Συνάντηση για την βία

Διονύσης Στρούμπος
12/07/2018 • 14:50
Ο Γιώργος Βασιλειάδης
  • shares
Συνάντηση μεταξύ Βασιλειάδη, Γραμμένου και εκπροσώπων της UEFA έλαβε χώρα στο γραφείο του υφυπουργού το πρωί της Πέμπτης. Αντικείμενο συζήτησης ήταν τα θέματα ασφαλείας στα γήπεδα και η αποφυγή επεισοδίων στα Ελληνικά γήπεδα. Πέρα από τους ανθρώπους της UEFA στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού ήταν και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, καθώς και εκπρόσωπος της εισαγγελίας και της αστυνομίας. 
Οι εμπλεκόμενες πλευρές τοποθετήθηκαν σε όλα τα θέματα και κυρίως για το τί και πώς πρέπει να γίνει ώστε να μην υπάρξουν ξανά θλιβερές σκηνές βίας στα Ελληνικά γήπεδα. 

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου

Με  πρωτοβουλία  της   UEFA πραγματοποιήθηκε το  πρωί   της  Πέμπτης 12  Ιουλίου   2018   ευρείασύσκεψη   στα   γραφεία   της   ΓΓΑ,   στην   οποία   έδωσαν   το   «παρών»   εκ   μέρους   της   ΕυρωπαϊκήςΣυνομοσμπονδίας ο Marc Timmer,   σύμβουλος   σε θέματα ασφάλειας των γηπέδων, ειδικοί τηςΕυρωπαϊκής Ομάδας για τα θέματα ασφάλειας των γηπέδων, παρατηρητές του Συμβουλίου τηςΕυρώπης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ   Βαγγέλης Γραμμένος, ο νομικός   σύμβουλος της   ΟμοσπονδίαςΑλέκος Χολέβας, ο Αθλητικός Εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, εκπρόσωποι της ΕλληνικήςΑστυνομίας   και   εκπρόσωποι   του   Υπουργείου   Προστασίας   του   Πολίτη,   υπό   τον   ΥφυπουργόΑθλητισμού και Πολιτισμού Γιώργο Βασιλειάδη.Από την πλευρά της UEFA παρουσιάστηκε ο οδικός χάρτης με τις ενέργειες που θα πρέπει ναγίνουν από την ελληνική πλευρά για τη διαμόρφωση του νέου πλαισίου ασφάλειας των γηπέδων.Παράλληλα προτάθηκε από την UEFA η παροχή τεχνικής βοήθειας η οποία περιλαμβάνει μεταξύάλλων   τη   δωρεάν   εκπαίδευση   των   αστυνομικών   και   των   υπαλλήλων   στις   εταιρίες   φύλαξης.Επιπλέον   η   UEFA   ανέλαβε   την   υποχρέωση   να   προγραμματίσει   συνάντηση   με   εκπροσώπουςποδοσφαιρικών συλλόγων προκειμένου να τους ενημερώσει για τους ρόλους και τις αρμοδιότητέςτους.

Ο κ. Βασιλειάδης δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με τηνUEFA και το  Συμβούλιο της Ευρώπης ούτως ώστε  να  μπορέσουμε να  φτιάξουμε ένα στιβαρόπλαίσιο   για   την   καταπολέμηση   της   βίας   στους   αθλητικούς   χώρους.   Είναι   κάτι   σύνθετο,   δενμπορείς να βασίζεσαι μόνο σε ένα νομοθέτημα, θέλεις συνεργασία, θέλεις καλύτερες πρακτικέςαπό όλη την Ευρώπη. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε εδώ και έξι μήνες. Θα ήθελα να σταθώιδιαίτερα  στη   βοήθεια   της  UEFA  η   οποία   θα   φανεί   και   το   επόμενο   διάστημα   και  παρέχεταιδωρεάν προς την ελληνική Πολιτεία κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θέλω να πιστεύω ότιπολύ σύντομα θα έχουμε τα πρώτα δείγματα και σε νομικό επίπεδο αλλά και σε πρακτικό. Εχουμε   καταλήξει   σε   έναν   οδικό   χάρτη   και   τις   επόμενες   ημέρες   θα   μπορούμε   να   πούμεπερισσότερα   για   αυτό   και   θα   δημοσιοποιηθεί   κιόλας.   Βασίζεται   και   στις   παραδοχές   τουΣυμβουλίου της Ευρώπης αλλά και τις δικές μας σχετικά με τα προβλήματα αλλά και το πώςμπορούμε να ξεκινήσουμε να τα λύνουμε. Ήδη γνωρίζετε ότι έχει δρομολογηθεί το νέο νομικόπλαίσιο για τις πράξεις βίας ένα κομμάτι των όλων παρεμβάσεων, αλλά έχουμε ακόμα πολλήδουλειά μπροστά μας».Όλες οι πλευρές συμφώνησαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους για το προσεχές 10ήμερο.


Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
24/04/2019 • 07:59

Ντέρμπι λεπτομερειών σε Μιλάνο, Βρέμη. Φαβορί "Σίτι", Σάλτσμπουργκ και Φέγενορντ

Σε ασυνήθιστες συνθήκες το ντέρμπι του Μάντσεστερ, πολύ πιο ανταγωνιστικά τα ματς κυπέλλου σε Μιλάνο και Βρέμη. Στην Ισπανία οι φιλοξενούμενοι είναι σε θέση να συμβάλλουν στην παραγωγικότητα των αναμετρήσεων της Μαδρίτης και της Λεβάντε με την Μπέτις