα Ανδριανού από τη Μάρτα Σάντος, αθλήτρια της ίδιας χώρας. Η Ιωάννα Γερασιμάτου κάμφθηκε με 3-1 σετ από την Ελίζαμπετ Αμπραμιάν, η οποία αγωνίζεται με τη ρωσική υπηκοότητα.
Αύριο αρχίζουν και τα ομαδικά. Στις νεάνιδες η Ελλάδα κληρώθηκε στο 5ο προκριματικό γκρουπ με την Τσεχία, την Πορτογαλία και το Λουξεμβούργο 1. Στις κορασίδες η Ελλάδα 1 (Φίσερ/Γερασιμάτου) μετέχει στο 3ο προκριματικό γκρουπ με τη Σλοβακία και το Βέλγιο και η Ελλάδα 2 (Πεχλιβανίδη/Παπαδημητρίου) στο 6ο και τελευταίο με την Τσεχία 1 και τη Γαλλία 2.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.